Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ytyytyhv

Problem z biustonoszami!

Polecane posty

Go艣膰 uyjyjty
angelina nawet na tych zdjeciach nie ma takiego odst臋pu. jak nie wiesz o co chodzi to nie pisz

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Jasne ;) aneciuszkaaa@o2.pl Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja tak siedz臋 i przegl膮dam kliniki to w niekt贸rych jest mo偶liwo艣膰 roz艂o偶enia na raty koszt贸w zabiegu wi臋c mo偶e spr贸buj? Po co si臋 m臋czy膰 z takimi deformacjami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ytyytyhv
Dzi臋ki, poszukam takich klinik. Nie jestem jeszcze zdecydowana na taki zabieg bo boj臋 si臋 og贸lnie wszystkich operacji ale z drugiej strony mma do艣膰 wygl膮da膰 jak dziwol膮g

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kittttyyyyyyyy
Witam, mam pytanie, mo偶e kto艣 mi pomo偶e. Moje piersi wygl膮daj膮 identycznie jak te http://h.imagehost.org/0081/boobs-cd-npg.jpg tylko ja jestem troch臋 chudsza. Mam 15 lat i staniki kupuje mi mama. Jeden mam 85c a drugi 80c. Oba sa chyba dla mnie za ma艂e bo ci臋zko mi umie艣ci膰 piersi w nich a pod piersiami robi膮 mi si臋 otarcia od stanika. Mama nie daj臋 mi kieszonkowego wi臋c nie mam swoich pieni臋dzy by co艣 sobie kupi膰 ale powiedzia艂a, 偶e jak chce to abym powiedzia艂a jaki mam rozmiar biustu to mi kupi taki. Kto艣 mo偶e mi powiedzie膰 jaki to mo偶e by膰 rozmiar? Nie mam miarki i nie mog臋 zmierzy膰. Aha i mo偶e z jakiej firmy dobre ale taki do 15 z艂 bo dro偶szego mama mi nie kupi. Dziekuj臋 za odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i-w-ona
kittttyyyyyyyy - ewidentnie nosisz biustonosze w z艂ym rozmiarze, i to bardzo z艂ym, a to szkodzi Twoim piersiom. Nie mo偶na natomiast o nich jednoznacznie powiedzie膰, 偶e s膮 za ma艂e, poniewa偶 obw贸d jest zdecydowanie za du偶y, a miska znacznie za ma艂a. Ale na podstawie samego zdj臋cia (i to nie Twojego!), bez podania wymiar贸w, NIE DA SI臉 okre艣li膰 rozmiaru - to zupe艂nie niemo偶liwe. Po prostu MUSISZ si臋 wcze艣niej zmierzy膰 - je艣li nie w domu, to u kole偶anki, w sklepie, nie wiem, kombinuj, 偶eby znale藕膰 miark臋. Zmierz si臋 nast臋puj膮co: na ca艂kowitym wydechu zmierz 艣ci艣le obw贸d klatki piersiowej pod biustem (tu偶 pod biustem, na 艂膮czeniu piersi z klatk膮 piersiow膮, nie ni偶ej), dbaj膮c by miarka le偶a艂a r贸wnolegle do ziemi. Oczywi艣cie podczas pomiaru stoisz. Nast臋pnie w biustonoszu i bez mierzysz obw贸d w biu艣cie (ju偶 nie na wydechu) w miejscu, gdzie wynik pomiaru b臋dzie najwi臋kszy czyli piersi s膮 po prostu najwi臋ksze (pami臋taj - miarka wci膮偶 r贸wnolegle do ziemi), lu藕no, tak 偶eby nie 艣ciska膰 piersi. Liczy si臋 wi臋kszy z tych pomiar贸w (w staniku albo bez). Dopiero kiedy podasz te wymiary, b臋d臋 Ci w stanie powiedzie膰 jaki masz przybli偶ony rozmiar. I od razu m贸wi臋 - na stanik za 15 z艂 nie masz praktycznie szans, chyba 偶e u偶ywany z Allegro. Je艣li chcia艂aby艣 nowy, firmowy - to wydatek rz臋du 100 z艂. Ale je艣li naprawd臋 Ci臋 nie sta膰 (tym bardziej 偶e jeszcze ro艣niesz, piersi si臋 zmieniaj膮) jest pewien spos贸b. Gorszy od dobrze dobranego rozmiaru, ale znacznie ta艅szy. Idziesz na bazarek, tam gdzie s膮 niedrogie staniki (koniecznie z fiszbinami czyli tymi drutami, lepsze s膮 nieusztywniane (bez g膮bki), ale takiego raczej nie znajdziesz - wa偶ne, 偶eby to nie by艂 taki "babciny" ca艂y mi臋kki stanik). Tak wi臋c szukasz usztywnianego (ale z jak najcie艅szej