Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okrągły księżyć

lena czy michalina?

Polecane posty

Gość jestem w 37 tc
kjkjlkj - no to ja ci powiem z perspektywy osoby, ktora swego czasu miala oklapane imie, ze sie myslisz. Mam na imie Magdalena i kiedy sie urodzilam bylo to imie modne i wiele dziewczynek je nosilo, w zwiazku z czym kiedy poszlam do szkoly podstawowej bylo w klasie 5 Magd! I wierz mi, to WCALE nie bylo fajne, pozniej w liceum byly 4 Magdy...wiec wierz mi, ja osobiscie wolalabym miec imie oryginalne niz takie oklepane. Na szczescie odkad mieszkam w Holandii, a mieszkam tu 8 lat, moje imie stalo sie oryginalne :)

Gość kjkjlkj
u mnie w klasie byla benadetta. jedyna na cala szkole. akurat byl czas, ze w tv leciala bajka o tej wielkiej maszynie "berta" i tak juz zostalo. dziewczyna niebyla gruba ale nazwali ja gruba berta i tyle. i to miala z tego oryginalnego imienia. znam dziewczyne, ktora zawsze sie przedstawiala imieniem anna a po latach wyszlo na jaw, ze rodzice zaszaleli i dali jej na imiona Borzyslawa Stefania, po prababciach. Dziewczyna sie cale zycie wstydzila tych imion. Moja wlasna ciotka ma na imie Czeslawa, co w jej czasach bylo imieniem "oryginalnym" a ona sama wystepuje pod imieniem Bozena i zadnym innym. Na placu zabaw pod blokiem moich rodzicow bawia sie Bonifacy i Tytus. Oryginalnie ale dzieci ich wysmiewaja. Mowie to dlatego, ze takie wysmiewanie zostawia slad na cale zycie i mowicie sobie co chcecie ale chocbyscie nie wiem ile wysilku wkladaly w budowanie poczucia wartosci waszych dzieci to i tak nie ma nic gorszego niz bycie nieakceptowana przez grupe rowiesnicza bo ma sie kretynskie imie.

Gość jestem w 37 tc
kjkjlkj - ok, to faktycznie :) Ale ja tez ma kolezanke Bernardette i nikt sie z niej nigdy nie smial... Poza tym znam tez Olimpie, takze oryginalne iimie i rowniez nie byla wysmiewana, bo niby czemu? Czeslawa czy Bonifacy to sa imiona typowo polskie...:) W kazdym razie co do jednego to sie zgodze, ze imie musi byc przemsylane, a nie tylko nadane dziecku bez pomyslunku i tylko dlatego, ze rodzice mieli taka fanaberie.

Gość jak już
ma być rosyjskie to może Sonia? ja mam annę i izabelę obie twierdzą że najładniejsze imię to annabela ;)

Gość upupupupup11

Gość Siostrzyczka Michaliny
to jest ten pech ze ma znaczenie bo za 7 lat w jednej klasie będzie 10 lenek

Ja chorowałam na imie Michalina ale mężowi sie nie podoba :( No i bedzie Lena :) mi sie podoba i to i to chociaż moim zdaniem obydwa sa ładne maja całiem inne pochodzenie. Jeśli nie mozecie sie zdecydowac zobacz,ktore bedzie bardziej pasowala do nazwiska :)

Gość ej powiedz
zdecydowanie michalina :) Mnie jednak najbardziej podoba sie Paulina, Dagmara, Maja.

Gość michalinka1986
ja mam na imie Michalina właśnie i też jest to zasługą taty kiedyś wydawało mi się dziwne ale dziś uwazam się za szczęściarę ze mam takie imię. i uwielbiam jak mówi się do mnie Misiu, Michasiu,Michasieńko...

Gość mi$ka
Mi podoba się Michalina.Ale pewnie dlatego że sama mam tak na imię. Rzadko jest spotykane te imię ale mi się podoba.Wołają na mnie Michasia, Michaśka,Misia,Miśka.Jest dużo zdrobnień do tego imienia.Wiec obstawiam Michalinę.

Gość aniaffy
Moja mama ma na imię Michalina i jest wspaniałym człowiekiem :)

W zasadzie nie podobają mi się te imiona (mam jakiś taki wyjątkowo dziwny gust jeśli o to chodzi) ale z tych 2 wybrałabym Lenę. Michalina kojarzy mi się z tym filmem "Tylko mnie kochaj". Może i ta dziewczynka jest śliczna, słodka itd ale mnie jakoś wyjątkowo działa na nerwy (na prawdę ma na imię Julka, ale jakoś obrzydziła mi imię Michalina) Moja położna miała na imię Michalina- pani Misia :) I super z niej babeczka. Mam też bardzo fajną koleżankę Michalinę, ale mimo wszystko tamto skojarzenie jakoś jest silniejsze. Wiadomo ze to nie imię świadczy o człowieku tylko człowiek nosząc dane imię albo sprawia że nam się dobrze kojarzy, albo wręcz przeciwnie. Mimo wszystko wybrałabym Lenę, choć jak już pisałam na jednym z tematów, bardziej mi się podoba w wersji Olena (Ola, olenka, Oleńka).

Gość gość
Ja nazywam się Michalina Bardzo Podoba mi się te imie nie dla tego że tak się nazywam.Skrót Misia, Misiaczek , Misiu SWEET A wogóle to bardzo modne i żatkie imie. A Lena kojaży mi się z Lejkiem BLE ***** =

Gość gość
Modne I zatkie!!! Podlam :D

Gość gość
W moim odczuciu Michalina brzmi tragicznie - micha+lina... te zdrobnienia Misia itp. są dobre dla gówniary, bo raczej poważna kobieta na stanowisku nie zadowoli się takim pseudonimem ;-( pozostanie Michaliną albo Michasią ;-( koszmarek ;-( żatki to z Ciebie okaz ;-( zamiast kafe słownik ortograficzny studiuj...