Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lookin for an answer

WYSŁUCHIWANIE TĘTNA U MALUCHA W BRZUCHU

Polecane posty

Hej! Jestem w 11tc (czyli 9tc od zapłodnienia, około). Wczoraj byłam u lekarza i próbowaliśmy wysłuchać bicie serca Malucha. Niestety się nie udało. Trochę się wystraszyłam, ale lekarz uspokaja, że serducho może być jeszcze tak małe, że go nie uchwycił i poza tym mam tyłozgięcie macicy, to i tym trudniej. Kiedy Wy usłyszałyście pierwszy raz bicie serca swojej pociechy?

Gość duzo pozniej niz w 11 tc
masz glupiego lekarza, skoro wie, ze na tym etapie moze nie uslyszec tetna, to po co w ogole probuje i stresuje pacjentke?

Do lekarza mam zaufanie, chodzę do niego już prawie 15 lat. Na pierwszym USG bicie serduszka było widoczne (6tc), no ale trochę się zmartwiłam, że wczoraj nic nie usłyszeliśmy ...

Gość jestem w 37 tc
To zalezy czym sluchal: na usg slychac je juz w 7-8 tygodniu, natomiast urzadzenie dopplerowskim (czy jak to sie tam nazywa ;) ) mozna uslyszec dopiero w pozniejszym etapie ciazy.

Tak, pierwsze USG wykazało, że serducho bije. Ale myślałam, że w 11tc można już spokojnie usłyszeć. Badanie lekarz robił takim małym urządzeniem - http://www.detektory-tetna-plodu.medyk.biz/ coś w stylu tych na stronie.

Gość jestem w 37 tc
A widzisz, to wlasnie jest to urzadzenie, o ktorym pisalam i nim dopiero pozniej mozna uslyszec bicie serduszka jak maluszek i jego serduszko sa juz wieksze. Skoro usg wykazalo wszystko ok to znacze, ze wszystko jest ok :)

no i sprawa została wyjaśniona :) ale uważaj na kafe na odpowiedzi bo tu zaraz zleci się stado dziwaków i jeszcze cię bardziej nastrasza :)

Mam nadzieję. Następną wizytę mam dopiero za miesiąc - oby już wtedy było je wyraźnie słychać.

Dzięki! Trochę się uspokoiłam. Ostatnio w ogóle jestem jakaś super przewrażliwiona a przed ciążą siła spokoju, nic mnie nie ruszało ;)

to normalne teraz już nie jesteś sama ale masz kogoś pod serduszkiem absolutnie normalne :)