Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ograniczenie czy pozbawienie

Ograniczenie czy pozbawienie praw rodzicielskich?

Polecane posty

Jak wygląda sprawa wyjazdu za granice? gdzie ojciec dzieci się na to nie godzi? nie mamy ślubu,nie mieszkamy razem ,nie ma on w żaden sposób ograniczonych praw do dziecka.O co prosić sąd? o zgodę na wyjazd dziecka? o ograniczenie praw ojcu? czy o pozbawienie praw?

podnosze!!!

Gość juz mnie mdli od tego
A co ty sobie myślisz że ot tak poprosisz sąd i on poleci ograniczać albo odbierać ojcu jego prawa rodzicielskie bo jaśie pni ma takie widzimisię? Chesz komuś wywieźć za granicę jego dzieci i jeszcze ci się marzy żeby nawet sąd ci to ułatwił i żeby drugi rodzic (tak samo rodzic jak ty) stracił wszelkie prawa do dzieci? Masz tupet. Żeby sąd ograniczyl lub odebrał komus prawa rodzicielskie, muszą byc ku temu ważne powody. To, że pańci mamusi się zachciało wyjechać z dziećmi i wyeliminować tatusia z gry - nie jest takim powodem.

Wazne powody ku temu są ,ze ich tu nie przedstawiłam to nie znaczy,że jestem pańcią która chce poozbawić tatusia praw.Nie pytam o powody tylko zgode na wyjazd lub ograniczenie,pozbzwienie praw.

Gość wniosek o zgode na
wyjazd dziecka zloz w sadzie rodzinnym, jesli ojciec sie nie zgaza na wyjazd, nie trzeba ograniczac wadzy rodzicielskiej

ok a pytanie takie czy będąc za granica moge złożyc u nas w sądzie wniosek o pobyt dziecka za granicą? wiem na pewno ze jade na wakacje i albo tam zostane albo wróce,gdybym tak została to czy moze złożyć o pobyt dziecka tam? bo o wyjazd to juz raczej nie bardzo bo juz tam będziemy..

Gość wniosek o zgode na
tak mozesz wyslac wniosek poczta do sadu, jak chcesz zeby to ktos zalatwil za Ciebie na miejscu, to wez adwokata

Gość jedno pytanie proste
Czy ty masz pełnię praw rodzicielskich KTO MA W SWOICH RĘKACH PASZPORT DZIECKA? Jeśli masz paszport dziecka ty, to nikogo nie musisz się pytać tylko masz prawo wyjechać z własnym dzieckiem gdzie ci się podoba.

Gość wniosek o zgode na
nie jesli dziecko jest nieletnie i oboje maja prawa rodzicielskie

Gość taka sobie franca
to nie jest takie hop siup ja mam pismo sporzadzone u notariusza , gdzie jest napisane , ze ojciec dziecka obecny przy sporzadzaniu tegoz pisma,zgadza sie na wyjazd dziecka z matka na czas nieokreslony moj ex az tak nie chcial tatuskowac , wiec u mnie sad nie byl potrzebny

Mam paszport dziecka w rece ,ale ojciec zgadza sie na wakacje ,ale nie na wyjazd na stałe...a ja jeszcze nie wiem czy jade na stałe czy na wakacje..pojade,zobacze i zadecyduję

Zgodne działanie rodziców jest potzrebne tylko przy wyrabianiu paszportu. Jeśli udało ci sie go wcześniej wyrobić i masz go w rękach to możesz jechać z dzieckiem jako jego opiekun czyli rodzic - a wtedy to dopiero druga strona może sobie latać po sądach i próbowac coś udowodnić. Wystarczy ,że matka będąc za granicą zapewni dziecku lepsze warunki bytu to juz dla sądu jest dostateczny argument, by dziecko było z matka za granicą.

"Mam paszport dziecka w rece ,ale ojciec zgadza sie na wakacje ,ale nie na wyjazd na stałe...a ja jeszcze nie wiem czy jade na stałe czy na wakacje..pojade,zobacze i zadecyduję" jedziesz z dzieckiem potem to juz problem tatusia :-P większości nie chce się odwiedzić dziecka za granicą , a co dopiero sądzić z jego matką Skoro masz paszport to po prostu jedź.

Gość taka sobie franca
jezeli ojciec nie ma zasadzonych widzen z dzieckiem to powinno byc latwiej

Przepraszam ze pytam ,ale skąd takie wnioski? bo doradzców tu duzo ,ale nikt nie wypowiada sie na swoim przykładzie a raczej na podstawie przypuszczeń..wiec juz nie wiem jak jest na prawde.Obaiwam sie że po wakacjach jeżeli zdecyduje na pozostanie z dzieckiem za granicą,ojciec dziecka rozpeta piekło i będzie ciągał mnie po sądach,dlatego nie wiem co robic? czy czekac az on wniesie sprawe i sie wtedy tłumaczyc dlaczego postapiłam tak a nie inaczej,czy samej wniesc sprawe o zgode na pobyt dziecka za granica ,bo o wyjazd to juz troche za późno jezeli po wakacjach tam soatniemy.

Gość wniosek o zgode na
nie przy kazdej waznej decyzji dla dziecka a taka jest wyjazd/pobyt za granica jest niezbedna zgoda obu rodzicow chyba ze zamiast zgody jednego rodzica jest zgoda sadu (najwazniejsze jest wtedy dobro dziecka)

Gość wniosek o zgode na
zloz sama wniosek w sadzie jak sie zdecydujesz tam na pobyt, jestem prawnikiem

Gość taka sobie franca
najlepiej bedzie jak sie dopytasz u adwokata jakiegos czy cos bo potem jak bedziesz chciala zostac za granica i przyjac obywatelstwo to zgoda ojca bedzie Ci potrzebna

a możemy porozmawiac np. na gg? taka osoba jest mi teraz bardzo potrzebna ale wszyscy na urlopie

Bo mam jeszcze jedno ważne pytanie ,ale raczej nie na forum..

Gość wniosek o zgode na
dobrze, podaj jakis namiar na siebie:-)

to mój numer gg 10782271

No i cisza,odezwiesz sie do mnie na gg?

Gość wniosek o zgode na
mozemy sie umowic na pozniej, pod wieczor? odezwe sie

ok z góry dziekuję!!

Gość gienowefa
zwroc sie o prosbe na wyjazd...jesli ojciec widuje dziekco i interewsuje sie nim to nikle szanse na pozbawienie chyba ze ejst patologicznie i morlanie zepsuty

Gość gienowefa
ja jestem w tym temacie pozbawienia wladzy rodzicielskiej:P

I jak ci idzie? genowefo?

Gość anna127
mam pytanie co oznacza zawiesic władze rodzicielska na czas pobytu za granicą? czy po przyjezdie do polski bedzie on miał takie same prawa jak ja , chociaz on przyjezdżaa na krótko bo na tydz. czasu prosze o odpowiedz

Gość anna127
hallo jest tu ktos?