Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iganes

Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci

Polecane posty

Gość Iganes

Czy ktoś może mi pomóc... a mianowicie: pracuje legalnie 8 miesiecy , mam nin , odprowadzany z pensji tax wszystko co trzeba. Pytanie moje brzmi czy pracodawca płaci coś jezeli jest sie na urlopie maciezynskim?

musisz byc zatrudniona przez jednego pracodawce przez conajmniej 26 tygodni wlacznie do 15 tygodnia przed terminem porodu i zarabiac co najmniej £95/tyg

jesli spelniasz te warunki to dostajesz 90% zarobkow przez pierwsze 6 tygodni i ustawowe £123.06 przez kolejne 33 tygodnie

Gość Iganes
no to posiadam juz te 26 tyg i conajmniej 95 tyg , czy wiesz moze ile procent sie dostaje i od czeo to zalezne?

Gość Iganes
aaaaaaaaa ok dziekuje, to w takim razie oprocz tego co pracodawca bedzie mi placil moge ubiiegac sie o benefity?

dostaniesz Child Benefit na pewno, formularz bedzie w takiej paczce bounty z probkami, ktora daja w szpitalu po urodzieniu dziecka, jesli otrzymujesz Working Tax Credit to tez dalej go bedziesz otrzymywac tylko zawiadomisz ich o zmianach i dostaniesz rowniez Child Tax Credit. A jesli nie mialas Working Tax Creditu to po prostu zlozysz o Child Tax Credit-ale nie wiem jakie dokladnie sa zasady. Masz prawo do 39 tygodni p[latnego macierzynskiego plus mozesz zaokraglic go do 52 tygodni(1 rok), ale te ostatnie 12 tygodni bedzie nieplatne.