Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjljiojm

guzy/gule przy depilacji bikini depilatorem

Polecane posty

Gość kjljiojm

Witam ,piszę ponieważ moze ktoras z was tez ma ten problem a ja nie mam juz pomysłów jak sobie radzić.Od kilku miesiecy używam depilatora do depilacji bikini ,na początku było wszystko ok teraz pojawiają sie nie tyle krostki ktore znikają po 2 dniach ale robią mi sie duże podskórne gule które utrzymują sie nawet kilka tygodni i nic z tym nie idzie zrobić:/ Wygląda tragicznie ,boli ,czasem zbiera mi sie w tym ropa.Natłuszczam skóre ,robie peelingi ,stosowałam tormentiol ,sudocrem i efekty niewielkie. Maszynki nie używam bo nastepnego dnia po załozeniu bielizny i dodatkowemu ocieraniu skory o spodnie tez są podrażnienia:/ ma ktoras jakies rady?

Gość moniśśśśśśśśśśśśśśś
witam miałam to samo. to są małe czyraczki inaczej zapelenie m,ieszka włosowego. tylko że mi po takim czymś sie rozniosło na pobliskie okolice intymne miałam całe w krostkach to straszny ból. zbiera sie ropa potem wypływa i robi sie strupek. lekarz zalecił po depilacji przetrzec miejsce depilowane spirytusem pare sekund poboli i moze byc z głowy. ja natomiast dodatkowo przemywam wacikiem z woda utlenioną. i radze sie depilowac na noc wtedy skóra zdąrzy odpocząc zanim zalozysz obcisłą bieliznę w dzień. ja tak robie i jest spokoj. tylko ze ja gole sie maszynka o depilatorze niema mowy w tych miejscach :)