Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

finansistka85

CENNIK USŁUG STOMATOLOGICZNYCH

Polecane posty

Ludziska, mam pytanko... Dawno nie byłam u dentysty.. Wiem, wstyd się przyznać, ale planuję zrobić przegląd paszczy i uzupełnić ewentualne braki... Chodzi o to, że chciała się zorientować, jakie są u Was ceny usług stomatologicznych, przykładowo założenie plomby, znieczulenie, jakieś leczenie kanałowe, czy piaskowanie? Z góry dzięki za wypowiedzi- zaznaczcie jeszcze, czy mieszkacie w większym mieście, czy w małej mieścinie:)

za leczenie zeba, tzn. wiercenie i plombe placilam 120 zl, znieczulenie 30 zl. za powazniejsze wiercenie 150 :o fluoryzacja 70 zl :o drogo jak nie wiem :o duze miasto

Gość pacjentkaa
Zwykłe leczenie (wiercenie+założenie plomby) - 80 zł Znieczulenie - 30 zł Piaskowanie - 70 zł Leczenie kanałowe - 150 zł

Gość pacjentkaa
moje miasto ok. 100 tyś.

pacjentka, to jeszcze nie aż tak tragicznie.. Ostatecznie, jakby miała jakieś 5 zębów rozłożyłabym to na 2 miesiące i 500 zł zostawiła, to jeszcze jakoś da się wytrzymać..

Gość a ja sie podłączę podtopik
i zapytam czy wymiana plomby kosztuje tyle samo co zwykłe leczenie,czy mniej?I czy to boli>

Gość pacjentkaa
Akurat ten cennik obowiązuje u mnie w mieście i czy jest to prywatnie u stomatologa, który ma własny gabinet czy gdzieś w prywatnej przychodni. Postaraj się pójść do dobrego fachowca, który nie wynajdzie Ci (tak jak moja poprzednia stomatolożka lecząca mnie od dzieciństwa) 9 dziur. 2 innych potwierdziło tylko 2 małe + wymiana plomby. Powodzenia :)

finansistka napisalam, ze duze miasto :P ja leczylam 5 zebow, jednego wyrwalam, przy kazdym bralam znieczulenie, do tego fluoryzacja. ponad 1200 zl poszlo :O:O:O ale babka ma porzadny sprzet i pewnie dlatego tak drogo :O

Gość pacjentkaa
Kurcze tego to już nie wiem. Ostatnio właśnie byłam na leczeniu 2 zębów i wymianie plomby ale kurcze nie pamiętam coś około 300 zł zapłaciłam ( 2x80 +znieczulenie 60 zł i nie pamiętam ale chyba mniej zapłaciłam niż samo leczenie)

kanałowego nie miałam od kilkunastu lat, ale leczenie i plombowanie u mojego dentysty za jednego ząbka wynosi 450zł:O Dodam jednak, że jeżdżę do niego specjalnie na drugi konie Polski

Gość aaaabbbcccdplk
o w morde, ale macie droga. mieszkam w ok. 17 tys-ecznej miescinie, w srode ide do dent. i z tego co wiem zapłace ok. 40 zeta najddrozej wynioslo mnie wiercenie + plombisko 60 zeta

No to widzę, że ceny dość zróżnicowane.. Kurde, muszę się zorientować u mnie w mieście, jak to wygląda:)

Może i drogo, ale plomby mi się trzymają 7 lat więc warto w moim przypadku zainwestować, nie jeżdżę do niego często, ale raz na rok jestem obowiązkowo na przeglądzie. I w tym roku coś czuję że dam mu sporo zarobić, bo mnie dwa zęby bolą:O

ja tez to mialam :o 5 lat nie chodzilam. i 5 zebow do leczenia :o balam sie panicznie, ale nie bylo zle. tylko ta kasa :O:O:O

Ja się boję, że będę miała więcej niż 5:( Jeden mi się już dawno temu ukruszył i czuję, że tam będzie musiało być leczenie kanałowe:( Czuję jeszcze, że w innym też jest dziura, czyli już dwa są na bank.. A ciekawe ile mam dziur, o których nie wiem.. Już mnie portfel boli:)

Gość Piękna zgrabna i powabna
Jasny gwint ! Gdzie Wy chodzicie ? Znieczulenie - 20 plomba - 30-60 Kanalowe -120 zdjecie kamienia raz w roku - gratis :D

jeszcze mnie dwa bolą, ale musze poczekac do sierpnia, bo babka jest na urlopie. i kolejne 3 stówy w plecy :O

Gość pacjentkaa
Nie masz co się martwić. Stomatolog poinformuje Cię o ilości zębów do leczenia. Na spokojnie sobie to przekalkulujesz i rozłożysz je na raty. Zyczę Ci w każdym razie małej ilości dziur ;)

Gość Elizza666
Co gabinet to niestety inne ceny, najważniejsze żeby trafić na fachowca. Ja chodzę do gabinetu Endo Medica i jestem zadowolona :) Długo szukałam ale znalazłam!

Gość dentystawsieci
Pacjent musi wiedzieć, ile ma zapłacić za świadczenie, którego koszt pokrywa z "własnej kieszeni". Kilka dni temu powstała pierwsza w Polsce porównywarka cen usług stomatologicznych: www.dentystawsieci.pl Serdecznie pozdrawiam! :)

Gość gość
Dobrze tez jesli pacjent wie dlaczego płaci tyle ile płaci :) Otóz warto miec na uwadze, ze czesto dentysci sami muszą sobie kupowac swoje materiały, bo nie każdy gabinet im je zapewnia. Dlatego zaopatrują się czesto w miejscach takich jak http://www.donau.com.pl/ . W zwiazku z ttym koszt musi im się zwrócić tak,żeby mieli zysk, a nie musieli dokłądac jeszcze do interesu. Mam nadziejz,e teraz przychylniej na to wszystko spojrzycie , bo wiele ludzi naprawde narzeka na to, jacy to ci dentyści nie są drodzy. A to nie jest taka ich fanaberia tylko ;)