Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham moje malenstwa

pytanie do kobiet, ktoe urodzily blizniaki

Polecane posty

Dowiedziala sie w piatek, ze bede miala blizniaki :) Czy to prawda, ze na pewno urodze przez cesarke i moje malenstwa przyjda na swiat szybciej, niz przewiduje temin?

Gość babybeee
ja osobiscie mam pojedyncze sztuki ale w rodzinie jest kilka par blizniąt. Wszystkie przyszly na świat naturalnie. A co do terminu to różnie. najczesciej wczesniaki a jesli nie wczesniaki to ostatnie tyd lezenia plackiem na patologii. Pozdrawiam i gratuluje podwójnego szczescia

mozna donosic do jakiegos 38 tygodnia (mi gina mowila, ze nawet do 40). i niekoniecznie trzeba lezec na patologii....

Karolina M. mam nadzieje, ze masz racje, bo bardzo bym nie chciala wyladowac w szpitalu szybciej, niz przed porodem! Chcialabym tez urodzic naturalnie.

Gość seksiarakiii
moja siasiadka 21 lat urodzila dwie piekne zdrowe dziewczyki po 40 tyg naturalnie, i jak wida ciaza przenoszona i to z blizniakami, a tak na narginesie to im pozniej urodzisz tym lepiej dla dzieci i nie ciesz sie tak ze bedziesz miala cesarke i ze szybciej bo to nie ma sensu, masz ciaze podwyzszonego ryzyka i dbaj o siebie jak mozesz:)) pozdrawiam, na kiedy masz termin?:)

Kto powiedzial, ze chce urodzic szybciej i przez cesarke? Przeczytaj to, co napisalam wyzej.

Gość gkodd
o rodzaju porodu zdecyduje lekarz, jeśli stwierdzi że cc bezpieczny to zaproponuje, w szpitalach raczej nie nadużywają cc, więc wskazania muszą być a upierać sie i narażać życia swego i dzieci to chyba sensu nie ma. Gdy leżałam na patologii była dziewczyna ze wskazaniami do cc, która jednak się na to nie godziła i tak leżała, ja już wyszłam a ona została, dla mnie to niezrozumiałe, nigdy nie naraziłabym życia dziecka tylko dlatego, że np. ni echcę blizny, bo innego powodu ni eznam.

Wiesz, ja nie chcialabym rodzic przez cesarke nie ze wzgledu na jakas blizne, tylko dlatego ze wiem, iz po cesarce trzeba dlugo lezec. A skoro bede miec bliznieta, to chcialabym szybciej stanac na nogi i moc sie nimi zajmowac. Mieszkamy z mezem w UK i nie mam przy sobie rodziny, ktora bedzie mogla mi pomoc przy dzieciach. Oczywiscie jesli beda wskazania do lezenia w szpitalu lub cc, to sie nie bede wahac, kazda z nas ma przeciez na piewszym miejsu dobro dziecka, a potem to, co by chciala ona! Ja wyrazilam tylko glosno swoje pobozne zyczenia!

Gość po cc
tez mozna szybko dojść do formy, tylko trzeba od razu jak tylko wolno podnosić się, chodzić, mimo, że ciężko. Ja musiałam biegać z odciągniętym mlekiem na oddział wcześniaków i szybciej doszłam do formy niz inne dziewczyny z sali, które mniej chodziły