Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ankesenamon

Proszę o pomoc! Co może dolegać mojemu psu??

Polecane posty

Porszę o pomoc, mój piesek ma już ponad 14 lat i od jakiegoś czasu często ma biegunki w nocy i wymiotuje. Nigdy nie chorowała, więc myślałam, że po prostu się czymś zatruła (bo to się zdarzało, ale nie tak często), ale teraz wydaje mi się to dziwne, jutro jade do weterynarza, bo dzis niedziela, ale moze tak na teraz, kogoś pies miał podobnie? Ta nocka to samo - cala noc wymiotuje i ma biegunke. Od zawsze karmimy ją mięsem z kaszą. I oczywiscie czasem jakies zmiany, zal;ezy od tego co akurat MY jemy. Zadnych karm nie jadla nigdy. Moze ta kasza juz jest za ciezka dla takiego starszego juz pieska? Sama nie wiem, czym ja dzxis nakarmic, na pewno nie ta kasza z miesem...kurcze moze jktos sie bardziej zna? Strasznie mi jej szkoda...

Gość vitare
Zamiast kaszy dawaj ryż. Kasz jest cięzkostrawna, a ryż lekkostrawny. Do tego mięsko gotowane. Najlepiej jednak przegłodzić psiaka przez dobę - nie bój się, nic mu się nie stanie. Jeśli jednak nie chcesz, to daj mu sproszkowany węgiel leczniczy, albo w jakiejś kiełbasce, albo rozcieńcz wodą i wlej do pyska, jak nie będzie chciał kiełbaski. 2 tabletki wystarczą. Dawaj też dużo wody i niech psina jak najwięcej leży. Najlepiej jednak działa przegłodzenie.

Gość Evka26
moj kot tez tak mial !!raz sie przyjzalam czym wymiotowal i znalazlam glisty!!weterynarz powiedzial ze to normalne i dal mi jakas kuracje ktora wlewa sie na siersc!!

Gość o kurcze wspolczuje
niech duzo pije bo sie odwodni !! do weterynsza jaknajsybciej

Gość nionionioja
co ty gadasz kuracja na glizdy na siersc??!!? na sierc to na pchły jest..a nie robaki

Gość yolek79
mój kot tak miał, jak sie przejadl ostatnio. 2 dni to trwało,a potem było ok. zastosowalam sucha karme i wode wyłacznie. ale najlepiej do weterynarza, bo przyczyny moga byc rózne

Gość yolek79
na robaki sa takie preparaty w płynie lub w masci, które sie wciera zwierzakowi w kark, miedzy łopatki, bo tam nie dosiegnie jezykiem przy codziennym myciu. działaja jak tabletki czy zastrzyki. to nowosc, od niedawna na rynku

Dzieki za opinie. Nie jadła kości z kurczaka, oczywiście. Chyba zdecyduje się na ten ryż zamiast kaszy i jakies lekkie miesko faktycznie. Robaków nie ma, tzn. takich o ktorych bym wiedziała;) W poszukiwaniu kleszcza też ją przeszukałam i nic. Wydaje mi się, że z racji wieku może już wolniej trawi i powinna jeść coś delikatniejszego, aczkolwiek wizyta u weta jutro nieodzowna:O dzieki bardzo.

Gość Podbijacze usuwacze
Karmisz psa, tym co akurat jesz?! Ty tepy chuuju, lepiej jak ten pies zdechnie, niz ma sie meczyc z takim imbecylem jak ty? A mozue ty zacznij wpierrdalac pedigree co? Co za kurreewski tuman!

Acha...i ona już się lepiej czuje, wymiotowała i miała biegunkę w nocy. Teraz łazi po domu, albo leży, na zmianę, i jest b. ospała.

No jeśli to było do mnie to napisałam wyraźnie, że pies je zawsze kaszę z mięsem, specjalnie robioną dla niej, CZASAMI TYLKO, jesli jemy coś, co się nadaje dla psiaka to dajemy jej część naszego jedzenia. A nie daję psu karm kupionych, gdyż uważam, że jest tam dużo syfu i konserwantów i niewidomego pochodzenia mięsa i nie chcę tym faszerować psa. Więc naucz się czytać ze zrozumieniem, kto tu jest tępy:O