Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluszek26

Co to takiego - problem intymny u dziewczynki, jak jej pomóc?

Polecane posty

Gość maluszek26

Nie wiem czy to odparzenia bo nigdy nie mieliśmy takich problemów a mała ma 1,5 roczku. Opiszę to - rozchyliłam wargi sromowe i odbyt bo miała takie przypuchnięte i ciepłe a tam mocno czerwone. Co to takiego czym ją posmarować co to moze być. Przewijam ją na bieżąco...

Gość maluszek26
jeszcze troche mam tej maści spróbuje - dzieki, a co to może być czy to odparzenia?

możliwe ze to odparzenie ostatnio było bardzo gorąco i mimo czestego zmieniania pieluszki mozliwe jest odparzenie . jesli córeczce nie przejdzie nalezy się zgłoscic do lekarza , ale do tego czasu smaruj tym sudocremem często daj jej lezec bez pieluszki niech sie wietrzy :) może na jakiś czas zrezygnuj z pampersów i zakładaj małej zwykłe pieluszki tetrowe . a i myj ją w szarym mydle

Gość ktotoktoto
Powinien to zobaczyć lekarz. Może być to zmiana grzybicza, możesz jeszcze przed wizytą spróbować posmarować te zmiany Pimafucortem - bez recepty. A jesteś 100% pewna, że dziecka nikt nie molestował? Sorry za takie pytanie, ale twój opis jest nieco niepokojący, a na zimne trzeba dmuchać.

Gość miałmiałmiał
z tego co wiem, to nie wolno niczym smarować wewnątrz. idź do lekarza lepiej zamiast kombinować. albo puść ja trochę bez pieluchy, dobra jest też kąpiel w krochmalu.

Gość moja miala tak samo
moja corka w wieku 2 lat miala tak samo, zastosowalam masc bepanthen no i jak najwiecej puszczalam ja bez pieluszki - przeszlo po jakichs 3 dniach. dziewczynki maja wrazliwe "te miejsca" wiec o tego typu odparzenia nie trudno.

Gość moja miala tak samo
ale miala tylko mocno czerwone wejscie do pochwy, a odbyt normalny.

Gość fgggstre
ja moja miala bardzo czerwone tak to okazalo sie ze to grzybica, bo wlasnie upakly byly i przez to jej sie zrobila i tylko leki na recepte pomoga a na wszelki wypadek zrob jej badanie moczy zeby wykluczyc zapalenie pecherza lub cewki

Gość maluszek26
Nie uraziłaś mnie ale odpowiem - nikt jej nie na pewno molestował jestem z nią 24/h. Czerwone jest całe miejsce gdzie sie styka skóra od konca kosci ogonowej go warg. No nic spróbuje sudocremem i pójdę do lekarza, doszedł jakiś stan podgorączkowy jej teraz nie wiem czy to z tego czy idą ząbki... :(

Gość maluszek26
no i puszczam ją bez pieluchy ale tam powietrze ciężko dochodzi bo przecież skóra sie cały czas styka.

Gość hdfyhy
tak na marginesie.. dzieciak ma 1,5roku a nadal w pampersy wali? jak jestes z nia 24/na dobe to czemu jej nie oduczysz od pampersow? jakie te matki dzis sa leniwe

Gość drtyy
mojej córce czasami tak sie dzieje.Wykąp na noc i posmaruj sudocremem choćby.Zrób tak jakbyś z niemowlakiem na odparzenia robiła.Dorosłej kobiecie czasmi się tak robi a co dopiero dzieciakowi w pampersie:)

Gość maluszek26
Co cie dziwi ze 1,5 roczne dziecko w pampersie chodzi? Ona ma rozumieć a nie tylko być sadzana na nocnik. co z tego że czasami ja posadze na nocnik a nastepnym razem sie zsika albo zrobi kupe w pampersa?? Czego ja to nauczy? NIECZEGO. Pampersa jak ściągne to od razu będzie konieca nie tak po trochu.

Gość mikufiku
krochmal, krochmal i jeszcze raz krochmal. a pupę można zasypywać mąką ziemniaczana, u nas cuda zdziałała.

Gość maluszek26
spróbuje na noc z tym krochmalem - dodam do kąpieli i na pupe na noc. P.S. CO DO ODUCZANIA PAMPERSA: Oczekiwanie od niespełna dwuletniego dziecka, że będzie w sposób zdyscyplinowany korzystało z nocnika, nie ma sensu. Jeśli za którymś razem uda mu się zrobić siusiu lub kupkę, będzie to przede wszystkim sukces... mamy, która w porę uchwyciła zbliżający się moment wypróżnienia. Cała "operacja” odbywa się w tym wieku jeszcze poza świadomością malucha.

Gość vilkakora
Z doświadczenia wiem ze lato to najlepsza pora uczyc korzystania z nocniczka, w tym procesie pomocna bedzie tetra bo dziecko musi czuc moment w którym ma mokro.

Gość wetka2345
np. ja swoje dziecko i wszystkie dzieci jakie znam były oduczane od pampera jeszcze przed skończeniem roku. nie wiem w czym problem i tez uważam, że to zwykła wygoda i lenistwo matki. I tego są takie skutki: odparzenia, podrażnienia.

Gość vilkakora
No az taki szybkie to one nie były ale gdzies tak miedzy 1,5 a ukonczeniem 2 roku było po pampersowym problemie.