Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

osska

filologia klasyczna z kulturą śródziemnomorską

Polecane posty

co sądzicie o tym kierunku? czy jest w ogóle ktoś kto go studiuje bądź studiował?

Gość musztarda po obiedzie 19
Ja będe to studiować juz od pazdziernika:)

o i co cie sklonilo, zeby wybrac sie na ten kierunek?

szukałam czegos oryginalnego,nie chce byc kolejnym prawnikiem itp bo choc jest ich wielu to tylko nieliczni maja szanse na zrobienie super kariery.Uwielbiam podrozowac i chce w przyszlosci byc pilotem wycieczek zagranicznych.a przede wszystkim bardzo chce nauczyc sie arabskiego,a wlasnie na tym kierunku mozna zrobic specjalizacje:)

a nie boisz sie wlasnie, ze na tym kierunku trzeba sie duzo jezykow uczyc?

Nie boje sie,zresztą wiem ze musze znac kilka jezykow,zeby byc dobrym przewodnikiem.chcialam studiowac arabistyke,ale we Wrocławiu niestety nie ma jeszcze takiego kierunku:(

musztarda- hahaha co z tego ze bedziesz studiowac cos oryginalnego jak po skonczeniu tych studiow prawdopodobnie zasilisz grono bezrobotnych :D

ogolnie rzecz biorac po jakimkolwiek kierunku humanistycznym ciezko o prace,a ze nie jestem i nigdy nie bylam dobra z przedmiotow scislych o politechnice moge zapomniec:P

a jak ci szło z językami w szkole średniej? bo ja sie najbarsziej o to boje, bo ogolnie kierunek bardzo ciekawy zwlaszcza ta kultura srodziemnomorska

z angielskiego miałam w liceum 4 i z niemieckiego tez 4.

o oceny to mi nie chodzi, tylko o to czy czujesz ze szybko uczysz sie jezykow? bo ja uwazam ze kiepsko mi szlo, co prawda mialam lacina w szkole sredniej i uwazam ze to dosyc trudny jezyk, i to mnie przeraza, ale ogolnie kierunek jest bardzo ciekawy i to mnie zacheca zeby sprobowac

dość dobrze mi szlo,z ang lepiej niz z niemca.Tez sie boje łaciny no ale trzeba zaryzykowac:) A wybierasz sie moze na UWr?

nie, jak juz to na uł bo tam dopiero bedzie prowadzona rekrutacja, a z tego ci mi wiadomo to na uwr juz sie zakonczyla

zakonczyla,ale pomyslalam ze moze wybierasz sie na wieczorowe.ja na wieczorowe ide,tzn jeszcze nie wiem czy sie dostałam,ale mysle z etak,mature calkiem dobrze zdalam