Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samonna

czy związałabys się z synem alkoholika?????

Polecane posty

Gość samonna

Gość artwwss
porabało Cię:O

zaczernij sie to ci powiem czy wiazac się czy nie

Gość kamilllaaa..
nie chce miec do czynienia z patologią

z motyka- tu nie chodzi gorzy/lepszy ale o to ze moga yc z tego powodu komplikacje.. a nie kazdy chce dodatkowy problem skoro moze go nie miec u boku kogos tzw.'normalnego'

nigdy nie związałbym się z córką alkoholika :P Ps a co z synem alkoholiczki? :P

Gość gardaaa
tacy męzczyźni powinni być sami do końca zycia nie zasługuja na miłość ze strony kobiety

depeche - ale jakie komplikacje? dzieci alkoholików są z reguły dużo bardziej wrażliwe, wyrozumiałe, tyle, że potrzebują dużo miłości i zrozumienia - siedziałam kiedyś w temacie i ciężkie dzieciństwo działa często właśnie na plus w dorosłym życiu. jest nawet takie ładne zdanie 'trudne dzieciństwo nie usprawiedliwia, ale zobowiązuje'

Samona podejrzewam ze nie masz zielonego pojęcia o życiu,tym dorosłym nie łóżkowym ,bo o tym to każdy ma ,na innym topiku dajesz świetne rady by chłopak poszedł do pracy ,zarobił na mieszkanie i już.Jeśli o ciebie samą chodzi nie wiesz co zrobić ? poczytaj o chorobie alkoholowej ,dorośnij a wtedy spojrzysz na wszystko i wszystkich inaczej.więcej pokory i szacunku dla innych

Gość synom alkoholików
mówię nie tak samo jak niepełnosprwanym chorym i kryminalistom

nawet nie o to chodzi,ale twoje dzieci maja wtedy dziadka alkoholika..kazde spotkanie rodzinne konczy sie tym,ze jeden luj sie zaleje i wszystkich zwyzywa...

ponieważ ja od dawna mam z tym człowiekiem na pieńku (inne powody niż alkohol) wiec tak czy inaczej nie mam zamiaru na kontakty z tym człowiekiem :)

tak a z synem żołnierza? policjanta? lekarza? synem otyłego, łysego? synem palącego papierosy? jakie to ma znaczenie? owszem wiele zachowań wynosi się z domu, ale wynosi się też to, jak być nie powinno, nikt nie jest duplikatem swojego rodzica, zresztą syn alkoholika może być synem dzielnej kobiety i do niej być podobny dziecko alkoholika najlepiej wie, do czego alkoholizm prowadzi i wydaje mi się, że - o ile jest normalny, nie przebywa w zk etc.- wie, jakich błędów nie popełniać, ktoś tutaj słusznie napisał, że trudne dzieciństwo uwrażliwia był tutaj temat o dda z linkami do stron - poczytaj zanim napiszesz coś głupiego

a ja chce wiedziec, dlaczego syn alkoholika budzi emocje a alkoholiczki juz nie? :P

"dziecko alkoholika najlepiej wie, do czego alkoholizm prowadzi" no i wlasnie w tym jest problem... dzici alkoholików czesto są niepijące - czyli totalne sztywniaki

\" z motyka- tu nie chodzi gorzy/lepszy ale o to ze moga yc z tego powodu komplikacje.. a nie kazdy chce dodatkowy problem skoro moze go nie miec u boku kogos tzw.\'normalnego\"--------- nic równie głupiego dawno nie czytałam, kogoś normalnego , a któż to taki normalny ? czyżby nie syn/córka alkoholika hmmmm

Tak, jestem z takim ponad rok. On i jego matka zerwali kontakt z ojcem. Moja teściowa to najfajniejsza babka pod słońcem. Z kompleksów leczy (jak nie chcialam jesc, bo stwierdzilam, że utylam i ograniczylam jedzenie to mnie wysmiala i przyniosla pyszną pomidorówkę :) ) A mój nikczemny jamochłon, to cudowny człowiek, chociaż - jak ktoś tu już napisał - potrzebuje dużo miłości i zrozumienia. Musi czuć się bardzo kochany, inaczej jest mu źle. Ale akurat ja jestem straszną przylepą i w ogóle, więc on wie, że jest mój najjedyńszy i już :)

" Musi czuć się bardzo kochany, inaczej jest mu źle." czyli taka ciotka po prostu :P:P

komiczne dlaczego źle? Czy to, że ktoś jest wrażliwszy i wszelkie objawy odtrącenia bierze do siebie, to znaczy, że "ciotkujemy"?

"Czy to, że ktoś jest wrażliwszy i wszelkie objawy odtrącenia bierze do siebie" tak, bo są to cechy niemęskie...