Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andżelika arystokratka

jak często się myjecie?

Polecane posty

Gość cdn póżniej
Ludziska nie myjta sie tak często , nie wiecie że trzeba oszczędzac wodę?? Niedługo nie będziecie się mieli w czym babrać.

Gość musztarda
Dziwni jacyś Jesteście. Jak można się myć codziennie? To niepojęte. Co, może zęby też myjecie codziennie????

Gość cdn póżniej
PS> Ciekawa jestem że tyle tu czyścioszków ale w tramwajach czy tez autobusach tego nie widac, a raczej nie czuć.To jest czuc tylko smród.

tak często jak bywam na myjni...i jeszcze mój Pan mnie woskuje ❤️

Gość cdn póżniej
ups ups sama smietanka towarzyska jak miło

Gość ja tam mysje sie
2 razy dziennie rano i wieczorem nie dlatego ze mam fobie ale aby czuc sie komfortowo a poztym prowadze bardzo aktywny tryb zycia; rano od 5 do 7 jazda na rowerze a wieczorem basen lub aerobic wiec nie mam wyjscia

Eeee tam, pieprzycie ja tam się myje tylko jak mam okres, bo troszkę wali, a tak to się psiknę dezodorantem za całe 2.50 i jest super ;) Pewnie większość babek tak robi tylko tu wypisują, że niby codziennie ;d

Gość ale pieprzenie....
taaaa.wszysy twierdzą,że sie codziennie myją...hmm tyko dlaczego wiekszość ludzi tak cuchnie ???No pytam sie łaj???????

Gość migdałowe oczy
uważam ze powinno sie wedle potrzeb,nie przeginajmy ani w jedna ani w druga stronę,a co do ludzi ze wsi,kiedys tak było ze obowiązkowo w sobote ale wszystko sie zmienia,teraz ludzie na wsi także maja luksusy takie jak łazienka,a woda także jest droga bo przeciez piec gazowy za darmo nie jest,u mnie to każdy ma o siebie tak dbac aby był czysty i nie smierdział bo łeb ukrecę,ale sa ewenementy,szczególnie stare babcie tak od nich jedzie jak z murzyńskiej chaty,a co mnie rozwala to jak widac na sznurku wyprane gacie tzw reformy z łatą w kroku albo odcieniem 4 tony ciemniejszym,sasaidka mojej mamy mowiła ze gacie pierze tylko w kroku bo cała reszta przecież jest czysta,nie ma reguły brudas bedzie brudasem i tyle,wystarczy wejśc do tramwaju i wiadomo kto sie myje

Czasami antyperspiranty też nie pomagają jeżeli ktoś się strasznie poci, niektórym dopiero jakieś zasypki, płyny, tabletki pomagają.

Gość cdn póżniej
Dobrze rzekłaś kobito , chwała ci za to

"szczególnie stare babcie tak od nich jedzie jak z murzyńskiej chaty" To fakt, ale niektóre babcie mają specyficzny zapach, nie jest to smród, może to zależy od kremów, a może tak się ze skórą dzieje, ale jest taki charakterystyczny dla starszych osób.

Gość cdn póżniej
Mówiłam do migdała nie limonki :)

Codziennie biorę prysznic.. czasami, ale to naprawdę bardzo rzadko, zdarzy mi się nie wykąpać jednego dnia. Ale wtedy cipkę i dupcię myję chusteczkami dla niemowląt, tak samo pachy. Ale po seksie to na odwrót - prawie w ogóle się nie kąpię, ale za to zawsze wycieram się chusteczkami dla dzieci. W upalne dni czasami dwa razy wezmę prysznic. Na wakacjach to samo... przez to, że kąpię się w jakimś morzu/jeziorze, to później i tak idę się wykąpać i czasami zdarza mi się wylądować pod prysznicem 3 razy.

Gość arystokraci to się
wcale nie myli, pamiętasz z lekcji historii?

Gość cdn póżniej
Moja ciotka mieszka na wsi i dalej sobota jest obowiazkowa i jest bardzo zdziwiona jak ktoś kąpie się w inny dzień czy dni. Bo przecie do kościoła trza się wyszykowac. Koniec końcem ciocia owa rano w niedziele wyszykowna, wykapana , wypieszczoszkowana , wypachniona tylko o jednej rzeczy zapomina notorycznie. Uwielbia czerwone , ewentualnie brązowe lakiery do paznokci i przewaznie ma je pomalowane raz na 3 miesiące, więc lakier jest zdarty do połowy , a reszta czarna np od plewienia czy czegoś tam innego. A ciocia zapinkala do kościoła i nie mówcie że to nie zadbana koitka i to z klasą.

