Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goodangel

Czy można się samemu nauczyc chociaż podstaw języka w domu????

Polecane posty

Wiatm Mam takie pytanko - jak w temacie. Czy można się samemu w domu, kupując jakiś multim edialny kurs do nauki języka nauczyć się chociaż jego podstaw, żeby później kontynuować naukę w szkole językowej na poziomie wyższym niż poczatkujący??? Zasanawiam się nad rozpoczęciem nauki nowego języka, sam angielski to za mało, myślę nad francuskim, bądź hiszpańskim. A może macie jakiś pomysł na inny język Czy taka samodzelna nauka w domu ma w ogóle sens??? czy od razu lepiej isc do szkoły językowej???

Gość el_ka
Jeśli masz motywację, jesteś systematyczny, potrafisz w domu usiąść nad książkami z własnej woli, to oczywiście, możesz się nauczyć jezyka, nie tylko podstaw nawet. Ja proponowałabym Ci niemiecki, bo jest to język dość prosty (w porównaniu do francuskiego na przykład). Ma proste zasady wymowy, kilka reguł sprawdza się we wszystkich słowach nie musisz uczyć się wymowy każdego słowa osobno.

Dzięki za odpowiedź :) tak właśnie myślałam, że francuski to wyższa szkoła jazdy a hiszpański??? niemiecki jest dla mnie zbyt twardy - nie lubię nawet słuchac niemieckiego, więc z pewnością nauka tago języka nie sprawiałaby mi przyjemności

Gość el_ka
Jeśli Ci się nie podoba, to nie ma sensu się zmuszać :) O hiszpańskim ja akurat niewiele wiem, bo nie mówię w tym języku akurat. A myślałeś o rosyjskim? Nauka alfabetu, a potem jest już podobnie do polskiego :)

Rosyjskiego uczyłam się 8 lat ( ale to tylko w szkole), potrafię się porozumiec w tym języku bez większego problemu