Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość druga zona mojego meza

Jak wyglada ustalanie wysokosci alimentow na dziecko w Niemczech?

Polecane posty

Jak poznalam mojego meza byl on juz rozwiedziony ze swoja poprzednia zona. Z tego malzenstwa maja synka, ktory ma 6 lat. Moj maz zarabia polowe z tego co ja. Czy przy ustalaniu wysokosci alimentow beda brane rowniez moje dochody??? Prosze o pomoc:(

moze to glupie pytanie, ale czy to nie bedzie tak, ze bede lozyla na dziecko mojego meza?

prosze napiszcie:(

upupup

Gość 1234567....
z tego co kojarzę to raczej nie powinno brać się Twoich dochodów tylko dochody Twojego partnera w końcu to jego dziecko a nie Twoje ...no ale prawnikiem nie jestem zresztą czemu nie zapytacie jakiegoś prawnika ?

Gość 1234567....
mój brat jest po raz 2 żonaty i płaci alimenty tyle że oni dogadali się po za sądem ile będzie płacił i sąd to zaakceptował

Jego byla chce sie mscic na moim mezeu, chociaz to przez nia rozpadl sie ten zwiazek (zdradzala go). Nie pozwala mu widywac sie z synkiem i chce wyciagnac jak najwiecej kasy od nas, tzn. mysli tez jak moglaby wyciagnac wiecej kasy, bo ja dobrze zarabiam:( Ale jakim prawem????? Przeciez moje wynagrodzenie to pieniadze za moja prace!!! Jak ona moze? Sama nigdy nie pracowala... Boli mnie to... Dodam tez, ze moj maz nie wykreca sie od placenia alimentow, robi to regularnie i nie zaniza dochodow...

chcemy udac sie do prawnika, ale poki co nie mamy takiej mozliwosci...:(

Twoje dochody nie będą brane pod uwagę do alimentów, ale Wasz poziom życia może mieć na nie wpływ. Sąc może uznać, że jeśli więcej zarabiasz, możesz więcej łożyć na waszą rodzinę i w związku z tym twojego męża obciążyc większymi alimentami