Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andżelika arystokratka

jak często się myjecie?

Polecane posty

Ja biore prsznic 2 razy dziennie i przed kazdym wyjsciem, wiec nawet nie licze ile. Jakbym sie raz na tydzien wykapala, bo by ode mnie walilo na kilometr. Ja nie wierze, ze ktokolwiek, kto ma wode i nie musi jakos strasznie oszczedzac myje sie raz w tygodniu. Dla mnie to est niepojete.

Rano i wieczorem a jeśli się gdzieś sie wybieram albo jest straszny upał to trzy razy dziennie, włosy myję co 2-3 dni...

Migdałowe oczy, można zmieniać podpaskę raz dziennie, też byłam w totalnym szoku, jak koleżanka mi coś takiego wyznała, twierdzi, że jest po prostu zabiegana (to prawda, dość aktywnie spędza każdy dzień), ale żeby nie znaleźć około minuty na zmianę podpaski to do mnie nie dociera. Ja bym czuła wielki dyskomfort jakby ode mnie okresem waliło. Ogólnie ona nie przywiązuje uwagi do takich rzeczy, nadmierną potliwością też się nie przejmuje... Co do babci - zazdroszczę i Tobie i jej ;) starości samej w sobie się boję, bo większość ludzi traci optymizm, stają się zrzędliwi, ale są wyjątki - naładowane energią babcie, które potrafią się cały czas serdecznie uśmiechać.

Gość 3zuzia
raz dziennie sie kapie..a wlasnie ma ktos tak ze np nie moze zniesc zapachu perfum ani nawet kremu bo glowa go boli i jest mu niedobrze????? ludzie myc sie trzeba..bo zuzie glowka pozniej boli..mowie serio

Zmieniać podpaskę raz na dzień przy takich upałach , przecież to tak śmierdzi że trudno mi w to uwierzyć . A wyjść jeszcze tak do ludzi horror

Czy przy upałach to nie wiem, bo w lutym coś takiego usłyszałam, ale teraz jak się jedzie tramwajem czy autobusem to czuć od niektórych to muszą też rzadko zmieniać, albo podmywać się tylko rano czy coś...

Gość mloda gniewna
oszczedzac wode? akurat tego lata jest jej nadto codzinnie sie myjemy

Gość droga woda i mydlo
raz na miesiac

Gość musztarda
Michael23 Częste mycie skraca życie- skóra się zdziera i człowiek umiera.Dobra idę się wziąć prysznic Ktoś napisał a zęby myjecie też codziennie !? to odpowiadam NIE raz na tydzień Zęby 3razy dziennie rano,popołudniu i wieczorem chyba logiczne Ci którzy myją zęby raz na tydzień mają żółte ,pruchne nie będę wspominał o nieświeżym oddechu Nie ktoś, tylko ja. 3 razy dziennie myjesz zęby? Ja nie mam na to czasu, pracuję. Wystarczy raz na tydzień, przy niedzielnej kąpieli. A Ty się pewnie opierdalasz, obiboku, to masz czas na szorowanie. Nie wiem zresztą po co.

Gość musztarda
Majtki też pewnie zmieniacie codziennie.... taaa....

Gość tak często jak potrzebuje
ja nie moge, ale wy macie problemy xD ja biorę prysznic tak co 4 dni tak samo myje głowe. Ale gdy np. byłam na jakiejś dyskotece czy coś i sie spociłam to oczywiście natychmiast kąpiel to chyba oczywiste. No i jak mam okres to podpaski zmieniam z 5 razy dziennie + na noc. Nie wiem jak można lecieć na 1 dziennie. Moja koleżanka tak robi albo wkłada tampona 1 na caly dzien i uwaza ze jest fajna, a taka prawda ze od niej smierdzi tylko nikt jej nic nie mowi ale chyba musze jej to powiedziec dla jej dobra jak myslicie ?

Tampon jeden dziennie? Jak dla mnie to można grzybicy nabyć... i pewnie na noc też tampon? za dwa lata będzie miała pochwę jak po 3 ciążach... a z tym, że bierzesz prysznic co 4 dni, to serio było?

Gość wtedy kiedy potrzebuje
tak serio to nie mam jakis tam dni i nie mam tak ze musze przestrzegac dni. Kiedy czuje ze musze juz wziac prysznic bo np. mialam ciezki dzien to biore i tyle ! Niektórzy tak jak tu widze myja sie co tydzien, a niektorzy codziennie a ja tak co 3 dni cos w ten desen no ale rzecz jasna podczas miesiaczki codziennie zeby nie bylo.

Z kontekstu i stylu w jakim to piszesz nie wynika, żebyś żartowała, ale może wkręcasz? Jak myjesz się co 3 dni? W ogóle się nie pocisz?

