Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluzia

Bez paszportu

Polecane posty

Gość oluzia

Wraz z moją 14 córką chciałam jechać na wycieczkę jednodniową do Czech lecz żadna z nas nie posiada paszportu ja posiadam tylko dowód a moja córka legitymacje szkolną . Czy jest możliwe aby moja córka mogła przejść poza czeską granicę ????

Gość a na cholere ci paszport
w unii?

Gość samoa
corka powinna miec dowod tymczasowy

Gość Ups...........................
nie, musi mieć paszport ponieważ na wydanie paszportu musi być zgoda obojga rodziców a tak to niestety nie.

na granicy nikt nie sprawdza bo keine grenzen :) ale dokument dziecko musi mieć. my jedziemy do Słowenii na urlop o moja 7,5 mies córa ma dowód osobisty ważny na 5 lat :)

jest strefa Szengen więc nie ma żadnych kontroli, nie ma celników i nikt nic nie sprawdza.my dwa razy byliśmy z małym synkiem za granicą i nikt nic mu nie sprawdzał :)

avero - ale jakby ktoś sprawdził (a kontrola graniczna nie tylko na granicy działa i w krajach objętych szengen też działa) to mielibyscie kłopoty wywiezienie dziecka do innego kraju bez dokumentów jest porównywalne z porwaniem, moze byc wieeele nieprzyjemnosci

nawet jak obydwoje rodziców cały czas jest z dzieckiem??? nie słyszałam o tym że mogą być kłopoty....na szczęscie ich nie mieliśmy a teraz mały ma już paszport:)