Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość v0v

dlaczego Polacy są tak bardzo zawistni?

Polecane posty

Gość v0v

dajmy np. strony plotkarskie takie jak \"kozaczek\" itp. i spójrzmy na komentarze pod artykułami dotyczącymi \'gwiazd\' nie tylko polskich, ale także zagranicznych. albo ona jest za chuda albo za gruba, albo za brzydka, zbyt naturalna, ma za dużo makijażu, albo przytyła, schudła, albo się starzeje, albo ma dziwną figurę. inna sytuacja. sąsiadowi się powodzi, dostał awans, córka idzie na studia, ma nowy samochód, rozwodzi się z żoną, bądź robi remont. i zawsze trzeba życzyć mu źle... żeby córka zboczyła na złą drogę, żeby nie znalazł sobie innej kobiety... a niech go zwolnią, niech remont wyniesie go więcej niż ma. ot co! dziwi mnie podejście Polaków jeśli chodzi o cudze życia, bo swojego nie potrafili i/lub nie potrafią (a może byli i są zbyt leniwi) sobie ułożyć, a mają wąty do kogoś, komu powodzi się lepiej od nich, więcej zarabia, na więcej go stać, ma lepszą pracę, ładniejszy, większy dom. 🖐️

Gość a ja jak
strasnzie jest to przykre i coraz bardziej to zauwazam:(

Gość
bo polaky to buraky, takie scierwo swiata:o

Polacy, Polacy.... eh ludzie są zawistni, nie Polacy. Sama jesteś Polką, chyba zapomniałaś, a jeśli tak Ci tu źle, wyprowadź się do kraju, gdzie wszyscy się kochają, jeśli istnieje takie miejsce.

Gość POLAKKKK
psychiczna kafezdzira -> najwiekszym scierwem swiata to jestes Ty a co do tematu, to nie jest zawisc, oni po prostu sa nierobami i nie maja co robic i siedza na tym necie caly dzien i bzdury wypisuja a wziela by sie jedna z drugim za porzadna robote to by tak nie bylo, sasiad sobie kupiulsamochod bo zapierdziela, a oni wszyscy placza ze nie maja pieniedzy i takie tam jak sie wezma za rozsadna robiote to beda mieli

Gość
💤polaczku:o

Gość v0v
nie mieszkam w Polsce. nigdy nie zwracałam na to uwagi aż do czasu kiedy sama tego doświadczyłam. przez zawiść straciłam wiele koleżanek, z rodziną tak samo nie mam tak dobrych kontaktów jakie miałam jeszcze trzy lata temu.

Gość sosisasios
Ojjjj skad ja to znam. Jestem maniaczka konkursowa :D Nie ma konkursu w internecie, w którym bym nie brala udzialu :P w zeszlym roku mailam dobra passe bo wygralam, egzotyczna wycieczke, remont kuchni i samochod ;/ Oczywiscie KOCHANI sasiedzi naslali na mnie SKARBOWKE :D:D

widać na takich ludzi po prostu trafiłaś... nie znasz zawistnych Niemców, Francuzów czy Amerykanów? Czemu w stanach nastolaty biegają po szkole z shotgunami i strzelają do koleżanek z ławki? przecież to Polacy tylko tacy popaprani... ehhh

Gość v0v
nasyłali skarbówkę, bo zazdrościli. zauważyłam, że dla siebie niczego nie chcemy, ani nie dążymy w pewien sposób do tego, ale tylko żeby inni nie mieli czasami więcej i najlepiej żeby im się nie powodziło :O

Gość asssaaa
To pozostałosć po komunizmie. Niedługo wymrze to pokolenie które pamieta czasy gdy nic nie było i wszyscy mieli takie same meble, ubrania itd. jak ktos miał samochód to był "bamber" i nie ważne ze dosdzedł do tego ciężką praca. Kto miał lepiej ten był wróg. Głupota. Trzeba pracować, rozwijać się i życ wygodniej. Nie zmienimy tego w polakach to musi umzrec naturalnie. niestety :( Pozdrawiam --------------------- http://www.pizamy24.pl

Gość v0v
nie napisałam że jesteśmy najgorsi na świecie. podzieliłam się swoimi doświadczeniami. nie znam Francuzów ani Amerykanów, ale mogę porównać kraj w którym żyję teraz do Polski :O

Gość anlina
Jak ja słysze,czytam takie głupoty o zawisci ,zazdrosci,lenistwie,plotkarstwie Polakow to az mnei nerwy biora.Kazdy człoiwek czy to Amerykanin,Francuz czy Polak ma takei same wady.Kazdy człowiek jest jednakowy.

Gość v0v
zupełnie się mylisz. jesteśmy wychowani w innym otoczeniu więc nie pisz, że wszyscy jesteśmy jednakowi.

Gość Kobitea po 50
Bo są grzeszni, słuchają Szatana zamiast Radia Maryja i wysługuja się wstrętnym Żydom, którzy chcą zagarnąc Polskę i wywołali kryzys gospodarczy

Gość v0v
moje zapytanie dotyczyło nie tylko do Żydów, ale także rodaków :O

Gość v0v
sama jestem Żydówką i nie rozumiem, co Polacy chcą od naszego wybitnego narodu

Gość v0v
nie podszywaj się pode mnie :O:O

Gość gość1385
Ja mysle ze to pozostalosc po komunizmie i mam nadzieje ze to umrze smiercia naturalna choc wiele wskazuje na to ze nie z pokoleniem ludzi ktorzy zyli w tych czasach.. jest zbyt mocno zakorzenione w naszej edukacji i nawet mlodzi ludzie sa tacy.. Ja mieszkalam we Francji i teraz w Wielkiej Brytanii i zgodze sie z tym ze zadna nacja nie jest idealna- francuzi sa czasem niemili i zbyt bezposredni, Brytyjczycy czasem za bardzo mili i moze troszke w tym "za bardzo" nieszczerzy.. Ale uwazam ze to prawda ze my Polacy jestesmy szczegolnie zawistni, zazdrosni i zawsze szukamy konfliktu, zobaczmy chocby na tym forum badz innych.. Oczywiscie mowie tutaj ogolnie, nie wszyscy sa tacy, tak jak nie wszyscy Francuzi sa niemili, ale to taka nasza cecha narodowa :-) W wielkiej brytanii to bardzo rzadkie, ludzie tworza fora zeby dzielic doswiadczenia, szukac porad itp. Uwazam ze to powinien byc glowny cel takich dyskusji internetowych. Wczesniej komentowalam po polsku czasem rozne widea badz posty, czesto dajac konstruktywne rady ale ludzie zawsze odbierali to jako zagrozenie i od razu sypalo sie tysiac negatywnych komentarzy.. To prawda ze my Polacy nie lubimy jak nam sie powie cos konstruktywnego, nad czym mozemy popracowac- a przeciez to dzieki krytykom udaje nam sie piac w gore. no nic to bedzie moj ostatni wpis po polsku bo nie chce aby takie negatywne wypowiedzi wplywaly na moje z reguly dobre samopoczucie!

Gość monikaaaaaaa1234
dlaczego piszesz Polacy? Sądzę ,że za bardzo generalizujesz, ludzie są różni, może u nas są bardziej biedni stąd więcej nieszczęsciwych czy zgorzkniałych osób no i nasz klimat też nie sprzyja zeby być optymista

Gość gość
Odkop tematu z sprzed 5 lat :o