Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccarmen91

POMOCY- tabletka anty pominięta w połowie Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość cccccarmen91

Witam. W niedzielę( 12 lipca) wzięłam pierwszą tabletkę anty (Sylvie 20) , pomijając fakt, że wzięłam tę na sobotę przez pomyłkę.. i brałam tak kolejne dni, ale gdy we wtorek wzięłam to po 2 godzinach zwymiotowałam ... ale nie wzięłam zapasowej tabletki.. i tu pojawia się moje pytanie, czy jesli biorę je dalej normalnie to czy jej skutecznosc sie nie obnizy i czy w te niedzielę (19 lipca) będę mogla już współżyć z chłopakiem bez ryzyka zajścia w ciążę? proszę o szybką odpowiedź:( Dziękuję

wszytskie odpowiedzi na twoje pytania sa w ulotce, wiec wez ja do reki i przeczytaj, bo z twojej wypowiedzi wynika ze nigdy jej nawet nie widzialas :\ poza tym nie rozumiem cie, bierzesz tabletki masz wpadke bo wymiotowalas i wiesz ze tabletke zwrocilas i zeby nie zajrzec do ulotki, tam pisze zeby natychnmiast wziac jeszcze jedna, a co do zabezpieczenia to nie jestes zabezpieczona

Gość cccccarmen91
czytałam, lecz nie wzięłam, myślałam że 2 godziny to jakiś optymalny czas. a kiedy znowu będzie działać zabezpieczenie? pierwszy raz biorę anty, jeszcze się nie znam.

przeczytaj jeszcze raz cala ulotke, podkresl sobie najwazniejsze rzeczy i miej ja pod reka wyraznie tam pisze o wymiotach i co sie robi w takim przypadku, ze tabletka potrzebuje 3-4 godz na wchloniecie, wiec 2 to za mało i co sie robi jak sie pominie a zabezpieczona bedziesz od nastepnego cyklu teraz lepiej uzywaj gumek dodatkowo

Gość cccccarmen91
ok dziekuje... myslalam ze jak w polowie sie wchlonie to jakas skutecznosc jest czy cos....