Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiaiaiaiiaiia

1wizyta u gina-pomozcie

Polecane posty

jak wejsc na fotel? :(

Gość no jak to jak
Normalnie :) wchodzisz, siadasz, lekarz ci mówi abyś pupą była przy krawędzi, nogi szeroko i wkładaszw uchwyty

boje sie akos :O

Gość to ja i tak to mam
A ludki do gina lepiej się wygolić czy iść z krzaczkiem? bo koleżanka jak poszła wygolona to się dziwnie patrzył a potem coś na ten temat powiedzial, a z drugiej strony ja jak się nie ogole to czuje sie taka zasyfiona jakas;/

Gość idziesz tak jak na co dzień
chodzisz. Jagole tylko hikini, reszte przycinam i tak chodze do ginekologa. Golisz sie na co dzień to sie ogól do ginekologa, a popatrzył sie krzywo i coś powiedział bo golenie nie jest wcale dbaniem o higienę, na włosach zatrzymuje się wiele bakterii i droboustrojów, które gdy nie ma włosów szybko dostaja się tam

Gość gdańszczanka009
jaa bylam pierwszy raz u ginekologa miesiac temu(mam 19 lat). na poczatku sie stresowalam, ale gdy juz sie rozebralam stres minal. weszlam na fotel, lekarka byla bardzo mila, wsadzila mi wziernik potem palce. nic nie bolalo, bylam ogolona na 0, babka powiedziala, ze wszystko jest w porzdku i ze jestem zadbna i czysciutka. naprawde nie ma sie czym przejmowac, nie jest to straszne jak niektorzy twierdza ;)))

do ginekologa sama czy z mamą??? też mam zamiar się wybrać na moją 1 wizyte u gina ...... ale raczej z mamą nie bardzo chcę .... bo on będzie mi zadawał rożne pytania a przy mamie... ciężko będzie mi się zwierzać z takich różnych .... mam niecałe 17 lat tzn 16 i pół, mogę iść sama na wizyte czy muszę z opiekunem?

Jeszcze się kładzie taką chusteczkę papierową, które juz są w gabinecie pod tyłek.Najlepiej idz w spódniczce.Nie będziesz musiała z gołym tyłkiem w gabinecie siedzieć

Gość herenow.marta
:)

Gość gdańszczanka009
to zalezy od ginekologa, moja siostra ma 17 lat i jej nie przyjal, powiedzial ze dopiero moze byc zbadana gdy bedzie pelnoletnia chyba ze przyjdzie z mama. a poszlysmy do innego i ja przyjal. najlepiej idz do kobiety bo mezczyzna cie nie zbada gdy jestes niepelnoletnia

wiolcia23 no co ty? Pewnie, że sama.Nikt nie może włazić do gabinetu z tobą.Jak to będziesz rozkładać przy mamie nogi.Nawet jak mąż idzie z żoną jak jest w ciąży to wchodzi tylko na usg a nie na badanie.

no tak ,ale zanim "rozłoże nogi" zawsze jest taka rozmowa prawda? pyta się o współżycie miesiączki itp słyszałam że mężczyźni są bardziej delikatni prawda?

gdańszczanka009 no co ty gadasz.Ja pierwszy raz byłam jak miałam 15 lat i sama. Mama może iśc, ale na korytarzu czeka. Rozmowa u mnie jest zawsze po badaniu.

Gość mosieczkaaa
po pierwsze nie denerwuj się , załóż spódnicę lub dłuższą bluzkę. Jak wejdziesz na fotel pomyśl o czymś miłym. Ja też się wstydzę jak muszę iść na te badania. A z mamą jak kiedyś weszłam to lekarka wyprosiła, bo się ciągle wcinała i gadała trzy po trzy i mnie zawstydzała. Możesz pójść z koleżankami, ostatnio u mojego gina była 1 plus trzy towarzyszki:)

Gość gdańszczanka009
bylam z siostra i jej nie przyjal lekarz bo nie byla pelnoletnia, lekarz kazal jej przyjsc z mama, za to poszlysmy do innego ginekologa i tam ja przyjeli bez problemu. zalezy od lekarza, niektorzy nie chca przyjmowac niepelnoletnich, pytalysmy sie tez w przychodzni a tam nam powiedziano, ze ginekolog mezczyzna nie moze przyjac dziewczyny niepelnoletniej, a kobieta to wg swoich zsad.... dziwne procedury, tez mi sie to nie podoba, lekarz to lekarz ma obowiazek przyjac

Gość gdańszczanka009
a gdy mialam 16 lat i chcialam isc do ginekologa, poszlam do swojej przychodni, tam przyjmuje polozna-ginekolog, i ta baba wydarla sie na mnie : TY GOWNIARO, PO CO TU PRZYSZLAS?? PRZYJDZ JAK BEDZIESZ PELNOLETNIA ALBO JAK ZAJDZIESZ W CIAZE!! ;/ co wy na to??

o ja :O nie powinna się wydzierać ! może ewentualnie porozmawiać i powiedzieć np że może za wcześnie jeszcze na badanie i że skoro ni8e dzieje się nic niepokojącego to rozwijasz się prawidłowo więc nie jest konieczne . ale nie wydzierać się !