Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytyytyhv

Problem z biustonoszami!

Polecane posty

Gość ytyytyhv

Nosze rozmiar miseczki C ale niestety moje piersi odbiegają od tych norm które prezentują biustonosze! Pomiędzy piersiami jes dosłownie 6 cm przerwa! Jest płasko! Piersi są dosłownie po bokach! Wiec wszystkie biustonosze na mnie nie pasują! W biustonoszu miseczki są bardzo blisko siebie i po załozeniu takiego większa połowa piersi zostaję po bokach! Gdy próbuję je jakoś umieścić w miseczkach podnoszą się prawie pod brodę i wyglądają tak jakby by na środku klatki miała dwupagórkowy stożek! To wygląda okropnie! Ludzie się śmieją! Nawet te biustonosze z regulacją są niedobre! Przy takich dużych piersiach nie mogę nic nie nosić, dlatego zakładam po 2-3 koszulki na ramiączkach i to one robią mi za biustonosz ale jest to strasznie meczące, niewygodne a przy ciepłych dniach to jest niedowytrzymania! Ktoś ma może taki sam problem jak ja?

Gość ja wieeeeeeeeem
balkonik

Gość no a jaki nosisz biustonosz
i jakie masz wymiary w biuście i pod biustem? Może nosisz źle dobrane, dlatego tak się porozchodziły na boki. Jedyne wyjście - kupic odpowiedni stanik i czekać, aż piersi wrócą na swoje miejsce

Gość ytyytyhv
ale ja takie mam od zawsze! nawet ginekologa się pytałam co z tym robić a on powiedział że taka moja uroda!nawet gdy byłam nastolatką matka mnie do lekarza zabrała bo myślała że jestem chora z powodu tych piersi :( miseczke mam C bo D jest stanowczo za duża a piersi i tak po bokach zostaja a pod biustem 85. Nie wiem jak to opisać, po prostu pomiedzy jedną piersią a drugą mam 6 cm płaską przestrzeń. Nawet gdy je chce do siebie przycisnąć to nie mogę bo są zbyt daleko od siebie. I aby biustonosz pasował musiałby też mieć 6c odstępu między miseczkami! Tych staników nosić nie mogę, to okropny ból bo albo piersi są poza miseczkami i uciskane są nimi albo piersi są w miseczkach i czuję jakby mi je ktoś odrywał od ciała. Nie wiem już czy rozcinać biustonosze na pół i pomiędzy nie próbować wszywać jakiś materiał czy tasiemkę?

Gość kkkkkkkkkkkkkoleżanka
http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html Myślę że tu znajdziesz rozwiązanie swoich problemów. Poczytaj, Warto.

Gość polecam staniki fimry
freya

Nie ma czegoś takiego jak \"miseeczka C\". Miska oznaczona daną literą ma różną wielkość w zależności od obwodu, 80C jest duuużo pojemniejsze niż 70C, i także np. niż 65E. Tu dowód: http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html Podaj, jakie masz wymiary pod biustem i w biuście (pod biustem mierzysz ciasno i na wYdechu, w biuście luźno) - zobaczymy, czy przyczyna problemów nie leży przede wszystkim w źle dobranym rozmiarze (bo rozmiar to podstawa, dopiero potem można zaczynać kombinacje z fasonami).

Gość ytyytyhv
tak jak pisałam pod biustem 85 a obwód piersi nie podam bo ten pomiar będzie nieprawidłowy. Kiedyś sobie zamówiłam taki specjalny to jak zmierzyłam to wyszło 137cm to nie pamiętam wychodziła miseczka chyba F ale jak przyszedł biustonosz to się okazało że jest o kilka rozmiarów za duży. Taki worek i równie dobrze mogła nic nie zakładać bo w niego jeszcze by 3 pary piersi wlazły :O

Gość hhyuuu
Ja mam ten sam problem... Wydałam setki zł na staniki które leżały w szafie. I zrobiłam tak jak się pytasz, miseczki rozcinałam a pomiędzy nie wszywałam...gumkę! Ona się rozciągała i zawsze było wszystko dopasowane idealnie. Ani na naszym rynku ani na zagranicznym nie znalazłam stanika dla siebie. Szkoda twojego czasu i pieniędzy. A przecież i tak nikt nie będzie ci zaglądał pod bluzkę czy masz stanik cały czy w kawałakch dorobiony :)

Gość ytyytyhv
Nie pomyślałam o gumce ale faktycznie może masz rację bo mam dość głupich uśmieszków ludzi gdy idę bez stanika albo cierpień w staniku.

