Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakk too jest

czy zasiłęk rodzinny trzeba załatwiać indywidualnie, czy robi to pracodawca?

Polecane posty

Gość jakk too jest

mąż pracuje w rodzinnej firmie jest zatrudniony u swojego ojca, księgowa mu powiedziała, że sam ma sobie wszystko pozałatwiać czy nie jest tak, że to pracodawca powinien się tym zająć, a mąż powinien tylko dostarczyć księgowej odpis aktu urodzenia i wypełniony papier, a resztę ona powinna załatwić? czy to faktycznie trzeba wszystko samemu załatwiać? a jeśli tak, to co i gdzie powinnam dostarczyć?

Gość nikt nic nie wieee
? :-(

Gość musi zalatwic sam
kiedys w zakladach pracy,teraz firma nie am nic do tego.Ksiegowa ma racje

Gość moja droga...
Zaswiadczenie o dochodach za 2008 wasze ze skarbowki ,tam wypełnic wniosek,jesli składacie pierwszy raz to ksero dowodów plus akt urodzenia dziecka.Jesli przekraczacie 538zl(czy cos koło tego,bo sie zmieniło)na osobę to nie macie po co tam wogole isć:(( tak więc jesli jest was 3 i przekraczacie 1600zl na m-c to nie dostaniecie zasiłku.I to Twoj mąż ma isc,a nie pracodawca,bo to nie jest dziecko pracodawcy:))

Gość moja droga...
tam tzn w MOPS:))umknęło mi:))

Gość jest jeszcze opcja
samemu w MOPS i powiem tylko tyle, że ilość dokumentów jaką trzeba złożyć to koszmar, ja już 3 lata z rzędu robię podchody, bo za każdym razem się poddaję na końcu...zawsze jak już myślę że mam wszystko okazuje się że jeszcze coś a uprzejmość urzędniczek pozostawia wiele do życzenia :(

Gość jakk too jest
dziękuję dziewczyny czyli teraz wszystko trzeba samemu załatwiać teraz wiem na czym stoję pozdrawiam