g膮bki) biustonosza, kt贸rego miseczka pomie艣ci Twoj膮 pier艣 (to b臋dzie jeden z najwi臋kszych, bo na rynku s膮 mikroskopijne rozmiary). Pomie艣ci tzn. zmie艣ci z 艣rodku ca艂膮 - nie sam膮 brodawk臋, lecz ca艂膮 pier艣. Oznacza to, 偶e ko艅c贸wka fiszbiny b臋dzie celowa艂a mniej wi臋cej w 艣rodek pachy. Prawdopodobnie taki stanik wyda Ci si臋 monstrualnie wielki, ale nie b贸j si臋 ;] Na pewno b臋dzie mia艂 za wielki obw贸d. Musisz go po prostu zw臋zi膰 zszywaj膮c materia艂 pomi臋dzy miseczk膮 a ko艅cem rami膮czka, po obu stronach. Dobry stanik musi by膰 naprawd臋 艣cis艂y w obwodzie, wtedy b臋dzie porz膮dnie podtrzymywa艂 biust. Mam nadziej臋, 偶e mnie zrozumia艂a艣, w razie w膮tpliwo艣ci - pytaj. I zmierz si臋, bardzo prosz臋, wtedy z ch臋ci膮 Ci pomog臋 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do szanownej autorki topiku
po co wlasciwie piszesz skoro nie chcesz dobrej rady? a taka dala ci best bra-chciala ci pomoc, tak jak pomogla wielu kobietom na tym forum w dodatku reagujesz agresywnie i z pewnoscia 30 letnia kobieta powinna sie zastanowic 2 razy zanim cos takiego napisze wcale nie masz nietypowego biustu-po prostu masz szeroko rozstawiony i wystajacy poza obreb klatki piersiowej, to raczej nic dziwnego, szczegolnie przy wiekszym biuscie aha i to, ze masz 30lat wcale nie swiadczy o tym, ze potrafisz sobie dobrac odpowiedni rozmiar biustonosza-malo kobiet to potrafi mimo, ze przez cale zycie nosza ta czesc garderoby efekty mozna sobie poogladac (szczegolnie latem) na ulicy-podjezdzajace obwody na lopatkach, chociaz powinny byc poziomo, majtajace sie na prawo i lewo podczas chodzenia piersi, fiszbiny wlazace w miekka tkanke piersi, buly wychodzace wszystkimi stronami a poza tym nie sadzisz, ze wizyta w sklepie z brafittingiem i nawet drogimi biustonoszami wyjdzie ci taniej, niz operacja? chyba warto sprobowac zanim wydasz kupe kasy i dasz sie pociac... a tak by the way a propos czytania-to nie podalas wymiarow o ktorych mowila ci best bra-a to 85cm pod biustem jest mierzone luzno, jesli nie na wdechu (a w zadnym wypadku nie powinno byc)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jejku na tych zdjeciach
z normalnym biustami trudno znale藕膰 m贸j 艂adny:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eeeeeeee????????
Jak rozstawione? To normalnu biust!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do best bra
Dzi臋kuj臋 Ci kobieto za ten link do strony z nieretuszowanymi biustami. Dz dzisiaj my艣la艂am, 偶e mam okropny zwisaj膮cy biust, kt贸rego nienawidzi艂am od zawsze. Mam 40 lat, ale moje piersi nigdy nie wygrywa艂y z si艂a grawitacji, nawet jak mia艂am 20 czy 30 lat. w tej chwili nosze biustonisze 75 G, Mimo wieku, 2wykarmionych dzieci, nieciekawego kszta艂tu piersi i tak wygladam jak bogini w por贸wnaniu z wi臋kszo艣ci膮 nieszcz臋艣nic z du偶ymi piersiami z tej strony. Zawsze my艣la艂am o tej cze艣ci cia艂a "wymiona" :p , kt贸rych szczerze nienawidzilam i zazdro艣ci艂am kole偶ankom o pl艂askich klatkach piersiowych, na kt贸rych wszystkie ciuchy 艣wietnie le偶a艂y. Teraz wiem, ze mimo , 偶e wielkie to te wymiona przynajmniej sa pe艂ne. Nie jestem infantylna 40-letnia kretynk膮 jak mo偶na by s膮dzi膰 po ty co teraz pisz臋 ;) To szok po obejrzeniu tych zdj臋膰. B臋d臋 je chyba ogl膮dac codziennie az dotrze do mnie do ko艅ca, 偶e mam niestandardowy, ale jednak ca艂kiem niez艂y cyc ;)

Udost臋pnij ten post