Nie ma specjalnych pomiarów w biuście. Mierzysz normalnie, miarką (pilnując, by była równoległa do podłogi) w najlepiej dopasowanym nieusztywnianym staniku i bez (liczy się większy wynik). Możesz ewentualnie zmierzyć biust \"w zwisie\" tzn. pochylając tułów do przodu. Póki się nie podasz wyników pomiaru, nie będę w stanie Ci pomóc :( A tak w ogóle: Jakbyś miała 137 cm w biuście i 85 cm pod to miałabyś sporo większe piersi niż ta pani (ona ma 87/120 i nosi 70J): http://stanikomania.blox.pl/2007/07/Przed-i-po.html Mając 85 cm pod biustem maksymalnym obwodem, jaki powinnaś nosić jest 80. Optymalnym najprawdopodobniej 75. I żeby np. pasowało na Ciebie 80C w biuście nie możesz mieć więcej niż 98 cm. Masz? Poza tym staniki trzeba jeszcze umieć poprawnie zakładać: dobrze wyregulować ramiączka (powinnaś móc je odciągnąć do góry, od ramienia, na odległość 2-3 palców, nie więcej; jak możesz je pociągnąć do uszu to są za luźne ;) ) i wygarnąć piersi spod pach do miseczek (gorąco polecam obejrzenie tych krótkich filmików: http://bialelaki.pl/effuniak/ ). Na Lobby Biuściastych były już setki kobiet, które tak jak Ty narzekały na \"nietypowe\" piersi i cuda ze stanikami wyprawiały. A po dobrym wymierzeniu i dobraniu rozmiaru (często baaardzo dalekiego od tego, z jakim na forum przyszły) okazywało się nagle, że na ich piersi pasuje cała masa kolorowych cudeniek ;)

Gość ytyytyhv
Kobieto ale zrozum ja biustonoszy miałam w swoim życiu od diabła. Miałam wszystkie rozmiary i nie pasowały, czy to tak trudno pojąć????? Nie rozmawiasz z dzieciakiem ale z prawie 30letnią kobietą którą w końcu szlak trafi. Nie mam takich piersi jak ta baba na zdjęciu ile razy ja mam to tłumaczyć???? Przecież pisałam, że mierzenie obwodu biustu w moim przypadku jest bezsensowne bo pomiar będzie nieprawidłowy. Masz problem z czytaniem??? Powtórzę kolejny ale już ostatni raz. Ja nie mam piersi jak Ty czy setki kobiet na świecie. To co ja mam zalicza sie do deformacji, ucytków natury itd. I nawet lekarze potwierdzają, że to normalne nie ejst iże tak być nie powinno ale z tego względu że mnie nie stać na operację plastyczną i zrobienie sobie piersi tam gdzie powinny być, muszę męczyć się z tym co mam. Miseczka nie jest duża (c) ale z tego względu że pomiędzy piersiami jest odstęp i piersi tak normalie rozchodzą się na boki (wychodzą za linię ramion) to obwód biustu wychodzi kosmiczny. Dzięki ale chyba tu nic normalnego nie usłyszę. Spróbuję z ta gumką.

