Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moimutrapieniemmojtradzik

Cera problemowa - dziewczyny czym myjecie twarz????

Polecane posty

Witam, otoz niektore z was pisza ze myja twarz woda mineralna, ja jednak od zawsze myje twarz kranowa i nie wyobrazam sobiedaje sobie sprawe ze to pogarsza stan mojej cery ale nie wiem jak to zmienić, tzn jak zmywac twarz, zakladamy ze mam butelke wody mineralnej niegazowanej i jak niby te twarz umyc? w jednej ree trzymam wode a druga sie myje hm? nie umyje sie tak dokladnie przeciez, poza tym mam taka manie ze myje twarz baaardzo dokladnie kilka razy nakladam mydlo/zeli spłukuje kilka razy bardzo dokladnie - pod kranem jest to mozliwe - z butelka w rece nie bardzo, jak wy radzicie sobie z myciem twarzy? wiem ze pytanie moze wydac sie banalne, nawet glupie ale zalezy mi na odpowiedzi, z gory dziekuje.

Gość ja myje szarym mydlem

Gość niezalogowana żabka
myję żelem, potem spłukuję zwykłą wodą ale ja mam cerę bez problemową. Gdzieś czytałam, ze dobra jest też woda przegotowana- wtedy fajny jest patent (jak ktoś wyżej wspomniał) z miseczką. A na trądzik może spróbuj mydła siarkowego

no ale z miseczka jest zle, tzn ok mam sobie miske z woda i płuczę tą wodą twarz, to po chwil ta woda jest juz "brudna" wiec jak dokladnie wyplukac twarz czystą wodą? mam 100 razy zmieniac tę wodę w miseczce?? czy zamiast niegazowanej kupnej moze byc przegotowana z kranu??

kurcze jak sie czytam to mam chyba jakas manie czystosci, ale odkad mam tradzik (od zawsze chyba) to chce czuc sie czysto (myje twarz 3 razy na dobe) ale jak nie wyplucze jej dokladnie czysciutka woda to czuje sie brudna i pelna bakterii:/

Gość moze dlatego
masz z nia problemy, kranówa 3 razy dziennie zle wplywa na cere,wysusza ja, jak ja wysuszasz to ona wtedy produkuje wiecej łoju i tak w kółko, musisz ja tez nawilzac, no i miec jakis produkt przeznaczony do mycia twarzy a nie mydło bo mydło tez wysusza, facet od chemii juz w szkole mowil do dziewczyn zeby nie myly zwyklym mydlem buzi a to bylo w czasach kiedy naprawde nie bylo czym tej twarzy myc!

myje twarz raz mydłem siarkowym raz żelem nawilżającym z iwostinu, ale fakt - kranowa :/

Gość niezalogowana żabka
albo niegazowana albo przegotowana z kranu... wydaję mi się, ze już w tym przypadku to nie ma różnicy ... ale chyba 2 litrów wody nie używasz do jednorazowego mycia? Normalnie nalewasz wodę do miseczki, płuczesz twarz( ja używam do tego małych gąbeczek) i wylewasz wodę...

Gość niezalogowana żabka
ale to zabrzmiało- płuczesz twarz ;) miałam na myśli oczywiście zmywanie twarzy :)

Gość kkkobietkaaa
normalnie sie myje najpierw jak mam podkład na wacik daje sobie wodę nałęczowianke niegazowaną i ścieram delikatnie potem myję żelem LRP i na koniec psikam wodą termalną LRP :) potem kremik i tyle

Gość moze dlatego
a co to za firma LRP? mi sie skojarzylo z liga polskich rodzin:)

Gość kkkobietkaaa
la roche posay :| jest jeszcze avene głowie tych używam

Gość kkkobietkaaa
vichy uczula derma radzi nie używać

no nie wiem moze i dwa litry, generalnie moje mycie wyglada tak ze kranowa sobie leci a ja najpierw kilka razy żelik (tak 3 nałożenia) a potem płukanie az poczuje zero śladu żelu na twarzy, nie wiem jak to z mineralną bedzie kurde butelka na kazde mycie co najmniej, tymbardziej ze to bedzie takie nieudolne, sprocuje z tymi wacikami bo w miseczce sobie nie wyobrazam, jak mowilam po jednym zanużeniu woda jest brudna wg mnie wiec spłukanie w niej twarzy kolejny raz :/ nie ma szans

Gość niezalogowana żabka
to używaj póżniej jakiegoś toniku bo jak tak namiętnie szorujesz tą twarz to zmywasz naturalną barierę lipidową

Gość Nicolka.....
A ja zmywam twarz normalnie mydlem/zelem w wodzie z kranu. Wczesniej zaparzam sobie rumianek i juz dobrze umyta buzke plucze rumiankiem. A potem kremik :)

Gość Wiśniowa
Dziewczyno nie wolno myć twarzy zwykłym mydłem!!! To strasznie wysusza ,co powoduje powstawanie nowych pryszczy.Nie podałaś informacji o stanie Twojej skóry,czy jest tłusta,mieszana lub sucha.Suchą skórę trzeba nawilżać żelami myjącymi(nie mogą one zawierać żadnych drobinek),skórę tłustą trzeba złuszczać ,np.peelingiem,scrubem do mycia twarzy.Natomiast do skóry mieszanej należy używać kosmetyków przeznaczonych tego tego typu cery. Pozdrawiam