Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milutka misia

plusy cesarki

Polecane posty

Britnej, jak przeczytałam Twój wpis \"brak problemów z gojącą się raną\" to przed oczami stanął mi obraz mojej własnej rany po cc, opuchniętej, bolącej z założonym sączkami, aby odprowadzać płyn surowiczy, który ciągle się tworzył. Oczywiscie nie każdemu goi się tak źle, ale warto wziąć pod uwagę, że i takie rzeczy się zdarzają. A blizna boli mnie do tej pory, a minęło już pół roku. Ja na pewno nie będę nikomu cc polecać, bo rodziłam też sn i tamten poród wspominam dużo lepiej. Ale to indywidualna decyzja każdej kobiety, warto tylko, żeby znała możliwe konsekwencje.

Gość jestem w 37 tc
Tak szczerze - nie wiem czy czytalas nu.nl jakies 2 tygodnie temu. Byl tam artykul, ze obecnie tylko ok. 40 % kobiet decyduje sie na rodzenie w domu, wiec ten trend tez sie zmienia, ale fakt faktem, ze od wielu kobiet slyszalam, ze jesli ciaza przebiega prawidlowo to rodzenie w domu jest o wiele przyjemniejsze (o ile porod w ogole moze byc przyjemny ;) ), kobieta czuje sie psychicznie bardziej komfortowo, porod przebiega sprawniej, szybciej itd. Sama ma kolezanke, ktora 3 tygodnie temu urodzila coreczke i tez zdecydowala sie na porod w domu. Porod od pierwszego skurczu trwal 3 godziny (to jej pierwsze dziecko) i ona byla bardzo zadowolona, bo powiedziala, ze sama decydowala czy chodzi czy lezy czy siedzi, w miedzyczasie poszla sobie posiedziec w wannie, nikt jej nie dyrygowal, a ona sama decydowala do chciala robi i polozna tylko ja wspierala i nakierowywala. Do mnie jednak te argumenty nie przemawiaja i ja osobiscie wybralam normalnie poliklinike.:)

Gość a ja powiem tyle...
Rowniez mieszkam w Holandii i jesli byc szczerym to nalezy dodac ze rowniez tutaj coraz wiecej kobiet prosi o cesarke i corac wiecej lekarzy sie na nie godzi. W szpitalach w Rotterdamie wedlug mojego lekarza juz dochodzi do 27 procent wiec sporo wyzej niz srednia 13% w calym kraju. Ja sama urodzilam dziecko kilka tygodniu temu po zaplanowanej cesarce na zyczenie (mimo zadnych przeciwksazan zdrowotnych) wlasnie w Holandii.