Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wizytowki tak czy nie

wizytowki pomocy

Polecane posty

Gość wizytowki tak czy nie

Mysle,ze wizytowki to nieglupi pomysl, chociaz rozne sa opinie. Czy wypada zrobic jedna wizytowke na pare ustawiona miedzy dwoma talerzykami? Np. Sz.P. Anna i Jakub x . Czy moge na wizytowce napisac Sz.P. Anna x z osoba towarzysząca? Poradzcie W ogole robic wizytowki czy nie

Ja uwazam, ze to swietny pomysl, ale wiem, ze starszym ludziom to sie nie podoba. Ostatnio sasiadka powiedziala mi, ze niektorzy moga sie poobrazac, bo beda siedziec przy \"gorszych\" stolach, co w moim przypadku jest totalna glupota, bo wszystkie stoly sa ustawione prostopadle do stolu mlodych. Zaletami winietek sa: -porzadek na sali -goscie siedza przy stolach w gronie, w ktorym prawdopodobnie i tak by usiedli -no i nareszcie moze goscie beda dzwonic i powiadamiac o przybyciu minusy: -jedna rzecz wiecej do zrobienia przed weselem -zawsze znajdzie sie jakas niezadowolona ciotka, ktora cie obgada

Gość aaaaassaa
napiszę tak, byłam na weselu gdzie były wizytówki, posadzono mnie z mężem wśród osób które w duzej mierze widziałam pierwszy raz w życiu. Na początku więc trzeba bylo paru godzin, żeby przełamać lody. Z drugiej strony na pewno dzięki wizytówkom jest większy porządek i są takie eleganckie:)

Gość ale jajcarnia
ja nie robię, bo mam wesele w remizie i na pewno by mnie od razu obgadali, że na siłę chcę elegancję francję zrobić. Głowna wada wizytówek, to to, że komus się moze nie trafic w gusta i źle usadzić. A zaleta - że goście się nie rzucają na stoły po wejściu na salę i nie 'biją' o miejsca.

Gość pomocy blagam Was
pomozcie błagam robię wizytowki 1 szt na pare , nie wiem czy wypada pisac z osoba towarzyszaca no i jak z odmiana nazwisk pomozecie Sz.P. Anna i Jan Ryszka, to Ryszkowie? Krzywacz , to Krzywaczowie Pawlak...Pawlakowie Siwek...Siwkowie Nowak...Nowakowie Wojtczak...Wojtczakowie Ciesiołkiewicz...Ciesiołkiewiczowie Łazik..Łażnikowie Czermak...Czermakowie

Gość ale jajcarnia
Dla każdego zrobić jedną wizytówkę a nie podwójne i będzie problem z nazwiskami z głowy. A jeśłi ktoś przychodzi z os. tow. to można 2x napisać imię i nazwisko tej osoby, którą zapraszacie.

Gość qwedsa
pomocy blagam Was te nazwiska tak sie odmienia Sz. P. Anne i Ryszrada.... Ryszka - RYSZKA Krzywacz - KRZYWACZ Pawlak...PAWLAK Siwek...SIWEK Nowak...NOWAK Wojtczak...WOJTCZAK Ciesiołkiewicz...CIESIOŁEK Łazik..ŁAZIK Czermak...CZERMAK

Gość ale jajcarnia

przede wszystkim \"osoba towarzysząca\" pisz w ostateczności. Mi było przykro na jednym z wesel (zaproszenie było od rodziny narzeczonego), gdy tylko ja miałam taką wizytówkę. Osoby, które siedziały obok nas witały się ze mną \"o! cześć osobo towarzysząca\". Co prawda para młoda mnie nie znała, ale można było się postarać i wypytać mojego narzeczonego z kim przyjdzie. Poza tym wizytówki to fajna rzecz. Gdy jest wiele osób, które się nie znają to zawsze można zerknąć i nie ma problemu czy pan obok to Maciek czy Marcin...

przede wszystkim "osoba towarzysząca" pisz w ostateczności. Mi było przykro na jednym z wesel (zaproszenie było od rodziny narzeczonego), gdy tylko ja miałam taką wizytówkę. Osoby, które siedziały obok nas witały się ze mną "o! cześć osobo towarzysząca". Co prawda para młoda mnie nie znała, ale można było się postarać i wypytać mojego narzeczonego z kim przyjdzie. Poza tym wizytówki to fajna rzecz. Gdy jest wiele osób, które się nie znają to zawsze można zerknąć i nie ma problemu czy pan obok to Maciek czy Marcin...

ja mam troche inny problem , chce zrobic te wizytowki ale pojawiaja sie problemy moja mama uwaza ze powinien byc spis tresci zeby ludzie nie szukali sie pol godziny po wszystkich stołach ( mi sie to za bardzo nie usmiecha bo nie wiem jak beda ulozone stoly) , no i jeszcze mama stwierdzila ze czesc gosci moze sie obrazic moze nie tyle kolo kogo siedzi ale o to ze siedzi plecami do parkietu i ze moga poczuc sie gorsi. normalnie zaraz szlak mnie trafi szczerze mowiac w zyciu bym na to nie wpadla ani tymbardziej ja bym sie nie obrazila, a wy co o tym myslicie?

Gość hopssssss