Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no wlasnie leworecznaaa

Leworecznosc, jak jest postrzegana?

Polecane posty

Czy zwracacie na to uwage ze ktos jest leworeczny? Podobno jest nas zaledwie 10% na calej kuli ziemskiej, czy leworeczny znaczy gorszy? Jak wy postrzegacie osobe leworeczna

no wlasnie dla niektorych nijak, jednak niektorzy nazywaja nas mankutami:/

" mańkut (język polski) wymowa: znaczenia: rzeczownik, rodzaj męski (1.1) pot. potocznie osoba leworęczna odmiana: lp liczba pojedyncza mańku|t, ~ta, ~towi, ~ta, ~tem, ~cie, ~cie; lm liczba mnoga mańkuci/mańkuty, ~ów, ~om, ~ów/~y, ~ami, ~ach, mańkuci/mańkuty " bo to jest słowo na okreslenie osby leworęcznej :classic_cool:

a nie masz innych problemow? co z tego ze jestes leworeczna moze za komuny przeszkadzalo to kilku starym wiejskim nauczycielkom ale teraz?

Gość a ja jestem oburęczna
i co z tego? Ale i tak nie tak bardzo, jak moja koleżanka ze szkoły, która na lekcji np. geometrii jedną ręką pisała równania, a drugą rysowała bryły w tym samym czasie :-)

Gość No wlasnie leworecznaaa
Jak dla ciebie topic nieciekawy to nie wchodz i sie nie wypowiadaj;) Chcialam sie tylko dowiedziec jak jest postrzegana w dzisiejszych czasach, czy tak jak rude wlosy;)

Gość Active Jet
moja mama jest leworeczna i moj ex tez . nie widze w tym zadnego problemu i nigdy mi to nie przeszkadzalo. Nie uwazam tego jako jakies dziwactwo lub anormalnosc