Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cobysciezrobilyyy

slub kolezanki- poszlybyscie do kosciola na slub

Polecane posty

Gość cobysciezrobilyyy

otoz moja znajoma ma za 2 tygodnie slub. wiem bo rozmawialysmy o tym ale nie dostalam do tej pory zawiadomienia. i mam pytanie czy jesli go nie dostane to wypada isc do kosciola? wiem w jaki dzien ma slub ale nie pamietam o ktorej godzinie tzn nie wiem czy mi to wogole mowila

Gość ja bym w zadnym
wypadku nie poszla. Slub to okazja dla zaproszonych. Czasem dostaje sie tylko zawiadomienie i zaproszenie na slub cywilny/koscielny, ale nie na przyjecie. Mozna po slubie pogratulowac.

Gość cobysciezrobilyyy
bo w sumie ta kolezanka jakis czas temu powiedziala innej kolezance ze dostaniemy zawiadomienie o slubie. ale do tej pory jakos nic nie dostalysmy. czyli uwazacie ze sam fakt ze sporo o tym jej slubie rozmawialysmy nie obliguje nas (mnie i tej mojej kumpeli) zebysmy poszly pod kosciol z kwiatami i telegramem?

Gość BIEDRONIASTA
NIE! skoro, zapomniala o swoich kolezankach to nie dostanie kwiatow. Tu chodzi o honr, nie ma zaproszenia, to nie idziesz, bo najwidoczniej w ost.chwili nie uwzględniła Cię w liście swoich gości. A Ty się nie złość ani nic, po prostu nie idź, pogratuluj jej bez prezentu przez telefon, lub choćby przy jakimś spotkaniu, ale na ślub nie idź!

Przecież to jasne ze jak Cię nie zaprosiła to raczej nie zależy jej żeby Cię widzieć w dzień ślubu.

Gość cobysciezrobilyyy
ok. chyba ze jeszcze wyskoczyz zaproszeniem w ostatnim tygodniu bo ona generalnie jest taka roztrzepana i zakrecona. ta moja druga kumpela to chyba pojdzie nawet jak nie dostanie zawiadomienia bo ona uwaza ze ta nasza kumplea kiedys ustnie cos wspominala ze chcialby zebysmy przyszly na slub. ale to przeciez bylo juz dawno temu i przeciez powinna jednak dac nam te zawiadomienie

Gość cobysciezrobilyyy
hehe napisalam TE bo myslalam o 2 zawiadomieniach czyli chcialam napisac TE ZAWIADOMIENIA

Skoro Cię jeszcze nie zaprosiła to znaczy,że Cię tam nie chce;] więc po co pchać na siłę?