Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwerssssssssooowana

Kupił bilety i nie chce zapłacić

Polecane posty

Co moge zrobic z typem, który kupil ode mnie przez Allegro 4 bilety i nie chce zapłacic? Tłumaczy, ze nie zrozumiał, ze trzeba doliczyc do nich koszt przesyłki:o

Gość hurrow
a ten koszt wysyłki to kilkadziesiąt/kilkaset złotych, tak?

Jasne, ze tak, przeciez nikt nie sprzedaje biletow, ktorych nie ma w sklepie po nominalnej cenie. Bylo w opisie aukcji napisane, ze trzeba doliczyc 100 zł do kazdego. Moge go pociagnac do odpowiedzialnosci?

Gość goscinny gosc 2009
wyrachowana gnida, i dobrze Ci tak;p

Gość hurrow
Regulamin allegro zawiera punkt dotyczący wysokości kosztów przesyłki, nie pamiętam dokładnie, ale sens jest taki by uniemożliwić zawyżanie kosztów wysyłki. Jak gość jest bystry to może mu się udać pociągnąć Ciebie do odpowiedzialności.

Dlaczego? Jest mozliwosc wysylki firmą kurierską i kosztuje to w granicy 100 zł!

Gość wścibskie babsko ...
A co to są za bilety ? Wydaje mi się że nie musisz mu ich sprzedawac ... zgłoś sprawę do Allegro i wystaw bilety jeszcze raz.

Bilety na koncert ;) Tak zrobiłam, wystawiłam ponownie, ale 4 dni facet sie nie odzywał i przez to straciłam potencjalnych klientów

Gość hurrow
"Dopuszczalne jest zaokrąglenie lub zmniejszenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla Kupujących, ale nie jest dozwolone naliczanie wygórowanych opłat, które w rażącym stopniu przewyższają rzeczywisty całościowy koszt obsługi i wysłania przedmiotu. " Przecież nie zamierzałaś wysłać biletów firmą kurierską - w takim wypadku byłoby to zawyżenie.

Gość Bono śmieje ci się w twarz
dobrze ci tak :)

Gość oliajdas
o kurwa:O a od kiedy przesyłaka jednego cienkiego biletu kosztuje 100zł?!!!!

Gość line ss
a ile wazy ten bilet ze przesylka to 100zl??? 50kg??? wcale sie kolesiowi nie dziwie. a do odpowiedzialnosci powinni pociagnac ciebie za wyludzanie, oszustwo i zawyzanie kosztow. powiedz prosze ktora firma kurierska wyliczyla 100zl za przesylke biletow bo zzera mnie ciekawosc.

Gość to nie deszcz
trzeba bylo od razu doliczyc to 100zl do ceny biletu a nie kombinowac z cena wysylki. teraz to lepiej siedz cicho, bo twoje cwaniactwo i kombinatorstwo moze sie obrocic przeciwko tobie. allegro napewno nie stanie po stronie kogos, kto za wysylke kazdego biletu chce 100zl, czyli w sumie 400zl za wysylke 4 biletow ( i to jest cena tylko wysylki!!! ). jest to ewidentne kombinatorstwo. chcialas szybko sprzedac bilety, wiec dalas okazyjna cene, za to kruczek byl w wysylce - tyle, ze jest niedozwolone.

Gość zbuuuuuuuuuuuuuuuulwersowana
sama kupiłam te bilety o 50 zł droższe, więc to chyba oczywiste, że chce zarobić:o

Gość jesteś złodziejką

Gość line ss
taaaa, tylko ze tam sa ceny przesylek, a bilety to raczej wysyla sie w liscie, jako list kurierski. poza tym ja zamawialam krzeslo - duzy pakunek, przesylka kurierska za pobraniem to bylo jakies 40zl. a za przesylke calych mebli na 6 paletach, jakies 50kg bo bylo duzo szkla zaplacilam 130zl, jak mozesz oczekiwac 100zl od kazdego biletu? poza tym ty liczysz 100zl do kazdego biletu, wiec mialas je zamiar wyslac do kolesia w czterech roznych przesylkach, rozumiem, ze w kartonach.poza tym kupujacy powinien miec prawo wyboru formy wysylki i moze wybrac np list polecony za 10zl.

Gość to nie deszcz
to zrozumiale ze chcesz zarobic, tylko ze powinnas po prostu podniesc ich cene, a nie kombinowac jak tu sobie odbic brakujaca kase na przesylce, bo to jest niezgodne z regulaminem allegro.

tak i nagle założone zostały dwa topiki:) jeden od zbulwersowanej sprzedawczyni biletów a drugi od zakupującego te bilety...Cóż za zbieg okoliczności;]

Gość Bono śmuieje ci się w twarz
ta cwaniara wie chociaz tyle, że nie może podnieść ceny nominalnej biletu na allegro, bo to jest niezgodne z prawem i akcje mogą być usuwane, dlatego życzy sobie tyle za przesyłkę - znany przekręt tępych ludzi, którzy zamiast się wziąć do roboty żerują na fanach by zarobić te parę złotych. buraki :o

Gość zbuuuuuuuuuuuuuuuulwersowana
jesteście p i z d y, człowiek jest przessiembiorczy i chce robić interesa, a wy sie jeszcze naśmiewacie

Gość Bono śmuieje ci się w twarz
przeSSIEmbiorcza to ona jest :D