Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablable

BŁAGAM O SZYBKĄ PORADĘ! CIASTO W TRAKCIE ROBIENIA!

Polecane posty

Gość blablablable

Cześć. Bardzo Was proszę, doradźcie mi szybko. Jestem noga w kuchni, ale dziś się wzięłam za ciasto. Robię drożdżowe z serem. Przepis: http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/ciasto_drozdzowe_z_serem/ Tam jest takie coś: składniki : masa serowa: ser biały 3 krotnie mielony 60 dkg cukier puder 1 szklanka jajka 4 sztuki budyń waniliowy z cukrem 1 opakowanie masło 2 łyżki mąka ziemniaczana 1 łyżka sól szczypta proszek do pieczenia szczypta i sposób przyrządzenia: Na masę: żółtka, budyń, masło, cukier, sól i proszek zmiksować, dodawać po łyżce sera. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy i delikatnie wymieszać. Chodzi o ten budyń. Mam go najpierw ugotować czy wsypać ten proszek do reszty składników???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sesesee
Jezuuu kobieto... jasne ze ugotować ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewelinka mala
mi sie wydaje ze tak jak w serniku budyn w proszku...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewelinka mala
oj, chyba nie bo ta ma byc dzrozdzowe z serem to raczej ugotowac...sorry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znawczynie
jasne , że w proszku ten budyń ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567....
budyń ugotować jak ostygnie miksować z resztą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewelinka mała...
zajrzałam do tego przepisu, raczej budyń ugotowany.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w przepisie nie ma mleka
Nie gotować tylko wsypać proszek, jak w serniku!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak sie pytam
autorko i co zrobilas??????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gdyby trzeba było gotowac budyń to byłoby to napisane w przepisie,bo taki budyń z reguły gotuje się na mniejszej ilości mleka lub zageszcza mąką,a w tym przepisie sądze że trzeba dodać budyń w proszku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
budyń w proszku-często dodaje się go do masy serowej na sernik zamiast mąki ziemniaczanej -więc w proszku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×