Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablovv

BRZYDKA CERA-POWODEM ZAMKNIĘCIA- HELP

Polecane posty

Jestem dość zamknięty w sobie, nie wychodze z domu ani z nikim sie nie spotykam a to z powodu mojej brzydkiej cery. Na tych wakacjach zamierzam ja sobie poprawić (wyleczyć) ponieważ zmieniam szkołe i chce wreszcie zacząć nowe życie. Mam cere tłustą-mieszaną i chce się pozbyć krost, wągrów i zaskórników, i chcę zamknąć pare naczynek które są popękane pod nosem i wygląda to koszmarnie! Do kogo pójść, do dermatologa czy do kosmetyczki i co im powiedzieć? Leczyłem się u deramtologa ale to nic nie dawało, może lepsze efekty przynoszą jakieś kuracje co polecacie?

Gość dilirka
zależy czy masz naprawdę poważny problem z cerą i męczysz się już z tym ileś tam lat, bo jeśli tak to polecałabym kurację retonoidami-najskuteczniejsza metoda, poczytaj o tym w necie

Gość monherii
współczuję Ci, bo sama miałam ten problem. Nigdzie nie wychodziłam. Z psami jak musiałam wyjśćto jedna walka z samą sobą. Mi pomógł dalacin T. ALe maści latem ciężko używać, bo trzeba unikać słońca. Ja bym poszła do dermatologa tylko innego, skoro ten Ci nie pomógł. Kosmetyczka też jest okej, ale w drugiej kolejności. życzę wygrania walki

Mam koleżankę, która już 7 lat jeździ do dermatologa i stosowała już różne kremy, żele itp. ale nadal nic jej nie pomaga. Ja za to mogę polecić Duac :D

czesc ja również polecam Ci znalezc dobrego dermatoga! i on zdecyduje o Twoim leczeniu cery czy powinnas brac np. antybiotyki czy nie , ja przez rok bralam tabletki hormonalne na tradzik Cyprest od ginekologa i pomogly mi ale juz po odstawieniu po roku nadal mam zaskorniki, wagry, przed okresem cos wyskoczy, ja wsumie znalazlam takiego naprawde fajna dermatolog w szpitalu za drugim razem bo pierwsza lekarka okazala sie beznadziejna, teraz stosuje antybiotyk na noc na recepte Duac mam tradzik ale takie jakby ranki mi sie robia i mam sporo przebarwien na twarzy i na plecach i na dodatej popekane naczynka na twarzy, na przebarwienia jest dobry żel Clindacne jak poprosisz to moze bez recepty kupisz jest dobra !

Gość dfghjkm
nie przejmuj sie;) a ile masz lat? widzisz.. ja mam 17 moj kolega tez ma bardzo duze problemy z cerą,ma dziury,wągry,ropniaki itp.. leczy to ,ale cięzko idzie... ale to nie oznacza,ze nie jest atrakcyjny :) ja osobiscie za nim szaleje;p ale on sie bardzo przede mną krepuje,wiec nic nie moge zrobic;)) cera to nie wszystko...do 30 sie polepszy:D

no ale w dzisiejszym świecie wygląd jest \"niestety\" najważniejszy..:( ja za tabletki boje się brać stosowałem na razie różnego rodzaju maści itp te które pamiętam to: Duac, Aknemycin, Differin i wiele innych..

Gość dfghjkm
a ile masz lat?

Gość michel...24
A ja polecam Ci mydło siarkowe (w Rossmannie kosztuje ok.4,50zł) ... Jak dotąd nie znalazłam nic lepszego :) a miałam już mnóstwo kosmetyków, które miały zwalczyc trądzik.

Mam 16 lat.. Przemywałeś twarz mydełkiem siarkowym zamiast żelami? i to pomogło??

Gość michel...24
Tak pomogło i to bardzo :) Po miesiącu stosowania mydła siarkowego miałam o niebo lepszą cerę :) Nie wiem tylko czy podziała ono na wszystkie zmiany skórne ale nie kosztuje wiele więc warto spróbowac :)

kupiłem sobie dzisiaj to mydełko;) i jak często myć nim twarz?