Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZestresowanaBabka

Jak wyluzować?

Polecane posty

Gość ZestresowanaBabka

Jestem młodą, zdrową kobietą. Mam rodzinę, chłopaka, znajomych, studia.. Jestem zdrowa itd. Powinnam być szczęśliwa, a tu klapa. Ciągle czyms sie przejmuje i wymyslam jakies nowe problemy. Chłopak ma gorszy dzień i mnie pocałuje pare razy mniej, niz zwykle to chodze struta przez dwa dni i ciągle się tym dręczę. Coś innego pójdzie nie tak, to jest to samo. Co zrobić, żeby przestać się tak przejmować wszystkim? A może ktoś z Was ma podobnie?

Gość niiuuniiaa
ojj ja mam podobnie. tak samo nie dam rady wyluzowac. ale chodzi tu glownie o chlopaka. dzisiaj jak cos mowilam to sie czepial do mnie troche to ja od razu to przezywam az do teraz :( i mysle ze wczesniej tak nie mowil a teraz chamsko sie do mnie odnosi.. no tez nie wiem co z tym zrobic ::(((

nie rozumiem Cie. zamiast ciesyzć sie z tego ze masz wszystko to chodzisz i sie uzalasz.. przeciez tak nie mozna.. ja w ostatnich miesiacach rpzezyalm wiele i potrafie mimo wszystko dostrzegac w swiecie cos dobrego i ciesyzc sie z zycia. musisz poprsotu zmienic nastawienie nauczyc sie cieszyc z malych rzeczy i nie przjemowac drobnymi :) popatrz tlyko jaki swiat dookola jest piekny i zawsze ciesz sie z tego co masz a co moglabys stracic.. zycze powodzenia. :) pozdrawiam

niskie poczucie własnej wartości? - i stąd to czarnowidztwo? albo brak samoakceptacji

Gość ZestresowanaBabka
Ciekawska 999 - to tak tylko latwo się mówi. Wiele razy sobie powtarzalam w takich chwilach, że to przeciez nic strasznego, że ludzie przezywają naprawdę straszne tragedie... Ale to nie pomaga. Jak juz mi cos wejdzie do głowy to nie chce z niej wyjśc i mne dręczy :/

Gość ZestresowanaBabka
jasia s. - z tym poczuciem wlasnej wartości to może masz i rację. Kiedyś robiłam test dotyczący wlasnie tej kwestii, ale nie taki z gazety tylko z poradni psychologicznej i wyszło mi, że moje poczucie własnej wartości jest bardzo niskie, w zasadzie zerowe. Tylko nie za bardzo wiem jaki to ma związek z tym, że tak wszystko przeżywam i się dręczę.

Gość ZestresowanaBabka
niiuuniiaa - widzę, że mnie rozumiesz. Cieszę sie, że nie jestem sama ze swoim problemem, ale jednocześnie współczuje Ci, bo wiem jakie to męczące. Jeden głupi gest, albo slowo i mam popsuty humor na dzień lub dwa :/

Jaki to ma związek? Podejrzewam, ze taki sam jaki ma toksyczne dzieciństwo z problemami w dorosłym życiu.

Gość ZestresowanaBabka
Toksyczne dzieciństwo odbija się zwykle na psychice czlowieka i potem ten ma kłopoty juz jako dorosly. Ale nie rozumiem jak moje nieskie poczucie własnej wartości wpływa na mój brak luzu.

Gość ZestresowanaBabka
Chociaż z drugiej strony... Skoro mam nieskie mniemanie o sobie, to czuję się mniej pewnie i może dlatego tak przeżywam każde niepowodzenie, albo niemiły gest ze strony innych osób. To by się zgadzało. Czyli musiałabym jakoś podnieść poczucie własnej wartości :/ Tylko jak tego dokonać?

a nie jest czasem tak, ze masz wszystko i Ci sie to nudzi? i szukasz na siłę problemów? zwiaek idealny, przyjaciół masz, rodzine tez i po prostu chciałabys poczuc przypływ adrenaliny?

Przewidujesz np. kłopoty, bo Twoja podświadomośc mówi Ci, zę jestes baznadziejna i na pewno to co planujesz nie uda Ci się, Chłopak ma gorszy humor - myslisz, że to przez Ciebie. Tylko to mi przychodzi do głowy. Ale skoro wiesz, że masz niskie poczucie własnej wartości to zrób coś z tym. Myslę, ze mozna chyba znaleźć jakieś publikacje na ten temat. Bo nie sądzę, zeby były jakies na temat jak wyluzować (chociaż ciągle mam przeczucie,ze jedno z drugim jest powiązane chociaż nie bardzo umiem to wytłumaczyć).

Gość ZestresowanaBabka
Venie - nie, to nie nuda. W momencie kiedy nic się nie dzieje i jestem spokojna to czuję się niesamowicie szczęśliwa i to mnie naprawdę nie nudzi. Musialabym byc masochistką. Chociaz z boku to może wyglądać na to, że sama sobie wymyslam problemy, bo często robię problem z niczego. Ale to mnie naprawdę dręczy.

Gość ZestresowanaBabka
Kaamilaa - nie wiem czy za dobrze, czy nie za dobrze. Wiele osób ma to co ja i są z tym szczęśliwe. Ja zresztą też ogólnie jestem szczęśliwa, ale mam wrażenie, że za często sama psuję sobie to swoje szczęście przejmując sie glupotami. Np. chłopak napisze krótszego i mniej miłego smsa, niz zwykle to ja już się zastanawiam, czy mnie nie przestał kochać, a może jest na mnie za coś zły, a może to, a może tamto i chodzę z nosem puszczonym na kwinte :/ A przecież logicznie na to patrząc mógł sie poprostu spieszyć na zajęcia i dlatego pisac krótko.

ZestresowanaBabka Idź tropem niskiego poczucia własnej wartości. Poszukaj moze jakichś poradników typu 'jak pokochać siebie", albo na stronach o psychologii. Od czegos trezba zacząć.

Gość ZestresowanaBabka
jasia s. - dzięki za radę. Spróbuję, może cos pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Jeszcze raz dziękuję :)

A ja uważam dalej tak jak napisałam. Nie odbierz tego źle. Ja na przykład oddałabym wiele, aby "mieć" to, co Ty. Uwierz. Życzę dalszego szczęścia i bezstresowego życia ;)