Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2latkiaaa

moja 2,5 latka nie lubi owocow

Polecane posty

Gość mama 2latkiaaa

warzywa jada.. ale nie moze przelknac surowek.. i niektorych owocow niczego nie wmuszam, czekam kilka dni i probuje zaproponowac ponownie.. ale nic z tego.. nie lubi surowek, i owocow: czeresni, borowek kalifornijskich, pomaranczy, mandarynek, moze zjesc tylko banana, brzoskwinie, maliny i gruszki.. jak jest z Waszymi szkrabami?

Gość yuutuyt
Jak w niej nie wyrobisz nawyku, to tak jej zostanie, obawiam się!! Piszę to jako osoba, dla której owoce i warzywa mogłyby nie istnieć (lub istnieć jako piękna ozdoba ale nic jadalnego). Pamiętam jak mnie zmuszano do jedzenia jabłek. Większego sensu to nie miało a prawie wyrobiłam sobie odruch wymiotny na widok owocu. Ale wierzę, i dlatego radziłabym spróbować, że gdyby tak uatrakcyjniać dziecku te owoce np że sama wymyśla musy owocowe (z czego je zrobić) i pomaga w miksowaniu, że zamraża je sobie na lody, że razem zrywacie poziomki czy jagody w lesie to wkrótce będzie jadła coraz więcej owoców.

Gość yuutuyt
Teraz sa upały... może będzie miala chęc na coś bardziej kwaskowaego i soczystego... Bo zobacz jak kształtuje się jej gust: ona wybiera to co mniej drażni, co jest bardziej mięsiste i łagodne w smaku a odrzuca kwaskowate i z ostrym, kwaskowatym sokiem.

a czy musi jeść wszystkie owoce ? Ja też nie lubię niektórych :P Grunt że lubi warzywa . Możesz być z niej dumna :)