Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaama

Martwię sie, moje dziecko ma 7mies nie ma zębów i nie siedzi

Polecane posty

Gość maaaaaaama

lekarz twierdzi że jest wszystko ok, ale należe do tych panikujących mamusiek i zaczynam się niepokoić. Do tego moje dziecko ma trochę spłaszczoną potylicę i po jednej stronie na kości potylicznej wyskoczył tak jakby guz, jednak dziecko nie mogło sie nigdzie uderzyć. Idę jutro do lekarza, ale noc miałam nieprzespaną z nerwów.

Gość rrrrrrrrrrrrrr
moje dziecko siedziało od ok 7 m-ca .Siedział,nie siadało:) A ząbek pierwszy po roczku.Jest "normalnym" roziniętym dzieckiem,teraz kilkuletnim,dwujęzycznym itp.Nie martw się na zapas.Co do guza to nie wiem.Może jednak sie uderzył?

Gość może troszkę cię uspokoję
Mam koleżankę lekarkę i to pediatrę, która miała późno własne dziecko i one też mimo, że wyposażona w olbrzymią wiedzę z racji zawodu zamartwiała się, a to że córka jeszcze nie chodzi , a to że tak długo nie mówi, że aż nie chcą jej przyjąć do przedszkola :-O Jakoś córka wszystko to zaczęła jednak w końcu robić i jest bardzo mądrą i inteligentną, a co najważniejsze zdrową dziewczynką. Tak więc idź do lekarza sprawdzić, ale nie panikuj. :-)

Gość maaaaaaama
wydaje mi się, że nie miał kiedy się uderzyć bo nie spuszczam z niego oka, ten guzek wyrósł mu w ciągu trzech dni. Jestem strasznie wystraszona, najpierw walczyłam z płaska główką, synek leżał prawie cały czas na brzuszku, bo lubi, i główka delikatnie zaczęłą się prostować a teraz ten numer z guzkiem...

Gość może troszkę cię uspokoję
Wiesz, moja własna matka opowiadała mi, że jak byłam niemowlęciem to miałam na główce krwiak wielkości samej mojej główki, ona do dziś to przeżywa :-O Samo się wchłonęło, bo wtedy lekarze nawet "na wszelki wypadek" nie chcieli tego ruszać. Żyję, zdrowa jestem i normalna ... mam nadzieję, że normalna ;-) Nie panikuj, bo cieżko być dzieckiem spanikowanej matki.

Gość spokojnie jeszcze da sie
moj syn miał pierwszego zęba jak miał 8,5 miesiąca. a główkę miał płaską z jednej strony bo ciągle na niej leżał jak był maluszkiem .

Gość rrrrrrrrrrrrrr
eeeeeeeee wydaje mi się,że się udezrył.Co by mu wyskiczyło innego w ciagu 3 dni?Nie zawsze sie upilnuje dzieciaka,chociaż nam się wydaje ,że tak:)

Gość maaaaaaama
mam nadzieję, że to tylko uderzenie, boję się, że główka mu rośnie jakoś tak krzywo.

Gość gość
moje malenstwo ma 7 mies , nie ma jeszcze zabkow, potrafi samodzielnie siedziec jak i rownie siadac za pomoca trzymania sie szczebelek , udalo mu sie nawet kilka razy samemu stanac w luzeczku , ale mamy inny problem jest z niego straszny nie jadek i wazy tylko 7 kg

Gość gość
bez przesady - mój synek usiadł pierwszy raz sam jak miał skończone 8 miesięcy i kilka dni, a pierwszy ząbek wyszedł mu kilka dni po skończonym roczku :)

Gość gość
z tego co mi wiadomo to może być : - krwiak, naczyniak przeważnie wchłania się do 3 lat, gorsza sprawa to torbiel, albo wodogłowie - ewentualnie złe spojenie szwów czaszki na pewno dostaniecie skierowanie na prześwietlenie, być może do szpitala bo to malutkie dziecko

Gość gość
to stary temat :), dziewczyna ma pewnie zdrowe , fajne dziecko :P super :)

Gość gość
Moje dziecko ww tym wieku siedzialo stabilnie, ale posadzone przzeze mnie. Samo usiadlo z lezenia chwile przed skonczeniem 9 m-cy. Pierwssze zeby zaczely wychodzic w wieku 8, 5 miesiaca.