Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamusiaaaaa

pod czym śpią wasze niemowlaczki?

Polecane posty

rodze pod koniec wrzesnia, zastanawiam sie pod czym spia noworodki. czy okryc malenstwo kocykiem kolderka czy moze sama poszewka? czym przykrywacie swoje pociechy?

Gość mama klaudii
moja od urodzenia śpi w śpiworku

Ja rodzę w połowie pażdziernika i mam rożki dla dziecka. Myślę, że w pajacyku i zawinięte w rożek nie zmarznie

Gość to zalezy jak jest cieplo w do
mu teraz w te upaly u mnie w domu jest 30 st moje dziecko co prawda juz roczne spi w samej podkoszulce i pampersie i przykrywam przescieradelkiem . we wrzenieu moze byc juz troche chlodniej - polecam bawelnianie spiworki ( sa np. na alegro ) - dziecko sie nie wykopie

a jakie najlepsze rozki widzialam z wkladem i bez. chyba lepsze beda te bez choc w tym z dziecko moze by byllo bardziej stabilne

ja dostałam rożek z wkładem i myślałam, że będzie lepszy od zwykłego, ale wogóle go nie używałam, bo strasznie niewygodny się okazał

Gość gryzzelka
Moja dwutygodniowa córka spi w rozku, a teraz w te upały w body z krótkim rekawkiem i pod pieluszką flanelowa.

i nie rozkopuje Ci się gdzieś czytałam że male dzieci maja tendencje to odkrywania sie w nocy

Gość ja rozka uzywałam tylko
w szpitalu.Dzieciak był duży i wyrósł szybko z rozka. Cały czas owijam go w kocyk.Raz w cienszy raz w grubszy, zalezy jaka temperatura.Spiworka nie kupowałam ale uwazam,ze fajna rzecz.

rozek przydaje sie przez pierwsze 2 miesiace(potem wyrosl)- u mnie bardziej do utulenia jak plakal, czasami w nim zasypial,ale nie byl usztywniany, chyba by sie rozwrzeszczal bedac spetany na sztywno. To byl rodzaj takiej kolderki, ktora mozna bylo zrobic w rozek,ale lekko. Spal w zimie po urodzeniu przykryty przescieradelkiem zlozonym na dwoje i bawelnianym kocykiem dziurkowanym niemowlecym, tez na dwoje. Kolderki nie kupowalam, wciaz spi pod przescieradelkiem i kocykiem(zaleta jest to, ze zawsze mozna zdjac lub dodac warstwe w zaleznosci od temperatury). Spal tez w spiworku,ale on lubi sobie tak nogi rozkladac jakby byl szeroko pieluchowany a spiworek jednak nie dawal az takiej swobody wiec przede wszystkim uzywalam go na chlodne dni na spacer do wozka

rozek przydaje sie przez pierwsze 2 miesiace(potem wyrosl)- u mnie bardziej do utulenia jak plakal, czasami w nim zasypial,ale nie byl usztywniany, chyba by sie rozwrzeszczal bedac spetany na sztywno. To byl rodzaj takiej kolderki, ktora mozna bylo zrobic w rozek,ale lekko. Spal w zimie po urodzeniu przykryty przescieradelkiem zlozonym na dwoje i bawelnianym kocykiem dziurkowanym niemowlecym, tez na dwoje. Kolderki nie kupowalam, wciaz spi pod przescieradelkiem i kocykiem(zaleta jest to, ze zawsze mozna zdjac lub dodac warstwe w zaleznosci od temperatury). Spal tez w spiworku,ale on lubi sobie tak nogi rozkladac jakby byl szeroko pieluchowany a spiworek jednak nie dawal az takiej swobody wiec przede wszystkim uzywalam go na chlodne dni na spacer do wozka

A te spiworki to jak wygladaja? Moze ktos podas linka? Ja widzialam takie na ramiaczkach a na nogi taki worek jakby, tylko czy jak wloze dzidziusia w takie cos to nie zmarzna mu raczki i ramiona? Mam termin na poczatek listopada.

Gość Zyta99
tutaj masz link do fajnych śpiworków http://bebelini.pl/spiworki-c-50.html ,Panie tam bardzo chętnie Ci doradza i podpowiedzą co i jak . Moja córeczka spała w podobnym. Początkowo miała zwykła kołdrę i poduszkę ale bardzo często odkrywała się w nocy i marzła. Wolałam nie ryzykować i kupiłam śpiworek.

Gość gość
heheh nie ma to jak sie udzielac w starym temacie :P

Gość gość
A co przeszkadza Ci udzielanie sie w starym temacie ? czasami warto odświeżyć te tematy, może komuś teraz sie przydadzą.

Gość gość
a mój śpi pod gołym niebem na balkonie

Gość gość
Pod dachem w domu,a okrywam je kocykiem

Gość gość
a mi się właśnie przydał ten link, dzięki zyta :)