Gość migdałowe oczy
nadal podtrzymuję ze człowiek jako istota myśląca powinien myc się wedle potrzeby tzn jak jest spocony,brudny,jak kobieta ma okres to przy kazdej zmianie wkladki a jak nie ma mozliwości to sa nawilzane chusteczki chocby te dla niemowląt,ja osobiście codziennie rano bo jak ide do pracy to musze czuc sie komfortowo a w nocy tak mam że się poce,kiedys nasze babcie nie miały wanny a tylko blaszaną miske i wodę w studni a do tego szare mydlo i jak chciały byc czyste to były mimo niedogodności,a teraz co prysznice wanny dostęp do srodków higieny i nadal smród brud że o zapoconych kołniezykach sypiacym się łupiezu czy brudnych paznokciach nie wspomnę

Gość hahahahahahaha
Czerwona limonka Tampon jeden dziennie? Jak dla mnie to można grzybicy nabyć... i pewnie na noc też tampon? za dwa lata będzie miała pochwę jak po 3 ciążach... hahahaha, oj dzieci, dzieci, ale z was można się pośmiać :) Skąd ty takie historie bierzesz? :D...Jeszcze z tą grzybica ci daruję, ale z tą pochwą jak po trzech ciążach...widać w życiu tampona nie używałaś:)

ojej czerwona limonko to nie jest tak ze sie nie poce tylko uzywam odpowiednich i drogich antyperspirantow jak mam nadzieje wiekszosc ludzi no i sie tak nie poce a jak juz to to nie smierdzi co ja jestem jakims robotnikiem ze musze sie wiadomo codziennie wykapac ? nie ! jestem zwykla kobieta i pracuje w biurze przy klimatyzacji i wogole. No bo jesli bym miala prace fizyczna no to jasne ze codziennie. JA nie moge jakie problemy. Jestem za tym zeby myc sie wtedy kiedy sie potrzebuje. I nie patrzec na innych bo kazdy zna swoj oraganizm najlepiej.

Jeszcze z tą grzybica ci daruję, ale z tą pochwą jak po trzech ciążach...widać w życiu tampona nie używałaś Skoro pochwa rozszerza się pod wpływem częstych stosunków, czy ciąży to chyba od tamponu, na którego spływa krew przez cały dzień, czy całą noc też, tak? A co do grzybicy to skoro ta krew się kisi w tym tamponie przez cały dzień do tego taka laska podmywa się raz dziennie, to chyba da się nabyć? Znam osoby które rzadko chodzą na basen, nie współżyją i noszą tampony a mają grzybicę. Może Ty uważasz, że zmienianie tampon raz dziennie jest ok? Do: wtedy kiedy potrzebuje Skoro tak uważasz. Ja się strasznie nie pocę, wydaje mi się, że normalnie używam Rexony i tego najnowszego Garniera co teraz wyszedł kosztują one w granicach 10 zł to nie są super drogie, ale nie za złotówę.

Migdałowe oczy - mam to samo zdanie. Staram się przestrzegać zasad higieny i nie mam brudnych paznokci, nie wali ode mnie i nic z tych rzeczy i jakby coś takiego było to czułabym się skrępowana, dlatego dziwię się ludziom, którzy udają, że nie czują swojego okresu albo potu... Czasami jest tak, że po w-f'ie się spocę, ale strasznie źle się z tym czuję, jak popsikam dezodorantem to i tak czuć i muszę czekać aż wrócę do domu i się umyję.. Ale się rozpisałam ;p

nom, w rossmanie te garniera sa po chyba 8 zl. Planuje sobie go kupic. Nie wiem jak mozna kupowac takie tanie deodoranty takie w tesco albo w biedronce po 2, 3 zl. A jesli chodzi o paznokcie to mam taka obsesje ze zawsze musza byc czyste i zadbane, bo inaczej wariuje heh. Co do tamponów, wiem o grzybicy i wogole dlatego ich nie uzywam sa bardzo niezdrowe najlepiej zeby tam wszystko wycieklo ;P

Te Garniera są lepsze od Rexony ;D polecam ;) Tylko ja daję 12 w Rossmanie. Tamponów też nie używam ze względu na to co napisałam, tylko zostałam wyśmiana ;p

niepotrzebnie zostalas wysmiana ja sie z toba zgadzam no coz nie wiem kto to pisal jakis facet czy co ? hmm.. moze pedal heh.

hahaha, no tak zeby nie bylo my jestesmy grzeczne ;) co tak nudno na tym topicu ?

Gość 80juliette80
raz dziennie i czasem po nocy jak np. wiem, ze mialam koszmar, ktory "wyciagnal siodme poty" Oczywiscie kazdorazowo po seksie, ale narazie mam przerwe w tych sprawach ;) OGOLNIE TO TEZ WKURZA MNIE JAK LUDZIE NIE OSZCZEDZAJA WODY !!! MOZE NIE POMOZEMY TYM DZIECIOM W AFRYCE, ALE CHOCIAZ SWOJEMU KRAJOWI :) NIE ROZUMIEM LUDZI (SZCZEGOLNIE DZIEWCZYN), KTORYCH DZIENNA DAWKA SPORTU OGRANICZA SIE DO KLIKANIA NA KLAWIATURZE I PISANIA SMSOW, A KAPIA SIE BOG WIE ILE RAZY I NAPUSZCZJA TYLE WODY, ZE PRAWIE ROBI SIE FALA I MOZNA SURFFING UPRAWIAC. Za czasow studenckich mialam taka wspollokatorke, nie polecam ;/

Gość rudowłsa ja
to zależy, dla mnie standard to poranny prysznic i długa kąpiel wieczorem. W lecie wiadomo - dodatkowy prysznic w ciągu dnia.

jak jestem spocona, brudna Co najmniej dwa razy dziennie rano i wieczorem Czasami w nocy i w dzień pa