Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugomamama

podroz z dwudniowym dzieckiem

Polecane posty

Gość niedlugomamama

Mam taka sprawe, w moim miescie trwa remont szpitala, wiec nie moglabym urodzic na miejscu. Zdecydowalismy sie na porod w prywatnej klinice, ktora jest oddalona od naszej miejscowosci o 160 km. We wtorek mam sie stawic (wywolanie porodu), a w czwartek lub piatek maja juz nas wypisac, wiec od razu bedziemy wracac z dzieckiem te 160 km. Zamierzamy wyruszyc na wieczor, zeby slonce nas nie razilo, droga caly czas prowadzi przez autostrade, wiec wybojow nie bedzie. Tyle, ze martwie sie- czy taka podroz bedzie dla małego w 100% bezpieczna? Oczywiscie mowie tu o jezdzie w foteliku, zeby nie bylo niedomowien :) czy ktoras z Was ma za soba taka podroz?

mnie na szkole rodzenia mówili że dziecko takie malutkie może spędzać w foteliku do 2 odzin dziennie, także myślę że na styk byście wrócili:) powodzenia zatem

Gość o jaka ty glupia jestes
no ta zaden problem...a jak zwymiotuje, zasika sie, bedzie glodne...

Ale co? Ma autorka jakieś inne wyjście niż jechać do domu? I tak musi i tak, to po co następny głupi temat zakładać. I tak musi jechać z tym 2-dniowym dzieckiem, przecież nie zostanie w szpitalu aż dziecko skończy miesiąc. Jak się zasika czy coś to można chyba postój zrobić nie? Chyba samochodem będzie jechać a nie tramwajem

Gość brawo Havanna
masz 100% racji, ja ze swoim miałam do przejechania połowę tej drogi co autorka i nie zastanawiałam się co i jak. Mały spała całą drogę. Dziś ma półtora roku i nie zwymiotował w aucie ani razu, choć miał silny refluks po jedzeniu, no a choroba lokomocyjne objawia się około 2 urodzin ;-)