Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda/niemłoda mama

Czy to źle, że chce się poświęcic wychowaniu dziecka ?

Polecane posty

Gość odcjdhfue
ty jestes debilka, kretynko,w dodatku bez ambicji :)

Gość niemłoda-doświadczona
gratuluję wyobrażenia o ...wszystkim.. "w domu nikt wam nie szefuje" można wrócić do pracy i samemu być szefem, można też być kiepską i matką i nigdy nie być szefem..zgadłam?

Gość monalona
Ja już jestem na wychowawczym 5 lat i jest ok. dziećmi nie miał by się kto zająć więc jak miałabym inaczej postąpić. Do żłóbka musiałabym dowozić dzieci 13 km w jedną stronę a czas oczekiwania 18 mies. żyjemy z jednej niewielkiej pensji i musimy być zadowoleni. Pieniędzy starcza na bieżące potrzeby i nie jest lekko ale się kochamy i damy radę.

sorry twoja wypowiedź musi być prowokacją - nie wierzę, że można tak debilnie rozumować..

to było do "ambitnej" odcjd..

Gość odcjdhfue
jasne, jak ci mezus nie zalatwi kierowniczego stanowiska we wlasnej firmie (albo nie kupi sklepu, salarium etc ) to naprawde myslisz ze normalny pracodawca zatrudni kure domowa z przerwa kilka lat w zyciu zawodowym na odpowiedzialnym stanowisku? wez juz lepiej wroc do swoich pieluch bo jak widac o rynku pracy to masz male pojecie, ale czemu sie dziwic....

Gość monalona
Rzeczywiście głupie rozumowanie odcj...dzieci muszą z kimś być w domu a to chyba nasz największy skarb. Ja też zamierzam jeszcze iść do pracy.

dobra, ale co ty z tymi pieluchami - dzisiaj są przecież pampersy, więc niewiele z nimi roboty dam ci radę - odpuść sobie, bo żal dupę ściska jak się ciebie czyta..naprawdę nie wierzę, że tak naprawdę myślę, to za głupie.. wiesz..jak się jest naprawdę dobrym - to nawet po 4 letniej przerwie wracasz do pracy i powierza ci się od razu kierownicze stanowisko (żeby trzymać się tego przykładu).. w końcu siedzenie w domu rozumu i wiedzy nie odbiera - oczywiście jeśli w ogóle się to ma...

...że tak naprawdę myśLISZ....

Gość monalona
BRAWO!!!!!

i jeszcze jedno naprawdę ambitna kobieta rozumie, że należy dbać i swój rozwój i o dziecka, za które ponosi odpowiedzialność, ba powinna także umieć zadbać o dom, pozostałą rodzinę - jeśli jest. Mało tego - powinna dać sobie z tym radę. Moje wypielęgnowane, rozgarnięte dziecko także świadczy o mnie..

Gość idę prać pieluchy
bo jutro spóźnię się do fabryki i mnie szef opierdooli dobranoć

Gość upuupupupupupupupu

Gość a co jest złego w tym
że kobietę po pewnym czasie juz nie cieszy siedzenie cały czas w domu z dizeckiem? oczywiscie na kafe taka osoba zostanie wyzwana od wyrodnych matek itp. ale każdy człowiek potrzebuje urozmaicenia a nie monotonii! są kobiety, ktore lubią siedziec w domu i sie nim zajmowac no i OK ale są i takie, ktore chcą robic coś jeszcze poza tym i też maja do tego prrawo! Praca potrzebna jest nie tylko by miec pieniądze ale i by funkcjonowac w społeczenstwie bo kontakt z innymi ludźmi jest potrzebny (w koncu człowiek to istota spoleczna choć są oczywiscie odludki). Najgorsze jest to gdy ktos robi cos wbrew sobie i zmusza sie do czegos bo tego oczekują od niego inni, bo tak byc powinno itp.

Gość v jnxrf m5 7yt5 7

do a co w tym złego więc tak: nie ma w tym niczego złego, że kobieta nie chce non stop zajmować się domem/dzieckiem - osobiście to rozumiem, sama nie znoszę ustawicznego latania ze ścierka o garach nie wspominając (brrr), i nikt tu nie mówi, że każda cokolwiek musi, ale jest coś takiego jak odpowiedzialność, co ma szczególne znaczenie w kwestii traktowania dzieci - należy zrobić wszystko, co możliwe dla jego dobra; odpowiedzialność, dojrzałość i powaga w traktowaniu spraw najważniejszych powinna podpowiedzieć matce, że warto w jakimś przedziale czasu nawet poświęcić się, żeby jemu było jak najlepiej - na wszystko jest odpowiedni czas i miejsce. Powiem ci prywatnie, że choć całe moje dorosłe życie byłam bardzo aktywna zawodowo w tym czasie kiedy miałam dziecko malutkie wszystko, no bardzo dużo podporządkowałam jemu. Co nie znaczy, że zrezygnowałam z siebie - zawsze dbałam o siebie, czytałam, a nawet w czasie wychowawczego dorabiałam (tłumaczeniami itp. pracami), miałam ponawiązywane różne kontakty i tak się zorganizowałam, że godziłam wszystko całkiem nieźle zarabiając.. I jeszcze jedno - rezygnując ze stałej pracy na korzyść malucha zrobiłam to - paradoksalnie - dla siebie, także z egoizmu - za radą mamy - dobrze dopilnowane dziecko w pierwszych latach - to mniejsze problemy potem, bo mniej choruje, jest lepiej, bo "po swojemu", "solidnie" ułożone, właściwie rozwinięte emocjonalnie, rozgarnięte dzięki czasowi i uwadze poświęconym jemu, wierz mi to procentuje i per saldo się opłaca, bo potem lepiej się prowadzi i wiele spraw funkcjonuje na zasadzie "samograja"..