Gość hhyuuu
Wstyd się przyznać ale ja mam piersi prawie że pod pachami. a po środku nie ma nic. Do tego piersi przypominają dwie piłki tenisowe w dosłownym znaczeniu tego słowa. Jedna piłka, potem płaszczyzna i druga piłka. Mój mąż to nazywa doliną międzycyckową a ja się wstydzę nawet przed nim rozebrać. On żartuję że nie ma się czym przejmować, że moje piersi są jedyne w swoim rodzaju a ja zawsze miałam wielkie kompleksy na tym punkcie. O wyjściu w kostiumie kąpielowym cz w bluzce z dekoltem nie ma mowy. Bo jak? Piersi pod pachami a na klatce piersiowej pusto... Po środku jeszcze dwa cycki by się zmieściły w tym płaskowyżu :( Jak byłam młodsza to biust sobie bandażem owijałam i robiło to złudzenie że biust jest z przodu i jako tako to wyglądało. A teraz wymysliłam te przerabianie staników. Kupuje taką szeroką gumkę, nie wychodzi ona drogo. Rozcinam stanik pomiędzy miseczkami i pomiędzy nie wszywam tą gumkę jakieś 5centymetrów, ona zresztą się rozciąga i jest dobrze.

OK. Miałaś wszystkie rozmiary, tak? Znaczy, byłaś w którymś z tych sklepów http://stanikowamapa.prv.pl/ i mierzyłaś też marki brytyjskie pod okiem fachowej bra-fitterki? Jeśli tak, to w porządku... Ale jeśli byłaś tylko w bieliźniakach, które mają do zaproponowania 3 obwody i 4 miski i niczego nie dobrałaś... Ja bym była daleka od uważania w takim wypadku, że jestem wybrykiem natury... Zacytuję jedną z dziewczyn na Lobby: \"Wcześniej się śmiałam, że pomiędzy piersiami mogłabym sobie jeszcze jedną niewielką wpasować: odstęp ok 5-6 cm. Teraz - od maja w staniku - zmieści mi się tam półtora palca - czyli tak max 1,5 cm \" Źródło: http://tnij.org/dtuv Podobnych wypowiedzi na temat różnych \"deformacji\", które się okazały być najnormalniejszymi piersiami w świecie.... A tu masz pełen przegląd normalnych, niezfotoszopowanych kobiecych biustów - ciekawe, gdzie zaczyna się \"deformacja\" i kończy się \"norma\"?: http://www.007b.com/breast_gallery.php I nie, ja nie mówię, że stanik NA PEWNO rozwiąże Twój problem - może rzeczywiście Twój przypadek jest chorobliwy. Ale dopóki nie pójdziesz do naprawdę dobrego sklepu, który rzeczywiście oferuje wszystkie rozmiary (obwody od 60, miski do K) i ma fachową obsługę, to trudno mówić, o tym, że w kwestii staników spróbowałaś wszystkiego. Poza tym istnieją np. takie modele: http://tnij.org/dtuz ale ja naprawdę nie jestem przekonana, żeby to bylo jedyne dla Ciebie rozwiązanie. Pozdrawiam

Gość dziewczyno nie ośmieszaj się
i posłuchaj best_bra, bo kobita zna się na rzeczy! w życiu nie przyszło mi do głowy żeby mierzyć rozstaw między piersiami, ale aż zmierzyłam (po przeczytaniu tego co napisałaś) i pomiędzy jedna a drugą piersią jest 4 cm!!! niewiele mniej niż u Ciebie. Cycki też mam rozstawione na boki (jak mnóstwo kobiet na świecie zresztą), ale do głowy nie przyszłoby mi nazywać to deformacją:O Całe życie nosiłam bez sensu najpierw w liceum staniki w obwodzie 75, potem 70 i z miską B czy C, a okazuje się, że powinnam nosić 60 F i w żadnym wypadku nie moze to być większy obwód!!! Poza ty,m też uważałam, że mierzenie mojego obwodu piersi nie jest miarodajne, bo cycki rozłażą się na boki strasznie, ale to właśnie przez to, że całe życie nosiłam ŹLE DOBRANE BIUSTONOSZE. Zmierz się jak należy, podaj wymiary, to Ci dziewczyna dobierze rozmiar i markę stanika, a Twoje problemy odejdą w niepamięć jak za pociągnięciem czarodziejskiej różdżki:) Dobry stanik może zdziałać CUDA! sama doświadczyłam tego na własnej skórze:)

