Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz skoczę

piekielnie rozdwojone końcówki, pomocy!

Polecane posty

Gość zaraz skoczę

zmagam się z tym kurewstwem od kilku lat. mam włosy za łopatki, nie ma na nie określenia, bo ni to proste, ni to fale, jedna wielka strzecha na łbie, więc wiecznie chodzę w związanych i podprostowuję (nie trwa to nawet trzech minut, przejeżdżam prostownicą po grubych pasmach, żeby nie były takie puszyste, innego sposobu na nie nie ma), a włosy mam dosłownie podwójne na końcach. do fryzjera już nie chodzę, bo płacę za podcięcie jak za meble, a dziesięć minut później jest to samo, bo wiatr, bo szczotka, bo prostownica, bo grzebień, dosłownie wszystko powoduje rozdwajanie się. czasem po prostu sama siedzę, wyję i je podcinam, ale ile razy w tygodniu można? rzygać mi się chce, obmyślam zgolenie się na łyso, ale zanim to nastąpi proszę o pomoc. czy istnieją jakieś naprawdę warte złota preparaty, po których nałożeniu włosy przestają się rozdwajać, ewentualnie nie rozdwajają się w tak szybkim tempie? słyszałam o jedwabiu, ale dosłownie nigdzie w mieście nie mogę go dostać, czy możecie polecić coś jeszcze? 😭

Gość dffgh6
maseczka z żółtkA I oleju rycynowego raz w tygodniu...

Gość zaraz skoczę
zapisałam, wypróbuję. dzięki! czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? 😭

Gość Petuńka
smaruj koncowki zwyklym balsamem do ciala to wygladza

Gość Petuńka
jedwab jest zjebany przereklamowana sprawa

Gość zaraz skoczę
parowka, dziękuję. do rossmana mam kilkadziesiąt kilometrów, ale jak będę w pobliżu to zajrzę. podobno na moje włosy to i jedwab nie pomoże :o balsamem do ciała? o tym jeszcze nie słyszałam, dziękuję za radę.

Gość nie oszukujmy sie..
rozdwojonych koncowek nic sie sklei spowrotem,, jedynym ratunkiem jest ich obciecie ale w Twoim przypadku to nie pomaga bo znowu rosna rozdwojone... ja sama obcinalam koncowki u fryzjera 3 tyg temu "na sucho" i fryzjerka za darmo to zrobila, ale co z tegojak dzis siedzialam do slonca i wycinalam znowu te rozdwojone koncowki ktore maja biale konce;/ uzywam odzywki z dove niebieskiej z serum odbudowujacym ale gowno pomaga...aha i pwoeidziala jeszcze ze zawsze bede miec zniszczone koncowki bo mam dlugie (wiecej niz za polowe plecow) bo sie obcieraja o poduszke podczas spania, o sweter itp. :o

Gość zaraz skoczę
no właśnie, tej prawdy się bałam najbardziej :o krótszych włosów nawet nie biorę pod uwagę, bo twarzy do krótkich/średnich fryzur nie mam, wyglądam śmiesznie. w ogóle Bóg mnie stworzył dla jaj chyba :o no nic, będę ciąć sama/popróbuję to co mi polecono albo zaakceptuję to dziadostwo wmawiając sobie, że nic nie widać. co za los.

Gość nie oszukujmy sie..
ale takimi nozyczkami w domu to tylko zniszczysz do konca wiec lepiej nic nie podcinaj..podobno oliwka na konce taka dla dzieci tez jest dobra... bo natluszcza konce..ale to tylko tak na chwile a pozniej zmyc ja nie wiem od czego mam takie zniszczone nawet nie farbuje no moze raz na pol roku:), i nie susze suszarka tylko czekam az wyschna, w prostownica tylko piatek albo sobota przed impreza