Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela9630

błagam o pomoc

Polecane posty

Gość ewela9630

pierwsza wizyta jak to wygląda jak to sie robi czy ginekolg bedzię miły czy zwraca uwagę za owłosienie jestesm dziewica jak mnie bedzie badała:(

Gość wlasnie.
Ja z checia tez bym sie o to zapytala .. ;D w Srode mam pierwsza wizyte u gia i nieco sie deerwuje..xD

Gość gruszkakula
Poszukajcie, były już takie wątki. To, czy ginekolog będzie miły, to niestety kwestia szczęscia trochę. Choc można zwiększyć to prawdopodobieństwo, zapisując się do kogos poleconego przez mamę czy przyjaciółkę. Profesjonalista na pewno nie będzie zwracał uwagi ani komentował Waszego owłosienia lub jego braku - jesli to zrobi, zmieńcie lekarza. Najpierw zapewne nastąpi wywiad. Bądźcie przygotowane jeśli chodzi o wiek rozpoczęcia miesiączkowania i datę ostatniej miesiączki. Może też się przydać orientacja w długości i regularności swoich cykli, ułatwi to lekarzowi ocenę, czy wszystko OK. Zostaniecie też zapytane o choroby, o leki, które bierzecie stale i o to, czy współżyłyście. To ostatnie pytanie jest istotne dla badania - dziewice najczęsciej bada się poprzez odbyt, a kobiety współżyjące - przez pochwę. Nie jest to przyjemne, ale nie boli. Trzeba się rozluźnić i wytrzymać, trwa to najwyżej parę minut. Jeśli będzie taka potrzeba, lekarz zleci dodatkowe badania (np.USG lub badanie hormonów) I już:-) Lekarz też powinien zbadać Wam piersi. Jesli tego nie zrobi, macie prawo o to poprosić. Najlepiej przygotowac sobie w domu listę pytań, bo w stresie łatwo o czymś zapomnieć. Ubranie się w sukienke czy tunikę pomoże się czuć bardziej komfortowo, bo nie będziecie wówczas paradować z całkiem gołą pupą od parawanu do przebierania do fotela. Można się przyzwyczaić, naprawdę:-) Mając 10-letnie doświadczenie w wizytach u ginekologa (zarówno u kobiet jak i u facetów bywałam), mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że wolę ginekologa od dentysty:-) Uszy do góry, Wasze zdrowie jest warte tej chwili dyskomfortu!:-)

Gość wlasnie.
Co?! To on mi do tylka zagladac bedzie?! o.O nieee to ja nigdzie nnie ide... xo

Gość gruszkakula
Nie zaglądać do tyłka. Palec jednej ręki wsunie Ci w odbyt, a drugą ręką będzie uciskał brzuch, w ten sposób wyczuje, czy jajniki są prawidłowej wielkości itp. To nic strasznego, daj spokój.

Nie denerwuje się ja pierwszy raz byłam u faceta, a teraz zreszta też. Nie jest to nic strasznego a często pozwala wykryć choroby , dlatego takie ważne.Więc marsz do lekarza,dla niego to codzienność.