Moja przyjaciółka miała podobny problem, szeroki rozstaw piersi. Staniki na nią nie pasowały bo tak jak tu zostało napisane - albo biustu nie mogła umieścić w staniku bo miseczki były za blisko siebie albo piersi bokami wychodziły i uciskały. Była nawet u lekarza z tym a ten jej powiedział, że takie anomalia się zdarzają i że operacja plastyczna jest zbyteczna, wystarczy że będzie nosić stanik i na siłę do niego wciskać piersi. A gdy mu powiedziała że nie może bo przecież pomiędzy nimi jest za duża odległosć to jej poradził się nachylić do przodu, piersi jakoś przybliżyć do siebie, obkleić taśmą klejącą i takie pakować do stanika. Firmom nie opłaca się produkować innych staników. Wszystkie są pod jedno kopyto bo firmy wychodzą z załozenia ze każda kobieta ma piersi tak blisko siebie, że nawet palca pomiędzy nie nie można wsadzić. Ja też mam problem ze stanikami i to własnie z tego powodu - miseczki za blisko! Firmy powinny albo robić odstęp pomiędzy nimi albo produkować tylko takie z regulacją.

Gość ytyytyhv
Ja już podałam swoje wymiary, nie moja wina, że ktoś czytać nie umie. Trzeba isć do szkoły i się nauczyć w takim wypadku. Zdziałać cuda w moim przypadku to może tylko chirurg ale nie śpie na pieniądzach i na to sobie pozwolić nie mogę. Napisałam tu bo chciałam poznać osoby z podobnymi problemami ale skoro ktoś nie rozumie że problem jest gdzie indziej to ja uswiadamiać nie mam zamiaru.

Gość best_bra taka doswiadczonaa
nie wie ze nie wszystko da sie zmierzyc i wsadzic do norm zal.pl

Gość aneciuszk
To może to jakoś opisz bardziej obrazowo albo co bo nie wszyscy co tacy inteligentni aby się dociapać że nie każdy jest modelką z cyckami przyklejonymi do siebie :)

Wylogowało mnie. jeszcze raz:To może to jakoś opisz bardziej obrazowo albo co bo nie wszyscy co tacy inteligentni aby się dociapać że nie każdy jest modelką z cyckami przyklejonymi do siebie. Ja widziałam jak to wyglądało u mojej koleżanki i niestety staniki na nią nie pasowały.

No rzeczywiscie chyba nieciekawie to wygląda. A co tak lekarze dokładnie mówią? Droga taka operacja? Bo jeśli masz się tak męczyc z tymi stanikami, wydawać pieniadze i ich nie nosić to może jednak taniej by wyszła taka operacja?

i większość kobiet ma taki biust jak opisujesz!!! co Ty myślisz, że ta laska na zdjęciu ma NATURALNE PIERSI???

Gość uyjyjty
Zabieg w moim przypadku by kosztował ponad 10000zł więc jak dla mnie to nie realne. Nie wiem na czym to dokładnie polega ale lekarz mówił, że jest przy tym dużo roboty bo to nietypowy zabieg. Myślałam o operacji ale skad ja wezmę tyle kasy? Można by było wziać kredyt ale co powiedzieć? Że piersi chce zoperować?

proszę: http://www.angelina-jolie.stopklatka.pl/jolie/galeria/filmy/gia/angelinajolie0341.jpg nawet boska Angelina bez dobrego stanika wygląda jak każda przeciętna kobieta:O a teraz, po wykarmieniu piersią trójki dzieci jej biust na pewno nie ma się lepiej jak na tych zdjęciach:O przyznaj, że daleko im do piersi modelki, którą sama zamieściałaś

Hmm trochę dużo, nawet więcej niż trochę. Co w takim wypadku w banku powiedzieć to nie mam pojęcia :) Ale chyba i kliniki oferują rozłożenie na raty zabiegów?

Gość uyjyjty
ale o co ci chodzi? nie patrz na ta babe na zdjeciu ale to co ja tam dorysowalam, jestes taka glupia czy tylko taka udajesz ze nie wiesz o co chodzi?

to Ty może przeczytaj ze zrozumieniem co ja napisałam...

Gość uyjyjty
Nie wiem czy ta klinika oferuje raty, bym musiała sprawdzić. Mogłabym się z toba skontaktować jakoś prywatnie? Bo niktóre osoby tu mają problem z czytaniem ze zrozumieniem