Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delight.one

Ginekolog , młodzież, seks .

Polecane posty

Gość delight.one

Mam 16 lat i jestem normalną nastolatką, w tym roku idę do liceum na psychologie , w zeszłym roku poznałam chłopaka z którym jestem już 4 miesiące , bardzo się kochamy . Jestem dziewicą postanowiłam że mój pierwszy raz zrobię z kimś kogo bardzo kocham, uważam że ten moment jest odpowiedni . (pewna koleżanka powiedziała mi że lepiej zrobić to z kimś na kim wgl mi nie zależy , gdyż później mogę cierpieć i wgl) ale jak dla mnie to jest chore podejście, ale każdy ma swoje zdanie. Z moim chłopakiem mogę porozmawiać o wszystkim, a rozmowy o seksie oczywiście też były. Na nic nigdy nie nalega, zapytał sie czy jestem gotowa , a ja powiedziałam że tak. Ustaliliśmy że pod koniec lipca idziemy razem do ginekologa żebym mogła sie zbadać. (tutaj nasuwa mi sie pytanie czy oznajmić lekarzowi o tym że w najbliższym czasie mam zamiar współżyć, w końcu według prawa wiek 16 lat już na to pozwala , mój chłopak ma 18) Chciała bym się zapytać , co wy o tym sądzicie , czy dobrze robie ? Może jakieś wskazówki co powinnam ,a czego nie ? jestem bardzo otwarta i zapewne każdą wypowiedz przemyśle : ) Pozdrawiam .

Jak dla mnie 16 lat to troche za wczesnie, ale jesli naprawde go kochasz i przemyslalas to ok :) I masz racje ze podejscie Twojej kolezanki do tej sprawy jest chore... A co do lekarza, jesli chcesz uzywac tabletek to raczej musisz mu powiedziec o Twoich planach. Ale jesli chodzi o tabletki... Moja mam jest lekarzem i nie pozwolila mi ich brac, stosowanie hormonow jest bardzo szkodliwe i kiedys w przyszlosci moze to miec wplyw na zdrowie Twojego dziecka. Jesli dobrze bedziecie stosowac gumki to wszystko bedzie w porzadku :) Ja z nimi nie mialam zadnej wpadki :) A jestem rok po pierwszym razie :) I przy tej metodzie antykoncepcji zostane :)

Gość wszystko zależy od podejścia
ja z pierwszym chłopakiem byłam prawie rok. Byłam wtedy w Twoim wieku. Nie poszłam z nim do łóżka a kochałam bardzo, rozstaliśmy się. Po półtorej roku poznałam kogos innego kto obecnie jest moim mężem. Cieszę się że wtedy tego nie zrobiłam

Gość Miika111113
Pamietaj ze jest to b powazna sprawa, sądze ze kazda dziewcyzna chce pamiętac swoj pierwszy raz jak najlepiej. pzremysl t odokladnie zebys niezalowala ale ja radzilabym jescze troche poczekac bo 4 miesiace to wcale nietak dlugo, ja chcialabym byc pewna ze chlopakowi niena tym zalezy i przytrzymalabym go troche w niepewnosci:) naprawde warto na to troche poczekac:)

Gość natalkaaaaaaaaaaaojojo
nie rob tego dziewczyno, za mloda jestes,, teraz Ci sie wydaje ze sie kochacie ale zobaczysz za pare/parenascie lat ze ta decyzja byla pohopna, 4 miesiace to zdecydowanie za malo. Pozatym jak sie ma 16 lat to sie NIE KOCHA, tylko sie WYDAJE ZE SIE KOCHA...

Wg. mnie to za wcześnie. Nie chodzi o wiek. Chodzi o okres jaki ze sobą jesteście. Ja jak byłam z moim chłopakiem po 4 miesiącach to o seksie jeszcze wcale nie myślałam (ale każdy jest inny), a byłam od ciebie wtedy tylko troszkę starsza bo miałam 17 lat. Poczekaliśmy do mojej 18 i było pięknie. Mój pierwszy raz było po 8 miesiącach związku. :) Poczekaj jeszcze choć pół roku, jak on poczeka i nie będzie nic od ciebie wymagał - to znaczy, że facet jest wart ciebie ;)