Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytyytyhv

Problem z biustonoszami!

Polecane posty

Gość uyjyjty
angelina nawet na tych zdjeciach nie ma takiego odstępu. jak nie wiesz o co chodzi to nie pisz

Jasne ;) aneciuszkaaa@o2.pl Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja tak siedzę i przeglądam kliniki to w niektórych jest możliwość rozłożenia na raty kosztów zabiegu więc może spróbuj? Po co się męczyć z takimi deformacjami?

Gość ytyytyhv
Dzięki, poszukam takich klinik. Nie jestem jeszcze zdecydowana na taki zabieg bo boję się ogólnie wszystkich operacji ale z drugiej strony mma dość wyglądać jak dziwoląg

Gość kittttyyyyyyyy
Witam, mam pytanie, może ktoś mi pomoże. Moje piersi wyglądają identycznie jak te http://h.imagehost.org/0081/boobs-cd-npg.jpg tylko ja jestem trochę chudsza. Mam 15 lat i staniki kupuje mi mama. Jeden mam 85c a drugi 80c. Oba sa chyba dla mnie za małe bo cięzko mi umieścić piersi w nich a pod piersiami robią mi się otarcia od stanika. Mama nie daję mi kieszonkowego więc nie mam swoich pieniędzy by coś sobie kupić ale powiedziała, że jak chce to abym powiedziała jaki mam rozmiar biustu to mi kupi taki. Ktoś może mi powiedzieć jaki to może być rozmiar? Nie mam miarki i nie mogę zmierzyć. Aha i może z jakiej firmy dobre ale taki do 15 zł bo droższego mama mi nie kupi. Dziekuję za odpowiedzi.

Gość i-w-ona
kittttyyyyyyyy - ewidentnie nosisz biustonosze w złym rozmiarze, i to bardzo złym, a to szkodzi Twoim piersiom. Nie można natomiast o nich jednoznacznie powiedzieć, że są za małe, ponieważ obwód jest zdecydowanie za duży, a miska znacznie za mała. Ale na podstawie samego zdjęcia (i to nie Twojego!), bez podania wymiarów, NIE DA SIĘ określić rozmiaru - to zupełnie niemożliwe. Po prostu MUSISZ się wcześniej zmierzyć - jeśli nie w domu, to u koleżanki, w sklepie, nie wiem, kombinuj, żeby znaleźć miarkę. Zmierz się następująco: na całkowitym wydechu zmierz ściśle obwód klatki piersiowej pod biustem (tuż pod biustem, na łączeniu piersi z klatką piersiową, nie niżej), dbając by miarka leżała równolegle do ziemi. Oczywiście podczas pomiaru stoisz. Następnie w biustonoszu i bez mierzysz obwód w biuście (już nie na wydechu) w miejscu, gdzie wynik pomiaru będzie największy czyli piersi są po prostu największe (pamiętaj - miarka wciąż równolegle do ziemi), luźno, tak żeby nie ściskać piersi. Liczy się większy z tych pomiarów (w staniku albo bez). Dopiero kiedy podasz te wymiary, będę Ci w stanie powiedzieć jaki masz przybliżony rozmiar. I od razu mówię - na stanik za 15 zł nie masz praktycznie szans, chyba że używany z Allegro. Jeśli chciałabyś nowy, firmowy - to wydatek rzędu 100 zł. Ale jeśli naprawdę Cię nie stać (tym bardziej że jeszcze rośniesz, piersi się zmieniają) jest pewien sposób. Gorszy od dobrze dobranego rozmiaru, ale znacznie tańszy. Idziesz na bazarek, tam gdzie są niedrogie staniki (koniecznie z fiszbinami czyli tymi drutami, lepsze są nieusztywniane (bez gąbki), ale takiego raczej nie znajdziesz - ważne, żeby to nie był taki "babciny" cały miękki stanik). Tak więc szukasz usztywnianego (ale z jak najcieńszej gąbki) biustonosza, którego miseczka pomieści Twoją pierś (to będzie jeden z największych, bo na rynku są mikroskopijne rozmiary). Pomieści tzn. zmieści z środku całą - nie samą brodawkę, lecz całą pierś. Oznacza to, że końcówka fiszbiny będzie celowała mniej więcej w środek pachy. Prawdopodobnie taki stanik wyda Ci się monstrualnie wielki, ale nie bój się ;] Na pewno będzie miał za wielki obwód. Musisz go po prostu zwęzić zszywając materiał pomiędzy miseczką a końcem ramiączka, po obu stronach. Dobry stanik musi być naprawdę ścisły w obwodzie, wtedy będzie porządnie podtrzymywał biust. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś, w razie wątpliwości - pytaj. I zmierz się, bardzo proszę, wtedy z chęcią Ci pomogę ;)

Gość do szanownej autorki topiku
po co wlasciwie piszesz skoro nie chcesz dobrej rady? a taka dala ci best bra-chciala ci pomoc, tak jak pomogla wielu kobietom na tym forum w dodatku reagujesz agresywnie i z pewnoscia 30 letnia kobieta powinna sie zastanowic 2 razy zanim cos takiego napisze wcale nie masz nietypowego biustu-po prostu masz szeroko rozstawiony i wystajacy poza obreb klatki piersiowej, to raczej nic dziwnego, szczegolnie przy wiekszym biuscie aha i to, ze masz 30lat wcale nie swiadczy o tym, ze potrafisz sobie dobrac odpowiedni rozmiar biustonosza-malo kobiet to potrafi mimo, ze przez cale zycie nosza ta czesc garderoby efekty mozna sobie poogladac (szczegolnie latem) na ulicy-podjezdzajace obwody na lopatkach, chociaz powinny byc poziomo, majtajace sie na prawo i lewo podczas chodzenia piersi, fiszbiny wlazace w miekka tkanke piersi, buly wychodzace wszystkimi stronami a poza tym nie sadzisz, ze wizyta w sklepie z brafittingiem i nawet drogimi biustonoszami wyjdzie ci taniej, niz operacja? chyba warto sprobowac zanim wydasz kupe kasy i dasz sie pociac... a tak by the way a propos czytania-to nie podalas wymiarow o ktorych mowila ci best bra-a to 85cm pod biustem jest mierzone luzno, jesli nie na wdechu (a w zadnym wypadku nie powinno byc)

Gość jejku na tych zdjeciach
z normalnym biustami trudno znaleźć mój ładny:-)

Gość eeeeeeee????????
Jak rozstawione? To normalnu biust!

Gość do best bra
Dziękuję Ci kobieto za ten link do strony z nieretuszowanymi biustami. Dz dzisiaj myślałam, że mam okropny zwisający biust, którego nienawidziłam od zawsze. Mam 40 lat, ale moje piersi nigdy nie wygrywały z siła grawitacji, nawet jak miałam 20 czy 30 lat. w tej chwili nosze biustonisze 75 G, Mimo wieku, 2wykarmionych dzieci, nieciekawego kształtu piersi i tak wygladam jak bogini w porównaniu z większością nieszczęśnic z dużymi piersiami z tej strony. Zawsze myślałam o tej cześci ciała "wymiona" :p , których szczerze nienawidzilam i zazdrościłam koleżankom o plłaskich klatkach piersiowych, na których wszystkie ciuchy świetnie leżały. Teraz wiem, ze mimo , że wielkie to te wymiona przynajmniej sa pełne. Nie jestem infantylna 40-letnia kretynką jak można by sądzić po ty co teraz piszę ;) To szok po obejrzeniu tych zdjęć. Będę je chyba oglądac codziennie az dotrze do mnie do końca, że mam niestandardowy, ale jednak całkiem niezły cyc ;)