Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xtines

pyt o tluszcz a kalorie

Polecane posty

Gość xtines

witam na co patrzec na tluszcz czy kalorie w jedzeniu pozdrawiam

Gość jedno i drugie
ale najlepiej porównywać zawartość tłuszczu i białka jeśli dany produkt ma więcej białka niż tłuszczu i węglowodanów to na pewno jest zdrowy produkt ideał to dużo białka (białko przyspiesza metabolizm, ujędrnia ciało, syci) z minimalną ilością węglowodanów i tłuszczy zobacz serek wiejski lekki z Piątnicy, tylko 3% tłuszczu

Ani jedno ani drugie, patrz żeby to było zdrowe białko i zdrowy tłuszcz. Tłuszcz jest tak samo potrzeby w diecie jak białko. Zdrowe tłuszcze: oliwa z oliwek, avokado, ryby, nasiona dyni, słonecznika, orzechy włoskie. Niezdrowy: margaryny, majonez, śmietana, ser żółty, oleje domowego użytku.

Gość grace26
a ja oststnio czytalam ze raczej produkty light nie naleza do najzdrowszych..podobno zawieraja jakies sztuczne cukry o nazwie Aspartam a to starszna trucizna kancerogenna..nie wiem ile w tym prawdy...

Gość grace26
co do margaryny to tez czytalam ze lepiej juz jadac maslo naturalne niz margaryne...podobno to straszne swinstwo:)

Tak, lepiej masło a najlepiej już to smalec z tych trzech. Ale nie popadajmy w paranoje. Masło wystarczy. Light są bardzo niezdrowe. Light to ogólnie taka ściema na której się więcej zarabia. Ktoś sprytnie wymyślił że można również sprzedać ten sam produkt ludziom którzy nie kupują go ze względu na cukier. Bo po co tracić część klientów, jak można ten sam towar, po małych przeróbkach i z etykietka light sprzedać prawie każdemu.

Gość grace26
zdrowy czy ty jestes przypadkiem dietetykiem?:)))

Gość grace26
a jakie jest twoje zdanie na temat cukrow naruralnych np.w swiezych owocach?jestem na diecie i zajadam sie owocami+pije bardzoooo duzo swiezo wycisnietych sokow..

Generalnie owoce są dobre, ale nie w dużych ilościach. Mają fruktozę, która nie pomaga w odchudzaniu. Dlatego jak jesteś na diecie, proponuje Ci ograniczyć spożywanie owoców, a jeść więcej warzyw.

Gość grace26
jak zaczne jesc wiecej warzyw to niebawem zamienie sie w krolika..albo w wielkiego pomidora bo dziennie prawie 1 kg jadam:)

Gdzie Ty to mieścisz? :) O ile nie jesz tylko warzyw i owoców to ta ilość wyjdzie Ci na zdrowie. Hiperwitaminoza raczej Ci nie grozi.

Gość grace26
pije swiezo wycisniete soki z pomidorow i na obiad miske krojonych z cebula polana oliwa z oliwek..o dziwo takie lubie najbardziej...wiec Kg idzie codziennie...niestety moim problemem jest pozne jedzenie...w dzien raczej nie jestem glodna...za to po 8 wieczorem moge zjadac tony..bardzo ciezko mi sie przestawic..ale walcze z tym.

Gość grace26
jezeli mam byc szczera to mieso przestalo mi smakowac...na wieprzowine patrzec nie moge..wrecz mi smierdzi..jezeli juz to indyk kurczak czasami wolowe..ale bardzo zadko raz na 2 tyg

Wegetarianka? Opis dania które zjadasz, kojarzy się przepisem na starodawna miksturę. Podziwiam.

Gość grace26
nie zrozum mnie zle...lubie miesko..ale tylko biale o dziwo..kiedys nie wyobrazalam sobie obiadu bez schabowegi i mielonych..ahh..na starosc smaki sie czlowiekowi zmieniaja..A co do pomidorow to te salatke robila mi babcia jak jezdzilam na wakacje na wies(jako dziecko poprostu sie tym zajadalam)czasami lubie wkroic jajko na twardo i w wersji mniej dietetycznej polak smietana..mniammmm

Ja nie wybredzam jeżeli chodzi o mięso;) Ale zazwyczaj to pierś z kurczaka i ryba ląduje na moim talerzu. Kawał chłopa trzeba jakoś wyżywić.

Gość grace26
w ogóle wyjazdy na wieś były fajne, ganianie kur i kaczek,łapanie krów za wymiona :P mam tylko jedno niemiłe wspomnienie jak zgubiłam się gdzieś na polu,(obok był lasek i tam poszłam na jagody i poziomki) i się zgubiłam. miałam z 10 lat. przenocował mnie jakiś tamtejszy co mnie znalazł. na szczęscie był miły i nic mi nie zrobił. do dzis to wspominam ze strachem jak kilka godzin błądziłam po lesie:(((

Łamanie krów za wymiona to jest to!!! Nigdy tego nie robiłem.

to byl podszyw..to nie ja ..wlasnie sie zaczernilam i teraz jestem Grace 27

Czemu poszew? Może ktoś ma nick podobny, ja tam widzę 26, a nie 27.

zmienilam sobie na Grace 27..nie chce byc zle kojazona.ale tym razem to napewno ja:)

jesssssu!!! co za debil zaczernił sobie podobny nick???!! zaraz stąd pójde bo to jakaś dziecinada jest:/ a wracając do tematu to nigdy nie byłeś na wsi?:P gdzie były krowy?:P

Zdrowy jeszce jedno pytanie..oststnio wiele zlego slyszalam na temat produktow wedzonych,podwedzanych,co myslisz?

Czeski film. Wędzone niby mniej zdrowe, bo uwalniają się szkodliwe związki. Można spokojnie jeść ale nie ciągle, kilka razy w tyg i może być. Sam zajadam się makrela co drugi dzień i żyję;)

ja makrelke tez lubie...wogole oststnio zaczely smakowac mi rybki..apropo wchodzilam na podana strone w twojej stopce..to twoje dzielo?ciekawie to wyglada,jutro jak wstane to poczytam na spokojnie...narazie jeszce brak snu...co do tego idioty to lazi za mna na innym topiku...jakas niska forma zycia:)