Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile płacicie

ile płacicie za żłobek/przedszkole

Polecane posty

Gość marcowa111
160 średnio bo ze 2 tyg. w miesiącu mały nie chodzi (przeziębienie albo coś inszego łapie) odliczają za każdy dzień 4 zł jakby chodził to niewiele ponad 190 z posiłkami, bez pieluch i chusteczek lubelskie

Gość marcowa111
pisałam o żłobku

Co do płatności, to w zasadzie jest różnie i w większości przedszkoli zależy to od tego jaką ofertę się wybierze, a tych jest sporo. Zerknęłam sobie z ciekawości na stronę Akademii Elfów w Krakowie i u nich wszystko zależy od liczby godzin, posiłków, zajęć dodatkowych. Oczywiście opłaca się ofertę dobrać tak, żeby była ona jak najbardziej atrakcyjna, a taka możliwość przedszkola nam dają.

częstochowa opłata stała 80zł wyżywienie-7zł/dzień angielski ,rytmika dodatkowo płatne,ale to koszt rzedu kilki zł/msc

Gość mama 3 latka
publiczne: opłata stała 160 zł wyżwywienie (jesli chodzi cały m-c wychodzi ok. 70 zł RAZEM 230 zł + Ubezpieczenie płatne jednorazowo 30 zł Wyprawka (kupują przedszkolanki) płatne jednorazowo 60 zł

Gość mama 3 latka
aaaaaa no i angielski 1,50 zł za lekcję (w miesiącu 8 lekcji) teatrzyki, wyjazdy na basen, do figloparków - z UNII

Gość patryccccka
Moje dziecko chodzi do Ciuchci Puch Puch i płacimy miesięcznie 990zł,plus oczywiscie za zajęcia dodatkowe,takie na które posyłamy nasze dziecko.

średnio 260 zł wyżywienie 4,85 zł za dzień opieka dodatkowa h 2,55 bo od 8-13 jest państwowa opieka potem trzeba płacić a mój zostaje dodatkowo 3 h więc 3x2,55= 7,65 i to pomnożyć przez 21 dni w miesiącu wychodzi 160,65 zł plus wyżywienie 4,85x21 =101,85

Gość Prywatny żłobek
Prywatny żłobek suwałki 500 zł z wyżywieniem

Gość gość
przedszkola prywatne zaczynają się od 800 zł w górę