Gość cg
ja sie kapie raz w tygodniu (w sobote :P)...ale myję sie codziennie...dupka i cipka obowiązkowo dwa razy dziennie...

Częste mycie skraca życie- skóra się zdziera i człowiek umiera.Dobra idę się wziąć prysznic:) Ktoś napisał a zęby myjecie też codziennie !? to odpowiadam NIE raz na tydzień :D Zęby 3razy dziennie rano,popołudniu i wieczorem chyba logiczne Ci którzy myją zęby raz na tydzień mają żółte ,pruchne nie będę wspominał o nieświeżym oddechu :)

Gość migdałowe oczy
jest różnica między zapachem np, choroby czy poprostu starszego człowieka rozumiem to,mam na mysli te babcie ktore chyba boja sie wody a o myciu sie między nogami to zapomnieli albo boja sie tam reke włozyc,zapach nie mytej kobiety jest obrzydliwy i nie da sie go porownać z niczym innym,czasami jak jade busem albo tramwajem i siedzi obok mnie taka babcia i uda rozchyli to tak wali zepsutym paprykarzem że na wymioty sie zbiera,ale tu nie ma zasady,kilka razy zdazyło mi się usiąść obok mlodej na oko 20 latki,dobre ciuchy,makijaż tipsy na 2 cm a czuc ze ma okres i to od kilku dni,nie ma reguły co do płci czy wieku,miejsca zamieszkania czy zamozności,brudas jest brudasem i tyle

Ja nie mówiłam, że ten specyficzny zapach starszych osób, jak mówicie od choroby wali tak samo jak brudu, tylko, że właśnie od babć tak czuć. Co do okresu, to rzeczywiście to jest masakra, tylko u niektórych jest dlatego, że podpachę zmieniają raz dziennie, a inni mają po prostu tę wydzielinę tak mocną ;p

Gość fjjxf
srednio raz dziennie wieczorem, czasami dwa. nie wiem jak wy ale ja spie w czystej poscieli i pizamie, niewiele sie poce wiec ranow staje swieza :o poza tym jak ju zktos pisal niezdrowe jest zaburzanie wartwy ochronnej skory, potem wszyscy sie skarza a bo mam za sucha skore itp :o

Prysznic codziennie, w upalne dni 2-3 razy dziennie. Choć czasem robię sobie Dzień Dziecka :D

Gość migdałowe oczy
limonka poniekąd masz rację,starsi ludzie poprostu żyja systemem kiedy mycie bylo w soboty,ale co do dziewczyn mlodych,jak mozna zmieniac podpaske raz dziennie????? wiem ze są takie co potrafią a co do zapachu wydzieliny to kazda wydzielina ktora ma specyficzny zapach swiadczy o zapaleniu ,zdrowa kobieta nie smierdzi,jezeli jest taki problem to idzie sie do lekarza,obecnie sa wkladki pochlaniajace zapachy,sa globulki dopochwowe niwelujace ten zapach,tu nie ma zadnego usprawiedliwienia,jest problem to trzeba go rozwiazać,jak sie jest chorym to sie idzie do lekarza jak sie jest brudnym to sie myje,

w normalny dzień gdzie temperatura nie przekracza 20 stopni myję się 2 razy (zęby częsciej) ale jak jest upał to i 5 razy, zawsze myję też włosy i używam duuuużo kremow i balsamów

Gość król much
od starszych babć to nie wali paprykarzem, a moczem, fuj, od starszych dziadków zresztą też, starość jest okropna

Gość migdałowe oczy
moja babcia ma 90 lat,pamięc super,zdrowie nie szwankuje,jest takim czyścioszkiem ze zajmuje lazienke na 30 min hehe,czasem sie zastanawiam co ona tam robi,uzywa żelu pod prysznic,talku do stóp,wkładek do bielizny,kremu do twarzy,bielizne zmienia codziennie,tak samo wierzchnie ubrania,pościel co tydzień,ona uczyła w młodości w liceum,jest zadbana pachnąca staruszka,wiec mozna,ma problem z trzymaniem moczu,bierze leki,sa specjalne podklady aby nie bylo czuc zapachu,mam tylko nadzieje ze w jej wieku bedę tak samo dbac o siebie,a druga babcia,myje sie w wodzie po swoim synu,włosy raz na 2 tygodnie,lepkie zalojone kluchy widac,nogi ma ciągle brudne,okropnośc,i co z tego ze ma dezedorant za 2,50 słów brak jak sie nie myje i poprostu od niej smierdzi,

Gość Kasia 16 lat
a ja mysle ze od babc czuc grzybem, ale to moje zdanie