Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zadie

OGROMNA ĆMA w sypialni

Polecane posty

nie wiem jakim cudem bo mam moskitiery w pokojach ale mam w pokoju pokaźną ćme. Dokładnie to wielkości dużego bąka ( wygląda bardziej jak jakiś majowy żuk niż motyl, ale jak usiadła na 3 sekundy to obejrzałam to i jednak ćma) Problem jest taki że jest wielka, głośna i przebiegła. Obija się o ściany i lata po pokoju jak wściekła. Nie da rady jej zabić. Uzbrojona w lakier do włosów i gazetę czekałam na nią ale wleciała za szafkę, juz myslalam ze wleciala za zasłone bo przez 15 min nic wiec zasunelam ją tak zeby nie wyleciala ale po 20 min ożyła i znowu sie gdzies schowała. Zgasiłam światło w pokoju, zapaliłam na korytarzu, otworzylam szeroko drzwi i czekałam do 2 nad ranem na nią ale bez skutku....Co robić moi drodzy. Jest za szybka żeby jej czymś przysolić

Proponuję rozpylenie czegoś w powietrzu , najlepiej Off'a . To strasznie otumania wszelkie owady - próbowałam na osach, pszczołach, muchach , komarach...jeżeli to od razu jej nie zabije to napewno jakoś zadziała i będzie śnięta - wtedy możesz ją złapać i wypuścić na dwór albo klepnąć kapciem

Gość ćma mrówkojada
nigdy nie zabiję ćmy ..to jest nocny motyl

tylko że jej się NIE DA złapać lata jak szalony bąk, i nie siada, jeżeli juz to za szafą