Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madeleine16

pieprzyk, narkoza

Polecane posty

Byłam u dermatologa w sprawie pieprzyka na twarzy. Pani bez zastanowienia powiedziała \\\"usunąć\\\" i wypisała skierowanie. W sumie to od jakiegoś czasu myślałam o usunięciu. Jednak p. dermatolog dodała jeszcze, że będzie to zabieg chirurgiczny pod znieczuleniem OGÓLNYM! Nie jestem pewna czy to naprawde konieczne, czy nie wystarczyłoby miejscowe... Czy ktoś ma doswiadczenie z usuwania znamienia z ogólnym znieczuleniem? I czy na twarzy zostanie blizna ( pieprzyk ma 3mm i jest odstający) Będę wdzięczna za odp.

Gość kurcze myslalam tak jak ty ze
pieprzyki usuwa sie pod znieczuleniem miejscowym, bo jednak narkoza to duza ingerencja w organizm czlowieka ;/

Gość ja tam pod
narkozą zęby wyrywam

Ja miałam usuwany pieprzyk w znieczuleniu miejscowym i był on większy niż 3 mm. Może źle zrozumiałaś? Pierwsze słyszę żeby znamię było usuwane w znieczuleniu ogólnym. Lepiej idź na konsultację do innego lekarza, bo narkoza nie jest obojętna dla organizmu.

dziękuję za odpowiedzi:) właśnie wydało mi się to podejrzane dlatego pytam. Wiele osób, które sie wypowiadają na forach mieli znieczulenie miejscowe...W takim razie zostało mi porozmawiać z samym chirurgiem.