Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

zmywarka

Polecane posty

Gość czy

Kupilam zmywarke Bomann 45 cm. Czy ktos ma taka? Jak cesto dolewacie nablyszczacza? Zre mi go strasznie, co 3,4 mycia swici mi kontrolka ze mam dolac. Zreszta z sola jest tak samo. Swieci praktycznie caly czas. Tez tak macie? Poradzcie co zrobic

jak używasz kostek takich 7 w 1 czy innych wielofunkcyjnych, to w ogóle nie musisz dawać ani soli ani nabłyszczacza, poczytaj, jakie masz tabletki

Gość czy
owszem mam takie 7 w 1 ale bez nablyszczacza szklanki sa matowe i maja zacieki

Gość czy
sama juz nie wiem. A wy na jakich programach myjecie? Pierwszy raz mam takie cudo w domu wiec nie bardzo sie znam

ja też nei mam długiego stażu znajomości ze zmywarkami mam swoją od jakiś 2 miesięcy, mieszkam w rejonie o najtwardszej wodzie w Polsce na początku kupiłam cały arsenał chemii nietaniej firmy, razem ze zmywarką teraz używam sławnych chyba już tabletek kupowanych w Lidlu W5 za grosze - 7 w 1 , nic już nie wlewam i nie dosypuję naczynia są w porządku, żadnych zacieków na szkle

Gość czy
Lidla mam pod nosem. Wiec i ja sprobuje w5

Gość ja uważam że tabletki w5
sa lepsze od tych calgonit co sa pakowane w rozpuszczalna folie

Gość rata6
Jeżeli chodzi o nabłyszczacz to sprawdź jak masz ustawiony poziom - ustawia się go w zależności od twardości wody. Fabrycznie jest ustawiony na średnio twardą wodę. Ja mam taką strzałkę do przesuwania ale jak jest w innych zmywarkach to nie wiem - poczytaj w instrukcji. Co do soli to ja wsypuję chyba raz w miesiącu. Może za mało jej sypiesz?

Gość kromka chleba ze smalcem
Ja mam bosha, nablyszczacza nie uzywam, ale sol tak pomimo stosowania tabletek typu 1000 w 1, zawsze sypie do pelna (wchodzi mi caly kilogram) starcza na jakies 2 miechy.

Gość mi opakowanie soli
1,5 kg starcza na przeszło 4 miesiące, wchodzi praktycznie na raz zostaje moze ze 100g w opakowaniu

Gość mi opakowanie soli
tez mam boscha

Gość mi opakowanie soli
a nabłyszczacz to przeszło rok mam butelke i jeszcze duzo zostało

Gość czyli używacie soli
przy tabletkach? Mi pan w sklepie powiedział, żeby używać pomimo tabletek, a ja mam wrazenie, że ta sól w ogóle się nie zużywa. Nasypałam już dawno temu i ciąh=gle ją widzę jak odkręcę tam gdzie się wsypuje. A wskaźnik nie działa, bo mam ustawioną funkcję tabletka...

Gość mi opakowanie soli
ja używam, bo jest tak napisane w instrukcji żeby używać nawet w wypadku uzywana środków milion w jednym ;)

Gość Ja też *
używam soli, mimo używania tabletek np all in one, tak mi poradził serwisant Whirlpoola, kiedy miałam wymienianą pompę, że to dobre dla zmywarki, ale nawet jak nie używam soli i zwykłe tabletki to ładnie się świecą naczynia i są domyte.Ale uzywam tylko tabsów calgonit

Gość czy
Jezeli chodi o sol to w instrukcji jest napisane ze kontrolka moze swiecic jeszcze ok 6 godzin. Czekam wiec kiedy przestanie swiecic. Wsypalam ok 1,2 kg. Co do nablyszczacza swieci mi co okolo 4 mycia. To chyba jest cos nie tak? Zmywarke mam ok 2 tygodni a zuzylam juz ok pol butelki blyszczyka. Pokrecam ta strzalka bo jak nie zwieksze mocy tego blyszczyka to na naczyniach widze zacieki i sa matowe. Czy ja cos robie zle czy to moja zmywarka jest taka niefajna? Poradzcie bo mnie chyba rozerwie ze zlosci

Gość wiesz może być tak
że naczynia są matowe bo nie nadają się do mycia w zmywarce ( sa specjane oznaczenia, nie wszystkie naczynia się nadają) no ale z tym że tak szybko Ci schodzi nabłyszczacz i sól to doprawdy nie wiem co może byc przyczyną, ale raczej normalne to to nie jest

Gość a co to za marka
??????? Bo przyznam że nie słyszałam o takiej, ale tez nie interesuję się zbytnio sprzętem agd...