Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ostroniks

Często mówicie dzieńdobry obcym ludziom?

Polecane posty

xd nigdy no chyba ze w sklepie itp ale przechodniom nie , bo i po co?

Gość joko02
mówie wszystkim sąsiadom, w urządach, przychodniach itp

Z nieznajomych to mówie tylko dzieńdobry jak do kogos dzwonię. Na ulicy nikomu. Jak gdzies wchodze np do sklepu to tlyko do sprzedawczyni

Gość Kolator
tylko jak jestem nawalony

ja niedawno powiedziałam takiej starej babce :classic_cool: zrobiła oczy jak te postacie z mangi i się nie odezwała :O a to ponoc młodzież jest niekulturalna :O

sok, ale to fajne jest :] ponadto często do mnie mówią cześć :D obcy ludzie :D a ostatnio facet mi powiedzial smacznego, kiedy siedzialam na starym miescie w lublinie i zajadałam pizze :D przechodzil sobie :D to zabawne jest:)

No dla mnie to byl troche szok:) I jeszcze spotkalam sie z czyms takim w Tatrach,jak sie spotyka kogos na szlaku,to obcy ludzie wymieniaja pozdrowienia:)

lepsze cześć czy dzień dobry niż jakies gwizdy lub inne osle zaczepianie :O:O:O

Gość grenadinne
na szlakach gorskich owszem, mozna sie spotkac z czyms takim. ale to nie jest jakas totalna samowolka - przyjelo sie np, ze pierwsi powinni przywitac sie ci, ktorzy schodza z gory do tych, ktorzy dopiero wchodza na szczyt. mi sie czesto zdarza mowic obcym ludziom 'dzien dobry', ale to dlatego, ze jestem w stanie permanentnej przeprowadzki i wydaje mi sie, ze kazdy to moj sasiad.

Gość
Ja mówiłam dzień dobry sprzątaczce na klatce schodowej, patrzyła na mnie zaskoczona.:) W sklepie na moim osiedlu też tak zwracam się do pani która tam pracuje i mieszka niedaleko.