Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzialkowiec bez pojecia

dzialka - lepszy stok poludniowy czy polnocny?

Polecane posty

co jest za a co przeciw ?

Gość
południowy

ale wlasnie dlaczego ? przeciez tam non stop swieci slonce, jest upal nie do wytrzymania, wiec co tak ludzi ciagnie do stoku poludniowego ? prosze o wytlumaczenie :(

Gość Ups...........................
Moja babcia ma mieszkanie od strony północnej i ciągle ciemno i zimno nawet latem w upał jak się wejdzie to fajnie chłodno ale jak się posiedzi dłużej to normalnie zimno, dlatego ja wolę południową stronę. Ja mam pokój na południe i latem zasłaniam zasłonki żeby się nie nagrzewał ale zimą jak świeci słonko to cieplutko.

dziekuje za wypowiedzi, mam zamiar kupic dzialke, ktora wlasnie jest na stoku poludniowym i to na lekkim wzniesieniu i tak sie zastanawiam czy warto? czy wytrzymam z upalu ? nie ma tam skrawka drzewa,wiec sie zastanawiam co robic ? dzieki

Gość Ups...........................
Jeśli masz zamiar stawiać tam dom to izolacja domu zimą nie wypuszcza ciepła z domu a latem chroni przed upałem z zewnątrz, kiedyś o tym czytałam w piśmie budowlanym, lub rolety zew. w oknach też zatrzymują promienie słoneczne.

Gość popieram stok południowy
zawsze weselej jak słoneczko zagląda w okno, tym bardziej w naszym klimacie, w którym promieni jak na lekarstwo:)