Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż przyszły rozwodnik

Problem z żona - już nie długą byłą!

Polecane posty

Jest tylko jeden problem , przed ślubem ona postawiła na swoim i przyjąłem jej nazwisko , co za tym idzie dzieci również . Teraz chciałbym to zmienic ? by dzieci nosiły moje nazwisko za kawalera bo jak to nawet by wyglądało bym ojciec nosił inne a dzieci inne?

Gość po co brałeś jej nazwisko

Bo jej nie podobało się moje Właśnie dlatego , więc właściwie postawiła na swoim i ja się na to zgodziłem , nie wiem po co . Teraz są problemy bo ona nie zgadza się na zmiane nazwiska dzieci :(

Gość i bardzo dobrze że
się nie zgadza, dzieci to nie małpy żeby je nazywać w zależności od okoliczności, pomyśl o nich a nie o swojej dumie

Nie myśle o swojej dumie , tylko o dzieciach które mogą byc z tego powodu wyśmiewane przez kolegów w szkole . O tym moja żona wogóle nie myśli :( ustaliła już wszystko sama ze sobą . Powiedziała mi kiedy bede miał termin odwiedzin . Powiedziała mi ile mam jej płacic alimentów . Wszystko uzgodniła sama ze sobą .

Gość w jakim wieku są wasze dzieci
?

Gość zoska z dywanem
CHyba Twoja duma troche cierpi i dlatego chcesz zmienic nazwisko - z Twoim nazwiskiem nie ma chyba problemu, a dziecmi - przeciez one zawsze beda Twoimi dziecmi -niezaleznie od nazwiska. Szczegolnie w tych czasach nie jest niczym szczgolnym, ze ojciec ma inne nawisko niz dzieci! Opanuj sie chlopie i wyluzuj - sa gorsze krzywdy, naprawde!

Dwóch synów ma po 12 lat , później jest córka która ma 9 i jeszcze najmłodszy synek który ma 5

Dwóch synów ma po 12 lat , później jest córka która ma 9 i jeszcze najmłodszy synek który ma 5

Gość Akto Ci....
A kto Ci każe wracać do Twojego nazwiska rodowego? Masz to po zawarciu związku małżeńskiego i jest one identyczne z nazwiskiem dzieci. Możesz przy tym nazwisku pozostać i git majonez.

Bo chce wrócic , z innych powodów . Kiedyś może bede chciał się drugi raz ożenic !

Gość bukaa
Ale dla dzieci jest lepiej, aby miały nazwisko osoby, z którą mieszkają i która się nimi opiekuje.

Gość Akto Ci....
To widzisz, Ty wrócisz do swojego, Twoja ex przyjmie nazwisko nowego męża, a dzieci będą miały inne nazwisko. Nie można od tak sobie zmienić im nazwiska. Taką decyzję podjąłeś na ślubie i tak już zostanie.

Może i tak , ale to tylko moja żona twierdzi że dzieci powinny mieszkac z nią ja jestem innego zdania . Niestety sąd w takich przypadkach zawsze stoi po stronie kobiet Więc musiał bym udowodnic że ona jest złą matką , jedyne co można jej zarzucic to to że całymi dniami jej nie ma w domu , mnie z resztą też nie było . Mieszliśmy z teściami i dzieci były całymi dniami pod opieką jej rodziców , do tej pory tak jest .

A kto Ci.... może byc taka sytuacja ! I co wtedy ? Ja mam inne , żona inne a dzieci jeszcze inne ?

Gość Akto Ci....
Nic.... życie i tak potoczy się dalej.

Gość inkkkkkka
rany,co tak panikujesz?z nazwiskiem?

Gość inkkkkkka
?

ja mam nazwisko po mężu, również chciałabym zmienić, ale dziecko ma jego nazwisko, dlatego zostawiam tak jak jest. Jak będę miała męża to będę miła i exa nazwisko i nowego, żeby dziecko miało tak jak ja.

Może panikuje troche z nazwiskiem , wiele czynników się na to składa Co będzie jeśli moja żona ponownie wyjdzie za mąż? przyjmie nazwisko nowego męża Ja chce swoje zmienic i nie mam zamiaru drugim razem brac nazwiska żony sytuacja kobiet pod tym względem jest inna , kobieta spokojnie może miec inne nazwisko od dziecka .

Gość Akto Ci....
Nazwisko dzieci i rodziców naprawdę nie ma znaczenia jeżeli nie jest brzydkie, wulgarne czy obraźliwe. Ważne jest to, aby dzieci były kochanie i otoczone należytą troską. Nic więcej.

"sytuacja kobiet pod tym względem jest inna , kobieta spokojnie może miec inne nazwisko od dziecka ." a niby czemu kobieta może mieć inne nazwisko a mężczyzna nie?

Gość inkkkkkka
przede wszystkim żona zapewne jak wyjdzie za maż dlączy do swojego nazwiska drugie,lub zostanie porzy swoim.A Ty tez przecie nie musisz wracać do swojego starego,nie widze wogóle problemu:)