Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seviyorum Girl

Czy ktoś tak miał ?

Polecane posty

Gość Seviyorum Girl

Miał może ktoś z Was tak , że chwilowo traci się świadomość gdzie się jest ? Np .Jestem w tłocznej sali 200 osób trzyma się za ręce i robi węża na dyskotece coraz szybciej i szybciej aż nieraz dochodzi to tego , że czuje się tak jakbym wyszła na chwile z ciała ....

Gość Seviyorum Girl
oj na serio pytam ....Nie pale nie pije nie cpam ...i nie tylko chodzi jak jestem na dyskotece

Gość sanel
Ale widzisz swoje ciało, czy takie masz tylko odczucie?

Gość Seviyorum Girl
Odczucie ...Może to wynika ze zmęczenia ?

Gość Seviyorum Girl
Nie wiem jak to opisać ....i rzadko się zdarza ale to jakieś dziwne ...np. Gadam z koleżanką i naglę na chwilę mam takie dziwne uczucie jakbym się odłączyła

Gość tywswoim
imieniu pytasz czy jak?

Gość Seviyorum Girl
NO też nie wiem ma tak nieraz ktos ?

Gość fdevdfv
ja to mama, nie wiedzilam co to jest az wyladowalam w szpitalu, to sie nazywa omdlenia wazowagalane i zdarzaja sie najczescie osobom mlodym i przechodza z wiekiem. ja trce przytomnosc zawsze jak jest tlok, w metrze w tramwajcha, w sklapach bankach no srednio 3 razy w tygodniu... nie zagraza ti zdrowiu... zawsz enos za esoa cos do picia i cos slodkiego...

Gość fdevdfv
Omdlenia wazowagalne - zespół neurokardiogenny w przebiegu którego, na skutek pionizacji dochodzi do odruchowego zwolnienia rytmu serca i/lub spadku ciśnienia a w konsekwencji - do omdlenia. Wg klasyfikacji VASIS wyróżnia się 3 typy omdleń wazowagalnych: Typ 1 mieszany rozpoznawany wówczas, gdy częstość rytmu serca obniża się w czasie omdlenia, ale rytm komór nie spada poniżej 40/min lub obniża się poniżej 40/min na krócej niż 10s, zaś ciśnienie spada przed zwolnieniem się częstości rytmu serca. Typ 2 kardiodepresyjny dzielący się na podtypy A i B, odpowiednio bez i z asystolią. Typ A można rozpoznać, kiedy akcja serca zwalnia się do rytmu komór

Gość Seviyorum Girl
Jedna moja kolezanka też tak miała ;p własnie i to takie dziwne

Gość Seviyorum Girl
NO to by sie zgadzało jak mam 16 lat ; )

Gość fdevdfv
Typ 2 kardiodepresyjny dzielący się na podtypy A i B, odpowiednio bez i z asystolią. Typ A można rozpoznać, kiedy akcja serca zwalnia się do rytmu komór

Gość fdevdfv
Typ 2 kardiodepresyjny dzielący się na podtypy A i B, odpowiednio bez i z asystolią. Typ A można rozpoznać, kiedy akcja serca zwalnia się do rytmu komór

Gość fdevdfv
Objawy przedomdleniowe: ogólne osłabienie, pocenie się, zawroty głowy, zaburzenia widzenia i słuchu, nudności Omdlenie Nudności i wymioty Zaburzenia widzenia i słuchu Wrażenie opuszczenia ciała Spadek ciśnienia Bóle głowy i brzucha W przebiegu omdleń wazowagalnych mogą występować skurcze toniczne mięśni kończyn i tułowia, wymagające różnicowania z padaczką.

Gość Seviyorum Girl
ale jestem nadzywczaj dojrzala jak na swoj wiek, to samo powtarza mi moj chlopak a on wie co mowi bo ma 50 lat i wlasna firme

Gość Seviyorum Girl
MI to się rzadko zdarza ...i to jest chyba najczęściej jak jestem przemęczona

Gość Seviyorum Girl
Phe ..podszywka ... :P A zemdlałam tylko raz w życiu rok temu.... A to że nieraz jak gwałtownie wstanę i mi się kręci w głowie to ma jakiś związek z tym ?

Gość fdevdfv
na to nie ma rady... musisz unikac tloku, goracych i zle wentylownych pomieszczen i zawsze miec przy sobie cos do picia i cos slodkiego bo to moment stawia na nogi. Ja jak ostatnio padlam w supermarkecie totaki raban ludzie zorbili zjkbym umierala doslownie... a tu czowiek am kilka cwil zalmnie i wstaje i nc mu nie jes... lekarz opiwedzila ze to przecodzi z wielkiem i zeby duzo na swiezym powietrzu przebywac i unikac goraca stresu i tlumu

Gość fdevdfv
dokaldnie u mnie tka sie zacszelo, jak np nie przepalam ncy, albo bylam w silnym stresie albo bardzo zmeczona, na pczatku jak mialam 16-20 lat to bylo sporadyczne raz dwa ray na pol roku przy egzaminach lub w banku... ogolnie zawsze tylko ze mnie sie lalo w urzedach i bylo mi slabo ale nie madlalam, nasililo sie jak poszlam na studia i teraz dosc czesto mis ie zdarza mam 23 lata... lekarz mowi ze porzejdzie po 30 ... ze sczyt jest miedzy 19 a 25 rokiem zycia i potem przechodzi

Gość Seviyorum Girl
Ale to co z tego powodu mam unikać tłumów czyli dyskotek itp ?:D

Gość fdevdfv
tak dolakddnie, unikaj szybkiego wstwania i czestego schylania sie, tee omdlenia maja zwiazek z nerwem blednym, tum samym co odpowiada za rownowage... ale wierz mi nic ci sie nie stanie, wystaczy usiac i odpoczac 5 min napic sie slodkiego i jest ok potem jesli pojdziesz do lekarza to odomow wszelkich lekow na ta przypadlosc, bo leczy sie ja tymi samymi lekami co depresje, a prochy te sa masakryczne, ja odmowilam i jestem zadowolona, mam 23 lata , i coraz zadziej mdelje, mysle ze mi powoli przechodz... unikaj shcylania isie i gwaltownych zmin pozycji

Gość fdevdfv
nie no nie unikac, ale jak np czujesz ze ci duszno czy ze jestes zmeczona na imprezie to masz natychmiast wyjsc na swierze powietrze i wszamac cos slodkiego, nie musisz unikac i calkiem sie ograniczac ale wiedziec i nauczyc sie czuc w ktorym momencie musisz wycjsc i sobie dopomoc... wazne jest bardzo zeby sie wysypiac tez

Gość Seviyorum Girl
Ale to trochę dziwne ...bo kocham tańczyć ...

Gość fdevdfv
to tancz ale jak poczujesz ze cos jest nie tak, ze oddechu brakuje,albo ze dusznoalbo ze zawrot glowy to na zewnatrz wyjsc i zjesc czekoladke;)

Gość Seviyorum Girl
Sorka pomyłka :)..

Gość fdevdfv
bo tkaie omdlenia i ich poczatki pochlaniaj bardoz duzo energii i poziom cukru drastyczie spada... wiec trzeba szybko cos wszamac

Gość Seviyorum Girl
czemu czekoladke ?

Gość Seviyorum Girl
Musi być coś słodkiego ?

Gość fdevdfv
tak cos slodkiego, ewentulanie mozesz nosci ze soba buteke coca coli bo jest slodka, bo to spada poziom cukru i trzeba go szybko uzupelnic... nie musisz czekolade, ale mala czekoladka szybko dzila, ale to samo jest z coca cola, batonami, owocami itp