Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11223344

CZY BĘDE MIAŁA BLIŻNIAKI

Polecane posty

Gość 11223344

Niedawno przerwałam branie tabletek (brałam 2 lata) teraz chcemy z mężem starać sie o dziecko,tylko słyszałam żę po krutkim czasie od tabletek można zajść w ciąże bliżniaczą? Czy to prawda? Napomkne jeszcze że mojej mamy młodsi bracia są bliżniakami ale od innego ojca,czy ma to jakiś związek zemną?

Gość ja brałam prawie
3lata tabletki zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu i jest jedno dziecko

Gość totalna bzdura

Gość Hmhmhmhm
Jesli chodzi o tabletki, bzdura, ale jesli w twojej rodzinke, czyli twoja Mama czy jej rodzenstwo ma blizniaka, tak jest to mozliwe, nie liczy sie takze to ze twojego meza rodzenstwo jesl blizniacze, ma byc od strong matki, jesli twoja mama ma blizniaki z innego malzenstwa, to male prawdopodobienstwo ze Ty bedziesz miala ciaze blizniacza, bardziej twoje dzieci!

Gość Podobno
jest wieksza mozliwosc urodzenia blizniakow, wiec jesli wolalabys tego uniknac mze oodczekaj dla pewnosci jakis czas ze staraniami. A nawiasem mowiac, ja zadnych tabletek nie bralam i spodziewam sie blizniakow dwujajowych, wiec sama widzisz... Nie ma reguly.

Gość 11223344
Moja mama ma dwóch młodszych od siebie braci i oni sa blizniakami,ale oni i moja mama są od innego ojca,czy jest możliwość że ja tez bede miala blizniaki jak jast inny ojciec pomiedzy nimi??? Tylko to mnie zastanawia.

Hm............biorąc pod uwagę to co powiedziały Koleżanki wyżej (linia żeńska się liczy) i w sumie, choć ja po leczeniu, ale jednak w linii żeńskiej w mojej Rodzinie bliźnięta wystąpiły.......... Do tego przypadek Siostry mojego Męża (tabsy) Prawdopodobieństwo istnieje, aczkolwiek..............ja bym się szczególnie nie nastawiała.......pomimo wszelkich zbiegów okoliczności forumowych. P.S. Jeśli Bliźnięta Cię przerażają, to...............może Cię uspokoję - jak człowiek staje przed daną okolicznością bez wyjścia - zawsze sobie poradzi. Na początku jest haos...........ale im dalej w las...... moje Małe mają dziś 2 lata i troszkę ponad 8 miesięcy, owszem, nadal wymagają mojej uwagi, ciężko utrzymać względny porządek przy Dwójeczce, wiecznie mam zaległości w praniu i prasowaniu, ale moje Maluszki bawią się ze sobą, ich przywiązanie do siebie jest rozbrajające, och.......tak bym mogła całą litanię wymienić zalet bycia mamą Bliźniąt. Ale nie będę zanudzała, powiem jedno: podwójne obowiązki, poczwórna radość...... Dziś sobie życia bez moich Dwóch Słoneczek nie wyobrażam za Chiny Ludowe! I mimo, że czasem mam wrażenie, że wariuję - jedno przylepiańsko moich Rozrabiarków, tulących się i ciumkających między sobą wystarcza by całe zmęczenie odeszło bez śladu w dal............:) Dodam, że siedzę już ponad trzy lata w domu..........z tego ponad dwa z Dziećmi:)

Gość a ja znalazlam cos takiego
wypowiedz ginekologa "Ryzyko ciąży mnogiej występuje po długotrwałym przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych i szybkim zajściu w ciążę po ich odstawieniu. Na ciążę mnogą mają wpływ inne czynniki np. genetyczne. Znacznie podwyższony poziom prolaktyny może powodować trudności w zajściu w ciążę, ale nie powiedziane, że tak będzie u pani. Na 3-4 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę powinno się zaprzestać antykoncepcji hormonalnej. Decyzję kolejnej ciąży najlepiej proszę omówić z ginekolgiem" tez sie zasnanawialam nad tym bo zaszlam w ciaze po dwoch miesiacach od odstawienia tabletek i w mojej rodzinie tez sa blizniaki..troche mialam cykora:)ale moj maz to nawet cieszyl sie na podwojne szczescie:)..no ale nosze w sobie jednego bobasa:)dla mnie uffff:)ulga.

Istnieje takie zjawisko jak hiperstymulacja jajników po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Oznacza to, że niektóre dziewczyny przez krótki czas po ich odstawieniu będą jajeczkowały kilkoma jajeczkami na raz. Dotyczy to tylko części dziewczyn, a hiperstymulacja nie trwa długo, najczęściej występuje w pierwszym czasem jeszcze w drugim cyklu po odstawieniu tabletek. Ryzyko ciąży bliźniaczej istnieje, ale jak widać nie u wszystkich i krótko. Ja krótko po odstawieniu zaszłam w ciążę pojedynczą ;)

Gość cos powiem tak
Koniec lat 70siątych i poczatek 80siatych wiekszosc mlodych kobiet łykała tabletki,a bliźniaki były rzadkoscia;),z moich znajomych raz sie zdarzyły ,jednak dwujajowe Bliźniaki dwujajowe dziedziczność,jednojajowe przypadek

zdrowo jest zeby zrobic conajmniej 3 miesiaczna przerwe po braniu tabletek, przed zaczeciem starania sie o dziecko - tu nie chodzi o ciaze blizniacza ale powiklania podczas ciazy i zdrowie malucha

Gość mati2
u mnie z kolei jest taka przypadłość bliźniacza: * moja mama ma brata bliźniaka *ja mam brata bliźniaka *mój mąż ma brata bliźniaka mamy synka ponad 2 latka a teraz staramy sie o kolejną dzidzię...sama sie zastanawiam czy tym razem będzie 1 dziecko czy bliźniaki ...u brata mojego tez jest 1 synek...może niespodzianka bedzie za drugim razem u mnie ;-) pozdrawiam ale co do brania tabl. i ciąża bliźniaczą...coś w tym jest także lepiej poczekaj ze 3 m-ce...chyba że chcesz za jednym razem miec 2 i z głowy...

Gość Ja:)
Nie zawsze marzyłam o bliźniętach ale w liceum miałam w klasie braci bliźniaków:) fascynujące było to jak oni sobie pomagali jak jeden za drugiego odrabiał lekcje i udawali jeden drugiego:) wtedy obudziło się we mnie pragnienie bliźniąt:) Nie mam jeszcze dzieci ale mam ogromną nadzieje że będę miała takie dwie kserokopie ;) Koleżanki które już mają dzieci reagowały z wielkim szałem kiedy mówiłam ze bardzo bym chciał mieć bliźnięta, mówiły ze ie wiem czego chcę , że nie wiem co to znaczy :/ denerwuje mnie takie gadanie!!!! Dla mnie jest kompletna głupotą gadać takie rzeczy. Jeżeli będę miała dwójkę to przecież nie oddam jednego by mieć kłopot z głowy!!! absurd!!!! U mnie w rodzinie są bliźniaczki a mianowicie mojej mamy siostry a u mojego narzeczonego też :) jego mamy siostra ma bliźniaczki:) Jestem bardzo ciekawa czy ja mam jakieś szanse na ciąze bliźniaczą??? Mam wwwwwwwwwwielką nadzieje:)